Ben ik een warm of koel type? Ontdek het zelf

Ben ik een warm of een koel type? Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld. Je kunt hier heel makkelijk zelf achter komen.

Bij een kleuradvies maak ik heel handig gebruik van een gouden en zilveren kleurdoek. Nu begrijp ik dat niet iedereen deze in de kast heeft liggen. Dus vandaag deel ik een paar andere trucjes. Zodat ook jij heel simpel kan ontdekken welke kleuren jou het mooist zullen staan.

De ondertoon van je huid ontdekken

Een heel makkelijk trucje om de ondertoon van je huid te ontdekken. Is om eens goed te kijken naar je aderen. De aders aan de binnenkant van je pols zijn hier ideaal voor. Bekijk ze eens goed bij daglicht! Schijnen ze meer blauwig door of zit er een groenige waas doorheen? Daglicht is hierin wel key! Ga je onder een lamp zitten dan kan het warme licht van de lamp je voor de gek houden. Heb je meer blauwige aders dan val je onder de koele types. Lijken je aders eerder wat groeniger dan hoor je thuis bij de warme types.
Koel of warme ondertoon

Is het in harmonie

Ben je nog niet helemaal overtuigd over de kleur van je aders? Dan heb ik nog een ander trucje. Namelijk je ogen eens goed gebruiken. Onze ogen houden namelijk van alles wat in harmonie is. Hierdoor zullen zilveren sieraden mooier staan bij mensen met een koele ondertoon. En gouden sieraden zullen mooier staan bij de mensen met een warme ondertoon. Nu heb je vast wel sieraden in het zilver en in het goud in huis liggen. Leg dit eens op de binnenkant van je pols. Vergelijk het eens met elkaar. Welke van de twee lijkt meer met je huid te versmelten? De gouden of de zilveren!

ondertoon van je huid bepalen

Draag jij de juiste kleur sieraden?

Nu je weet dat je warm of koel type bent. Kun je hier heel handig gebruik van maken bij de keuze van je sieraden. Vaak zit je hier onbewust al goed. Hoe zit dat bij jou! Zit jij goed met de kleur van je sieraden?

Draag je nu juist het tegenovergestelde en wil je hier niet van afstappen…. Maak je dan niet te druk. Je sieraden zijn vaak niet erg groot dus het zal niet heel veel verschil maken.

 Hoe zit het met je kleding

Daarentegen kun je beter wel de warm vs. koel tips gebruiken bij je kleding. Ook de kleuren van je kleding zijn namelijk warm of koel qua kleur. Sla je hiermee de plank mis dan word je er helaas niet knapper van 😉

Wil je graag wat meer weten over de ondertoon van je huid en welke kleuren je fantastisch staan? Dan is een kleuradvies ideaal voor jou! Hoe deze in zijn werk gaat vind je hier.

Ben jij een warm of koel type?

De meeste met Nederlandse genen zullen een koel type zijn….Net als is dus! Er wordt gezegd wel zo’n 80%. Ik ben benieuwd of dit ook zo is onder mijn lezeressen….Laat hieronder achter welke type ondertoon jij hebt? Dan gaan we ontdekken of het klopt!

Veel liefs,

Marloes

Comments 11

 1. Pingback: Moet mijn haarkleur koel of warm? - La confianza

  1. Post
   Author
 2. Pingback: Ben jij klaar voor de trend van dit moment? Printjes - La confianza

 3. Pingback: 3 tips zo combineer jij de kleur cognac zonder probleem! - La confianza

 4. Pingback: Welke kleur lippenstift past bij mij? Ontdek het hier - La Confianza

 5. Pingback: Zomertype, welke kleuren staan mij? - La confianza

 6. Pingback: Zilvershampoo, mijn 3 top 3! - La confianza

 7. Pingback: Wintertype, welke kleuren staan mij goed? - La confianza

 8. Pingback: Herfsttype, welke kleuren staan mij goed? - La confianza

 9. Pingback: Lentetype, welke kleuren passen bij mij? - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.