Met deze 3 tips combineer jij de kleur cognac zonder probleem!

De kleur cognac is niet meer weg te denken uit het modebeeld. En vooral dit seizoen kun je deze prachtige kleur in elke winkel vinden. Nu is cognac niet een kleur die makkelijk te stylen is…Tenminste als je niet precies weet wat het effect van deze kleur is. En dan wordt de plank wel eens mis geslagen en wordt deze prachtige kleur in een hoekje gedrukt van, dit is niks voor mij!

Gelukkig gaat daar nu verandering in komen. Ik ga je namelijk aan de hand van 3 tips laten zien hoe ook jij de kleur cognac zonder probleem kan combineren!

Cognac kleur, welke ondertoon?

Laten we eerst eens beginnen bij het begin. Is cognac een warme of een koele kleur?… Het is een warme kleur en als je mijn blogs al wat langer leest weet je nu dat de koele kleurtypes onder ons cognac beter niet te dicht bij hun gezicht kunnen dragen. Gelukkig zitten je schoenen aan de andere kant hahaha.. Ik heb deze cognac kleurige enkellaarsjes gecombineerd met een donkere jeans en een blazer in dezelfde kleur blauw. Zo zorg je voor een mooie verticale lijn, die ervoor zorgt dat je langer en dus slanker lijkt. Weet je nog niet of je een warm of koel type bent? Check dan dit blog eerst even.

Cognac combineren

 1. Blazer
 2. Jeans
 3. Cognac kleur enkellaarsjes
Cognac kleur combineren op je slankste deel

Je ogen trekken eerder naar een warme kleur toe met een hoge stralingskracht. Helaas staat de kleur cognac aardig bovenaan. Je lijkt dus voller in de kleur cognac! Nu heeft iedereen pluspunten aan haar lichaam, ja ook jij! Ik heb er al eens eerder wat over vertelt in een blog over je pluspunten showen. Maar simpelweg komt het erop neer dat je liever de aandacht hebt op je boven- of onderlichaam. Draag de kleur cognac dan op het slankste deel!

Op het eerste voorbeeld gaat de aandacht dus naar beneden, je benen, billen en heupen staan nu in de spotlight.  Maar stel je hebt wat stevige benen en wil liever geen aandacht daaraan geven. Dan kom je ineens die prachtige ruitjes pantalon tegen en denkt wauw, die moet ik hebben. Vol moed duik je het pashokje in en bekijkt jezelf eens in de spiegel. Mwah! Dat wordt hem dus niet denk je! Ga dan eens verder kijken naar een kleur die in dezelfde kleurfamilie zit, zoals de blouse op het tweede voorbeeld. Want ook nu maak je een verticale lijn en de aandacht gaat dus niet meer naar 1 punt, boven of onder. Maar in de lengte…. Tadaaaa!

Combineren van de kleur cognac cognac combineren ton sur ton

 1. Zwarte top
 2. Cognac broek
 3. Sneakers
 4. Cognac blouse
 5. Geruite pantalon
Focus!

Wanneer je een cognac kleurige jurk draagt heb je een groot vlak wat aandacht trekt. Op zich geen probleem want een jurk is wat langer en je creëert dus een verticale lijn. Maar het is soms nog beter om de look nog een ander focus punt te geven, zodat de ogen daarna toe getrokken worden. Dat kun je heel makkelijk doen, door er een lange ketting op te dragen. Een lange ketting is dus niet alleen mooi, maar ook nog eens heel slim 🙂

Cognac stijlen

 1. Jurk
 2. Ketting
 3. Laarzen

Gelukkig weet je nu precies wat het effect van de kleur cognac is. Er zijn nu geen excuses meer te bedenken, want ook jij kan deze kleur dragen. En na vandaag weet je precies hoe!

Welke tip ga jij als eerste uitproberen? En foto’s zijn welkom hoor!

Veel liefs,

Marloes

Comments 2

  1. Post
   Author

   Het is juist leuk om te spelen met accessoires in deze kleur. Zo kun je er toch van genieten wanneer deze kleur je niet zo mooi in het gezicht staat!
   Dus niet safe, maar over nagedacht 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.