vrouw met drie vingers omhoog

Combineren wordt simpel met de regel van 3

De vraag die altijd maar terug blijft komen is: ‘Hoe kan ik het beste setjes combineren’. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Want combineren wordt simpel met de regel van 3.

We zijn al snel geneigd om vaak hetzelfde setje aan te trekken. Dat setje wordt je al snel een beetje beu en voor je het weet blijft het maar in de kast liggen. De ramp wordt helemaal groot als een onderdeel van het setje niet lekker zit of kapot is.

Er is één tip die alles een stuk makkelijker maakt. Namelijk de regel van 3. Dit betekent dat je bij elk (nieuw) kledingstuk minstens 3 andere setjes kunt combineren. Zo voorkom je dat je altijd hetzelfde setje draagt en er weesjes in de kast blijven hangen (Weesjes zijn items die niet bij de rest van je kleding passen).

Ik heb een paar voorbeelden gemaakt om je verder op weg te helpen.

De rode trui

In dit voorbeeld heb ik een rode trui gebruikt. Je kunt deze tips natuurlijk ook gebruiken voor andere kleuren. De trui dragen we hier in Nederland het liefst op een jeans. Lekker simpel toch!

Optie 1: Hier heb ik de trui gestyled met een kraagje. De kraagjes zijn helemaal hot, dus je kunt ze nu overal vinden. Ze geven je look meteen een hele upgrade.

Optie 2: De trui kan ook prima gedragen worden met een rok. Stop de trui dan wel iets of helemaal in de rok. Classy meets casual

Optie 3: Ga er helemaal voor met deze fashion look. Is deze gedurfde broek iets teveel van het goede? Je kunt ook een accessoire zoals een tas in dit printje combineren 😉

Het printje

Het tijger printje is een gewaagde sprong in het diepe. Je kunt er al snel de plank mee mis slaan. Daarom wordt hij vaak gecombineerd met het chique zwart. Dan zit je altijd lekker veilig. Wil je toch eens wat anders? Zo kan het ook.

Optie 1: Met zwart zit je altijd safe! Maar ja wie wil er nu altijd voor veilig gaan.

Optie 2: Een panterprint kun je ook prima combineren met een beetje kleur. Met rood wordt hij voor sommigen al snel een beetje trashy. Daarom ga ik liever voor de wat klassiekere bordeaux kleur.

Optie 3: We kunnen natuurlijk niet zonder onze jeans. Draag er een stoer grijs shirt onder met een printje en je favoriete sneakers. Lekker casual met een extra tintje!

Gebruik accessoires

Okergeel is weer helemaal terug deze herfst/winter collectie. Om heel eerlijk te zijn wordt er met deze kleur wel vaak een miskoop gedaan. Okergeel is namelijk erg mooi voor de herfsttypes onder ons. Voor de rest. Okergeel laat je er snel wat grauw en ziekjes uitzien. Nu vindt ik okergeel zelf ook een prachtige kleur, dus ik kan mij voorstellen dat je ervoor bent gevallen. In dit voorbeeld gebruik ik dezelfde outfit maar verschillende accessoires om de boel een beetje op te spicen. Met een extra tip voor de ‘verkeerde’ kleur.

Optie 1: Komen we weer terug op het kraagje. Een kraagje kun gebruiken  om je outfit wat extra’s te geven. Maar ook als een soort van barrière voor de ‘verkeerde’ kleur. Zorg dan dat je kraagje wel in de juiste kleur is.

Optie 2: Een sjaal kan ook prima als barrière voor de ‘verkeerde’ kleur gebruikt worden. Een riem in een opvallend kleurtje of design kan ook een goed gebruikt worden om de outfit net even wat anders te maken.

Optie 3: Zijn jouw oorbellen alleen zilver- en goudkleurig? Probeer eens wat kleur in te brengen. Oorbellen zitten zo dicht bij je gezicht dat ze je gezicht kunnen laten stralen. Een leuk horloge in een gaaf kleurtje erbij en you are good to go!

Als je gaat shoppen of je kast nu bekijkt…. Bedenk dan de regel van 3.

Veel liefs,

Marloes

Comments 2

  1. Pingback: Eindeloos combineren met de modekleur Bordeaux - La confianza

  2. Pingback: Hoe kun je het beste kleding combineren? - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *