De mooiste basiskleuren van dit moment

Een goede garderobe begint bij de mooiste basiskleuren, dit is de ruggengraat van een perfecte garderobe. Zonder deze kleuren wordt het knap lastig om eindeloos te combineren. Maar wat zijn die basiskleuren nou? En is het voor iedereen hetzelfde?

Laten we beginnen bij het begin, wat zijn basiskleuren nu precies? Dit zijn kleuren die niet teveel opvallen en makkelijk te combineren zijn. Wanneer je de hele week dezelfde broek zou dragen, zou praktisch niemand het opvallen. Want basiskleuren worden niet goed opgeslagen in ons geheugen. Ideaal toch, want dat betekent ook dat je er geen 100 van in de kast hoeft te hebben.

Kun je dan voor iedereen hetzelfde uitzoeken, denk aan de witte blouse en little black dress? Nope! Die witte blouse en dat zwarte jurkje zijn misschien leuk voor iemand uit het kleurtype winter. Maar de andere kleurtypes slaan de plank dan een beetje mis. Ik laat je dan ook hieronder zien welke basiskleuren er deze herfst/winter te vinden zijn en welke perfect passen bij jouw kleurtype. Nog geen idee welk kleurtype je bent? Tijdens de online training de perfecte garderobe ga je onder andere aan de hand van gezichtsframes je kleurtype ontdekken.

Zomertype basiskleuren

Voor het zomertype is het best lastig shoppen in de herfst/winter collectie. Veel kleuren zijn te donker of te warm. Nu weten de meeste zomertypes vast wel dat blauw altijd goed staat. Maar er zijn meer kleuren die je perfect kunt gebruiken als basis. Zo is grijs een ideale vervanger van zwart en staan de petrol tinten die we nu veel zien erg mooi. Wil je een keer wat anders, ga dan eens op zoek naar een mooie koele bruintint zoals deze hieronder.

stippen met verschillende basiskleuren voor het zomertype

Wintertype basiskleuren

Als wintertype kun je jezelf helemaal uitleven deze collectie. Zo is er altijd wel de kleur zwart te vinden. Maar ook voor jou zijn er genoeg andere kleuren die ook goed in je kledingkast thuishoren. Antraciet is net zo makkelijk te combineren als zwart en staat ook nog eens een stuk zachter in je gezicht. Bij de kleur groen moet je wel goed opletten dat hij meer neigt naar groen/blauw, dit is namelijk de koele versie! Bruin staat ook vaak mooi bij een wintertype en deze kun je nu volop vinden.

stippen met basiskleuren voor het wintertype

Lentetype basiskleuren

Het lentetype heeft het ook een beetje lastig dit seizoen. Veel kleuren zijn namelijk te donker voor je. En vooral als je een kleurrijk type bent is het soms een grote zoektocht. Gelukkig voor jou is er wel genoeg keuze in de warme tinten. Zo zien we nu veel warme bruin en oranje tinten, let dan wel op dat het een zachtere variant is zoals deze twee hieronder. Kaki is een mooie zachte groene tint die je mooi zal staan. En kies je voor blauw zorg dan dat er een tikkeltje geel doorheen vermengt is.

Stippen met basiskleuren voor het lentetype

Herfsttype basiskleuren

Ook het herfsttype kan niet meer stuk deze collectie. Waar elke herfstcollectie cognac en okergeel de boventoon voeren, zijn er ook voor jou nog andere kleuren die je goed zullen staan. Dat groentinten je goed staan wist je vast al, probeer eens verschillende tinten uit en kijk welke je het mooiste staat. Ook bruin is een kleur die je eens kunt uitproberen, vooral voor de herfsttype met bruine ogen.

Stippen met basiskleuren voor het herfsttype

Er is een dingetje waar ik het nog niet over heb gehad en dat zijn de ideale pasvormen voor jouw basis items. De juiste pasvorm zorgt ervoor dat je figuur zoveel mooier uitkomt. Wil je weten welke pasvorm jou het meeste zelfvertrouwen geeft? Ontdek het samen met je kleurtype in de online training de perfecte garderobe!

En past de inhoud van je kledingkast er qua kleur een beetje bij?

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *