De mooiste winterjas onder de €100,-

De herfst is nu toch echt begonnen en dat betekent dat het ook weer kouder wordt. En hoewel we de laatste jaren geen strenge winter hebben gehad is het wel fijn om er lekker warmpjes bij te zitten. Ik ging op zoek naar de mooiste winterjas onder de €100,-

Hierbij let ik op de laatste trends, de mooiste kleuren voor elk kleurtype en natuurlijk de perfecte pasvorm!

Het ruitje

Deze print hebben we al een tijdje niet meer gezien in ons modebeeld. Het is een print die je look meteen heel stijlvol maakt. Ik heb het natuurlijk over het ruitje. Deze jas heeft een wat rechter model, waardoor hij perfect past bij de omgekeerde driehoek, appel figuur of de rechthoek.

Ben jij een zomertype of wintertype dan zal deze grijze kleur de perfecte basis zijn. Fleur de jas dan op met een accentkleur uit jouw kleurtype. Wil je graag weten welk kleurtype je bent? Ontdek het in de perfecte garderobe!

winterjas met ruitjes print
Wehkamp €89,99

De bontjas

Hij is heerlijk warm en super trendy, de bontjas. Gelukkig maken ze vandaag de dag de mooiste nep bont jassen. Deze jas heeft een luxe uitstraling die perfect past bij de herfst/winter collectie. Het is een pasvorm die iedereen kan dragen. Heb je een wat rechter figuur dan draag je hem zonder riem. Heb je een zandloper, peer figuur of acht figuur draag hem dan met de riem. Qua kleur is het de perfecte winterjas voor het herfsttype.

bontjas
Wehkamp €99,95,-

De dons jas

Deze keer een wat sportiever en toch elegant model. De dons jas kennen we natuurlijk allemaal wel, hij is lekker praktisch! Het eerste model is licht getailleerd, wat ervoor zorgt dat hij geschikt is voor de dames met een zandloper, peer figuur of acht figuur. Heb je een wat rechter figuur zoals de omgekeerde driehoek, het appel figuur of de rechthoek. Dan zou ik gaan voor de tweede dons jas.

De eerste jas is de ideale kleur voor het lentetype en de tweede past weer goed bij het zomertype.

dons jas
Wehkamp €79,99,-
dons jas
Wehkamp €39,99,-

De mantel

Een tijdloze klassieker is toch wel de mantel. Deze zal nooit uit de mode gaan en hier kun je dan ook jaren plezier van hebben. De dubbele knopen zorgen ervoor dat je wat breder lijkt op je bovenlichaam. Dat maakt deze jas dus het perfecte model voor het peer figuur. En de lucky lady’s die zwart in hun kleurenpalet hebben zitten, zijn de wintertypes.

mantel
Wehkamp €99,-

Tips voor het kopen van een winterjas

Een nieuwe winterjas aanschaffen kan soms best een uitgave zijn. De meeste zullen immers niet elk jaar een nieuwe jas willen aanschaffen. Dus ik geef je nog wat extra tips waar je op kunt letten

  • Kies de juiste kleur. Hoe mooi je misschien okergeel ook vindt, als deze kleur je niet goed staat zul je al snel zat zijn van je nieuwe winterjas.
  • Wil je toch voor een opvallend kleurtje gaan of een kleur die niet in je kleurenpalet zit. Ga dan op zoek naar een goedkopere jas. Geloof mij, anders krijg je er snel spijt van.
  • Wil je wat jaartjes met je winterjas verder, ga dan voor een neutrale kleur. Denk aan zwart, grijs, donker blauw, camel etc. Jouw beste neutrale kleuren vind je in de perfecte garderobe.
  • De juiste pasvorm zorgt ervoor dat je figuur het mooiste uitkomt. Hierdoor krijgt je zelfvertrouwen een boost en geniet je meer van je nieuwe winterjas.
  • De juiste lengte. Heb je wat bredere heupen, let dan op dat je winterjas niet eindigt op het breedste punt van je heupen. Hierdoor lijken ze anders nog breder.
  • En check ook altijd even de zakken? Soms kun/wil je niet zonder een binnenzak of zakken die dicht kunnen.
  • Vergeet je muts ook niet. Ga je namelijk regelmatig op de fiets, dan is het wel fijn dat er een muts op zit die aangesnoerd kan worden. Anders waait hij de hele tijd af en gaat je kapsel er nog aan.

Het kopen van een winterjas vraagt toch wel wat meer dan alleen… Ohhh die is leuk! Het is vaak een grote aanschaf waar je best over na mag denken.

Heb jij jouw favoriete jas al gevonden?

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *