Hoe vind je de perfecte jeans?

Voor mijn opleiding als stylist had ik echt een hekel aan het shoppen van een nieuwe jeans. Met mijn zandloper figuur vond ik het echt een regelrechte ramp, ik kon er geen een vinden die echt mooi zat. En dan niet te spreken over die 10 cm stof over in de taille, pff om gek van te worden.

Eerlijk is eerlijk tegenwoordig is het nog steeds geen makkelijke opgave om snel de perfecte jeans te vinden. Maar gelukkig weet ik wel waar je op kunt letten, zo hoef je er geen 100 meer te passen.

Welk model het beste bij jou figuurtype past heb ik je al eerder verteld. Dus vandaag ga ik vertellen waar je nog meer op kunt letten bij de zoektocht naar de perfecte jeans. Ik heb weer wat shop werk voor je gedaan, dus je kunt heel makkelijk of de foto klikken en je perfecte jeans super makkelijk bestellen.

Het buikje: Dit is toch altijd wel een issue bij ons dames, dus laten we hier maar mee beginnen. Kies bij een buikje liever voor een hoog model (tot aan de navel) of nog hoger de high waisted broeken. Zo voorkom je het uitpuilende effect wanneer je gaat zitten. Wij houden ook van lekkere stretch broeken, maar bedenk wel dat door het zitten en opstaan de stretch steeds ‘slapper’ wordt en je buikje steeds minder weerstand krijgt en dus weer stiekem te voorschijn komt.

Brede heupen: Met mijn brede heupen is dit een ware kwelling geweest, ik begreep er toen niets van. Gelukkig bleek het iets heel simpels te zijn, namelijk de wassing van je jeans. Je kent ze wel die horizontale strepen op heuphoogte. Deze kun je dus het beste vermijden, want juist deze wassing zorgt voor de aandacht op je heupen.

Stevige bovenbenen: Deze kun je ook heel makkelijk smaller laten lijken met de wassing van je jeans. Sommige hebben namelijk een verticale wassing op de bovenbenen. Hierdoor lijken ze meteen een beetje smaller ?. Vermijd de broeken met scheuren, je legt dan juist de aandacht op dit deel van je lichaam.

Stevige billen: Ik hou er wel van, je wilt ze alleen niet onnodig breder laten lijken. De achterzakken op een broek zijn hier je vriend of vijand. Zorg dat ze niet te klein zijn en dat ze mooi in het ‘midden’ van je bil zitten. Wil je geen aandacht op je ronde billen, zorg dan dat er geen opvallende stiksels of borduursels op de achterzakken zitten.

Smalle heupen: Wil je wat meer ‘volume’ rond je heupen, kies dan voor een wassing met duidelijke horizontale strepen. Zo lijken je heupen meteen een stukje breder.

Smalle benen: Wil je juist wat meer volume bij je benen. Zorg dan dat je broek niet te skinny is en vermijd juist de verticale wassing. Kies liever voor een wat ruimer vallend model.

Platte billen: Heb je een platte kont kies dan voor achterzakken met versiersels. Of kies wat kleinere achterzakken, deze zorgen namelijk dat je billen groter lijken. Wanneer de achterzakken wat hoger zitten lijken je billen ook nog eens wat ronder.

Smalle taille: Dit is toch wel het meest voorkomende probleem bij de dames. Bij de billen en benen zit hij perfect, heb je 10 cm stof over aan de achterkant van je taille. Hoe komt dat toch? De confectie houd geen rekening met figuurtypes, zouden ze dat wel doen dan passen de dames met een ander figuurtype er niet meer in. Er zijn al meerdere lijnen die rekening houden met curvy lady’s. Je kunt je broek ook gewoon laten innemen. Houd er wel rekening mee dat er niet te veel stof over is, anders kunnen ze het niet mooi weg werken.

Heb je nu net als ik een buikje, brede heupen, stevige billen én een smalle taille dan wordt het dus een ware zoektocht. Vind je een model die aan al jouw eisen voldoet? Koop dan meteen alle beschikbare kleuren ??. Verwacht dus geen wonderen maar ga echt op zoek, je weet nu in ieder geval waar je op kunt letten

Veel liefs je persoonlijke styliste
Marloes xxx

Comments 2

  1. Super tips! Hier ik ga ik de volgende keer zeker rekening mee houden met broeken kopen!
    Ik ben benieuwd of ik wat langer lijk als ik een broek koop die beter bij mijn figuur etc. pas!

  2. Pingback: 5 tips hoe je brede heupen kunt laten verdwijnen zonder een dieet - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.