De perfecte kerstoutfit van dit jaar!

Met de feestdagen in het vooruitzicht. Kan het natuurlijk niet anders, dan dat ik er een blog aan ga wijden. De perfecte kerstoutfit van dit jaar! En anders dan andere jaren…. Maak ik er nu eens een trend blog van, vol tips en trucs waar je de rest van het jaar ook nog wat aan hebt!

Zwart als basis

De queen van alle basis kleuren, die het meest gedragen wordt tijdens de feestdagen…. is natuurlijk de kleur zwart. Waar ik af en toe nog hoop op een inzicht dat er ook andere kleuren gedragen kunnen worden tijdens de feestdagen. Kiezen de meeste vrouwen toch weer voor het oh zo veilige zwart! Praktisch iedereen heeft wel zwarte basis items in de kast hangen. Denk aan een zwarte jeans, pantalon, rok voor de onderkant. En een zwarte blazer of vest voor de bovenkant. Om dit wat feestelijker te maken heb ik deze basis items in het voorbeeld hieronder gecombineerd met een glitter topje of een beetje kleur.

Blazer|Pantalon|Glitter top|Blauwe top

Nu komt meteen de 1e tip voor de rest van het jaar. Bedenk jezelf eens, hoe vaak zal ik het glitter topje of de kleurrijke top na de feestdagen nog gaan dragen? Euhm… daar moet je even over nadenken hΓ©. Spendeer dus niet teveel geld aan items die je de rest van het jaar bijna of helemaal niet meer draagt! Scheelt veel geld! Dat je dan weer aan andere dingen kunt uitgeven πŸ˜‰

Kant in je kerstoutfit

Kant is een trend die we niet alleen deze feestdagen mooi kunnen dragen. Maar kan ook prima daarna nog gedragen worden. Ik heb voor deze kerstoutfit gekozen voor een kanten rok en deze gecombineerd met een aansluitende top. Deze rok is het middelpunt van de kerstoutfit dus houd de rest wat rustiger. Dan komt de 2e tip waar je de rest van het jaar wat aan hebt. Ben je wat onzeker over je heupen, billen en/of benen. Draag er dan een wat lichter topje op. Zoals je kunt zien gaat de aandacht dan juist wat meer naar boven. Anders dan bij de zwarte top, waar de aandacht juist naar beneden gaat!

Kanten rok|Zwarte top|Beige top

En dan gooien we er meteen een 3e tip tegen aan. We zien veel hoog gesloten tops terug, deze zorgen ervoor dat je voller lijkt van boven. Heb je dus een vollere boezem en wil je hier geen aandacht aan geven. Vermijd dan de hoge halslijn. Heb je juist een wat kleinere boezem en mag het wel wat meer lijken. Dan is deze halslijn perfect voor jou! Heb je nu een vollere boezem en denk je nu… Maar ik ben er trots op! Dan zou ik zeggen… You go Girl, gewoon lekker dragen en pronken!

Zo zacht als… fluweelΒ 

Om het nog even bij de trends te houden heb ik hier twee jurkjes uitgezocht in de stof fluweel. Deze heerlijke stof is niet alleen zacht en soepel, hij heeft nog iets waar hij bekend om staat. Dus dan komen we alweer aan bij de 4e tip waar je de rest van het jaar wat aan hebt. Zoals je kunt zien trekt de stof veel aandacht bij de groene jurk, we kunnen dus wel zeggen dat deze stof ook snel kan gaan tekenen. De juiste pasvorm is hier erg belangrijk! In een blog die ik alweer 2 jaar geleden schreef, kun je vinden welk model jurk het beste bij je figuurtype past.Β 

Maarrrrr, bij de kleur zwart kan fluweel juist een voordeel zijn. Ik heb namelijk al eens eerder verklapt dat zwart niet altijd zo’n afslankend effect heeft. Dan is juist fluweel een voordeel, omdat het licht weerkaatst kunnen we wat meer diepte zien. En zal je dus geen groot zwart vlak lijken van een afstand en op foto’s.

Groene jurk|Zwarte jurk

Vol in kleur tijdens de feestdagen

De laatste trend is voor de echte dare devils… Namelijk heel veel kleur! Waar we de afgelopen jaren alleen nog maar gehuld gingen in donkere kleuren en misschien een klein tintje kleur hier en daar. Mogen we dit jaar gewoon lekker vol in kleur verschijnen tijdens het kerstdiner. Ik heb gekozen voor een prachtige jurk in de kleur van het jaar 2018… Paars! En een fantastische jumpsuit in de kleur trendkleur Teal. Zou jij het aandurven? Of is het een beetje to much?

Paarse jurk|Teal jumpsuit

Of je nu lekker traditioneel in het zwart gaat, of je pakt dit jaar eens lekker uit met een kleurrijke kerstoutfit. De trends zijn dit jaar zo divers dat je alle kanten op kan. En vertel eens, wat trek jij aan deze kerst?

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *