De perfecte trouwjurk voor jouw figuur

Eindelijk is het zover… De speciale dag, jullie bruiloft. Maar voordat het echt zover is en je eindelijk het Ja-woord kan zeggen. Komt er heel wat voorbereiding aan te pas! De locatie, het eten en wie nodigen we eigenlijk allemaal uit. Maar het allerbelangrijkste voor de vrouw is toch wel de perfecte trouwjurk.

Vaak hebben we het internet al afgestruind naar die ene jurk. Je weet wat je mooi vindt, welke stijl bij jullie past en natuurlijk is je budget ook wel handig om van te voren over na te denken.

Nu heeft iedereen een eigen smaak en voorkeur, maar past het model ook echt bij jouw figuur? Je wilt natuurlijk dat je trouwjurk je figuur mooi laat uitkomen. Zo straal je vol zelfvertrouwen op die speciale dag… En dan hebben we het nog niet over al die foto’s die jaaaaaaren later nog steeds tevoorschijn worden getoverd.

Zandloper figuur

Als zandloper figuur draait het allemaal om die smalle taille van je. Als deze mooi geaccentueerd wordt zit je altijd goed. Qua halslijn heb je ook veel keuze, als je maar in je gedachten houd dat de balans tussen je schouders en je heupen gelijk blijft.

Peer figuur

Bij een peer figuur zijn je heupen wat breder dan je schouders en ben je ook gezegend met een smalle taille. Het mooiste is om juist hier balans te creëren tussen schouders en heupen, dat kan perfect met een strapless halslijn. En ook hier geldt, de smalle taille mag gezien worden.

Acht figuur

Jouw vrouwelijk rondingen mogen gezien worden. Een jurk waarin jouw taille goed uitkomt en je net zoals bij het zandloper figuur balans houdt tussen schouders en heupen kan het niet mis gaan. Heb je wat vollere borsten, kies dan voor een mooie v-hals.

V figuur

Het v figuur (ook wel de omgekeerde driehoek genoemd) staat bekend om haar wat bredere schouders en vollere borsten. Juist de benen zijn een absoluut pluspunt die gezien mogen worden. Om balans te creëren is een V-hals ideaal, deze zorgt ervoor dat je schouders wat smaller lijken. Kies bijvoorbeeld voor een korter model waarin je benen geshowd worden of ga voor een prachtige A-lijn.

Rechthoek

De rechthoek is een figuurtype dat bekend staan om haar rechte lijnen. Wil je juist wat meer vrouwelijke rondingen creëren. Een ronde of hartvormige halslijn does the job! Combineer dit met een A-lijn voor het mooiste effect.

Appel figuur

Dames met een appelfiguur willen vaak hun buikje wat verdoezelen. Het empire model is hier perfect voor, deze heeft een iets verhoogde taille. Ook een mooie v-hals zorgt ervoor dat je figuur mooi uitkomt.

De juiste kleur trouwjurk

De perfecte trouwjurk laat niet alleen je figuur het mooist uitkomen. Ook de kleur van je jurk maakt een groot verschil. Nu trouwen de meeste vrouwen in Nederland nog steeds in het wit. Maar je hebt wit, gebroken wit, crème en ga zo maar door. Ieder kleurtype heeft haar eigen perfecte kleur wit. De juiste kleur zorgt ervoor dat je huid er mooi uitziet en de jurk niet alle aandacht van je gezicht wegtrekt. Benieuwd welke kleuren jou het mooiste staan? Dan is een kleuradvies je antwoord.

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *