De top 5 trendkleuren van deze herfst/winter collectie

Er is weer volop nieuwe collectie te vinden in de winkels. Dit seizoen zien we veel kleur terug.
Love it! Naast de vele warme kleuren zoals het geel, zien we ook gewoon de pastelletjes terug zoals lila.

Ook dit seizoen heb ik weer een kleurenkaart ontvangen van het vakblad kleur & stijl. Ik heb uiteraard al gesnuffeld in de winkels en ik heb een top 5 gemaakt van de kleuren die ik veel gezien heb. Ik hoop dat ik je vandaag kan inspireren om wat meer kleur te dragen. Voor de meesten betekent veel kleur ook dat je gezien wordt, voor de een is dit geen probleem een ander vindt het nogal spannend. Belangrijk bij het dragen van kleur is dat het je goed staat en dat de kleur helemaal bij je persoonlijkheid past. Zo draag je de kleur altijd in stijl en ga je automatisch stralen… Daar wordt toch iedereen happy van!

kleurkaart winter2018indd

Let op! Kleuren kunnen per beeldscherm verschillen

Geel

De kleur die we heel vaak terug gaan zien is het warme geel (golden rod). Deze mooie warme kleur is bij veel vrouwen een favoriet. Hij is fleurig en toch chique en is perfect te combineren met zwart. Ik zal maar meteen de pleister er in 1 keer aftrekken… Zit je er klaar voor want dit kan pijn doen! Warm geel is een kleur die veel en met de nadruk op veel vrouwen niet staat. Zo ik heb het gezegd, ik hoop dat je nog op de stoel zit van schrik. Ik kan het helaas niet mooier maken dan het is. Het warme geel staat perfect bij vrouwen die bij het warme herfsttype thuishoren. En daar hebben we er in Nederland gewoon niet zoveel van. Maar wat als je nu zo graag deze prachtige kleur wil dragen? Draag hem dan zover mogelijk van je gezicht af. Bijvoorbeeld een tas of rok, zo kun je toch nog genieten van deze kleur. Zonder dat je erbij loopt alsof je een flinke griep te pakken hebt!

Trendkleuren herfst 2018

Blauw

Gelukkig voor de wat koelere kleurtypes onder ons is ook de kleur blauw dit seizoen goed vertegenwoordigd. Zo zien we het mooie donkere blauw (peacot & mood indigo) veel terug, maar ook de wat fellere kleur blauw (spectrum blue) is veel terug te zien. Blauw is te vinden in elk kleurtype, welke tint jij het beste kan kiezen hangt dus hier weer van af. Zo kan ik zelf prima de wat donkere kleur blauw bij mij gezicht dragen. Maar is de wat fellere kleur blauw al snel to much voor mij! En ik heb liever dat ze mij herinneren en niet het truitje wat ik aan had!

Trendkleuren winter 2018Trendkleuren herfst winter 2018Trendkleuren 4

Rood

De lady in red! De een houdt ervan de ander vind het niet wat. Ik hou van rood, ik vind het een krachtige en sterke kleur. En het mooie aan deze collectie is dat er meerdere tinten rood te vinden zijn. Zo is er de meer klassiekere rood (red ochre) maar ook de wat meer diepere kleur rood (rumba red). Ook bij rood moet je goed in de spiegel blijven kijken. Want wie wil je zijn, die mevrouw met dat rode jurkje. Of die vrouw met die mooie uitstraling die toevallig ook nog eens een mooi jurkje aan heeft.

Trendkleuren herfst winterTrendkleuren

Groen

Groen zien we in verschillende tinten terug op de kleurkaart, maar de wat donkere kleur groen mist hierop. Dus ik heb de kleuren hieronder zelf toegevoegd aan deze top 5. Zo hangen de winkels namelijk vol met de donkere kleur groen in zowel warm als koele tinten. Welke het beste is weggelegd voor jou ligt dus weer aan je kleurtype. Het ontdekken van je ondertoon is al een goed begin. Of de kleur groen nu warm of koel is kun je het makkelijkst ontdekken door ze naast elkaar te houden. Heeft de kleur een beetje een gelige toon, dan is hij warm, lijkt hij juist wat meer een blauwe toon te hebben dan is hij koel.

warm groenKoel groen

Paars

Heel voorzichtig zie ik paars terug komen in de winkels. Elk jaar roept het kleureninstituut Pantone een kleur van het jaar uit. Dit jaar is dat de kleur Ultra violet. Toch hebben we de kleur nog maar weinig terug gezien, tot nu! Heel af en toe zie je wat verschillende tinten paars terug deze collectie (potting sol & pastel lilac). Paars kan je erg verrassen, vaak is het een kleur die niet meteen als favoriet bestempelt wordt. Totdat je het aan hebt, probeer het gewoon eens 😉

Trendkleuren 2Trendkleuren 3

Combineren

Dit seizoen gaan we los met het combineren van verschillende kleuren met elkaar… Het combineren van kleding en vooral met wat meerdere kleuren vinden de meeste vrouwen toch maar wat lastig en eng. Wil je graag ontdekken hoe ook jij meer plezier kan krijgen in het combineren van je kleding. Je eigen persoonlijke touch kan geven en stralen voor de spiegel? Kom dan naar de masterclass combineren kun je leren. En leer stylen als een pro!

Combineren kun je leren

Welke keur past bij mij?

De meest gestelde vraag blijft toch. Welke kleur past bij mij? Er zijn veel verschillende kleurtypes en ik kan niet zo van achter mijn computer zeggen welke kleur je wel of niet zal staan. Nu is klakkeloos meelopen met de trends ook niet echt een goed idee want ook dit heeft (on)bewust effect op hoe we onszelf zien.

Wat ik je kan meegeven is dit. Blijf altijd goed kijken in de spiegel wat de kleur met je gezicht doet. Wordt je huid er egaler en frisser van, dan zit je goed. Zorgt de kleur er juist voor dat je roodheid meer opvalt, je huid wat grauwer lijkt, lijntjes wat dieper lijken of alle aandacht naar de kleur gaat. Dan kun je beter deze kleur niet te dicht bij je gezicht dragen. En zoals ik altijd zeg… Het ligt aan de kleur niet aan jou 😉

Wil je graag ontdekken welk kleurtype je bent, zodat je zorgeloos kan gaan shoppen. Kom dan eens naar de workshop kleur & stijl!

workshop kleur en stijl

Heb je nog vragen over een kleur of wil je wat anders weten? Laat dan je vraag hieronder achter en ik beantwoord hem graag voor je!

Veel liefs,

Marloes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *