De trendkleuren Lente/Zomer 2019

Terwijl ik vanmorgen nog bezig was met de autoruiten te krabben. Zijn we achter de schermen al druk bezig met het nieuwe seizoen… En daar horen zoals je gewend bent, de trendkleuren Lente/Zomer 2019 natuurlijk ook bij!

Ook dit seizoen zijn er weer oude vertrouwde trendkleuren terug te vinden uit het herfst/winter seizoen, denk aan dazzling blue, verdant green, rhododendron, mineral yellow. Maar gelukkig krijgen we er ook weer een scala aan nieuwe kleuren bij.

Zien we nu alle trendkleuren terug in de winkels? Euhm, nee niet altijd! Trendrapporten worden gemaakt op basis van wat er op de catwalk te zien is. Mijn ervaring is dat niet alles terug te vinden zal zijn in de winkels. Dit kan ook weer per regio verschillen, omdat de vraag in Twente simpelweg anders is dan in bijvoorbeeld Amsterdam!

Er is één kleur in het bijzonder, nastutrium die ik verder ga bespreken vandaag. Dit is namelijk een kleur die veel lijkt op de living Coral, deze is door Pantone uitgeroepen als kleur van het jaar!

Deze koraal kleur met een gouden ondertoon valt onder de warme kleuren. Echter is deze kleur veelzijdig in te zetten en kan hij door veel mensen gedragen worden, dus ook op de juiste manier door veel van de koele types! Weet je nog niet welke ondertoon je hebt? Check hem dan hier..

Koraal en bruin

Ga je voor een chique uitstraling met een warme ondertoon, dan is hij perfect te combineren met leather brown. Deze warme kleuren passen perfect bij elkaar en versterken elkaar op een mooie manier!

Koraal en blauw

Blauw is zo’n kleur die praktisch overal bij past, dus ook bij de koraal kleur komt deze alleskunner goed van pas. Je ziet goed dat deze heldere kleur blauw de koraal kleur wat zachter maakt dan bij de bruine combinatie!

Koraal en grijs

Grijs is veel te vinden in de koele variant… Als koel type kun je hier zeker je voordeel mee doen. Zo zorgt grijs ervoor dat de koraal kleur wat zachter overkomt en kom je als koel type dus vaak goed weg met deze prachtige kleur!

Ik heb je al eens eerder laten zien dat het effect van kleur groter is dan je denkt… Zo kun je goed zien dankzij de voorbeelden hierboven, dat kleuren elkaar op een andere manier beïnvloeden. Speel dus met het combineren van verschillende kleuren en kijk goed wat het effect op je uitstraling is!

Nieuwsgierig geworden welke kleuren combinaties jij het beste kan kiezen? Dan is een kleuradvies zeker geen overbodige luxe!

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *