vrouw met rechte pony

Deze pony past perfect bij jouw gezichtsvorm

Wel of geen pony? Het blijkt een vraag te zijn die bij veel vrouwen door het hoofd spookt. Want straks staat het mij niet en dan… Gelukkig zijn hier ook weer tips voor om te ontdekken of deze pony perfect bij jouw gezichtsvorm past.

Elke pony heeft namelijk weer een ander effect op je gezicht. En elke gezichtsvorm heeft weer zijn eigen do’s en don’ts. Dus we gaan beginnen bij het begin, het ontdekken van je gezichtsvorm.

Gezichtsvorm bepalen

Pak je mobiel er maar eens bij, want ik heb een simpel trucje voor je. Pak een haarband of sjaaltje en trek hiermee je haar strak naar achteren. Maak nu een selfie en kijk recht vooruit, klik! Nu kun je met elke telefoon wel je foto bewerken. Bij mijn Iphone kan dat met het knopje wijzigen. Hiermee ga je naar het potloodje en trek je de omtrek van je gezicht zo nauwkeurig mogelijk over. Wat zie je?

 • Is je gezicht veel langer dan dat het breed is?
 • En je kaaklijn hoe ziet deze eruit? Puntig, hoekig of afgerond?
 • Hoe zit het met je haarlijn, is deze meer rond, recht of zit er een klein puntje in?
 • En dan als laatste, wat is het breedste punt? Je kaaklijn, jukbeenderen of rond je slapen/voorhoofd?
drie keer dezelfde vrouw gezichtsvorm
Kijk recht vooruit in de camera, je krijgt dan hele charmante foto’s ook hahaha!

Rond gezicht

Een rond gezicht zit qua lengte en breedte niet veel verschil. Het valt dan ook onder de kortere gezichtsvormen. Je kaak- en haarlijn zijn rond. Je breedste punt zijn je jukbeenderen.

Bij een rond gezicht wil je juist wat lengte creëren en de ronde vormen wat minder rond laten lijken. De perfecte pony voor jou zijn de…

 • Curtain fringe, door de middenscheiding lijkt je gezicht langer en minder rond.
 • Schuine pony, deze zorgt ervoor dat je ronde vormen wat minder rond lijken.
 • De rechte pony, hierdoor lijkt je voorhoofd wat langer. En de rechte lijn zorgt voor een mooi balans met je ronde vormen.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht lijkt veel op de ronde, alleen zijn bij deze gezichtsvorm de lijnen allemaal wat rechter. Dus qua lengte en breedte zit er niet veel verschil. En ook hier zijn de jukbeenderen en soms de slapen het breedste punt. Het vierkante gezicht heeft veel harde lijnen. Deze kun je juist met een pony een stuk zachter maken.

 • De schuine pony laat je gezicht wat langer lijken. En de harde lijnen lijken wat zachter.
 • Een rechte pony, maar dan eentje die net tot over je wenkbrauwen wordt geknipt. Deze creëert de juiste look voor jouw gezocht!
 • Belangrijk is dat deze pony’s met ronde en zachte piekjes worden geknipt.

Hartvormig gezicht

Het hartvormige gezicht is de laatste uit de reeks van kortere gezichtsvormen. Deze gezichtsvorm lijkt ook echt op een hart. Het kenmerkende van deze vorm is dat de haarlijn niet recht doorloopt in het midden, maar een klein puntje naar beneden heeft. Ook is de kin vaak wat puntiger. Het perfecte hartje dus… Je wilt ook bij deze gezichtsvorm een mooie balans creëren.

 • Curtain fringe, je gezicht lijkt wat langer dankzij de middenscheiding. En de zachte zijkanten zorgen ervoor dat je jukbeenderen prachtig uitkomen.
 • Een schuine pony zorgt ervoor dat je gezicht wat langer lijkt en je jukbeenderen wat zachter lijken
 • Laat je pony wat langer en zorg ervoor dat hij wat piekerig geknipt is.

Langwerpig gezicht

We maken nu de overstap naar de wat langere gezichtsvormen. Het langwerpige gezicht zegt het al, is duidelijk langer dan dat het breed is. Je kaaklijn, jukbeenderen en slapen zijn nagenoeg even breed. En je heb een afgeronde kin.

 • Rechte pony, deze zorgt er namelijk voor dat je gezicht wat minder lang lijkt
 • Schuine pony met een diepere zijscheiding. Deze zorgt ervoor dat je voorhoofd wat kleiner lijkt. En de diepere zijscheiding zorgt ervoor dat je gezicht wat minder lang lijkt.
 • Zorg ervoor dat je pony in piekjes is geknipt, deze zorgen voor een speels effect.

Ovaal gezicht

Dames met een ovaal gezicht hebben geluk. Deze gezichtsvorm kan namelijk alles hebben. Bij een ovaal gezicht is het gezicht iets langer zo’n 1,5 keer de breedte. Je jukbeenderen zijn je breedste punt en je kaaklijn loopt afgerond af. Ik heb een top 3 gemaakt van pony’s die het beste passen bij jouw gezichtsvorm.

 • Schuine pony die speels geknipt is. Het past perfect bij de vormen van je gezicht.
 • Brigitte Bardot pony. Deze pony heeft ten hoogte van je oren wat meer volume. Hierdoor wordt juist het accent op die mooie jukbeenderen van je gelegd.
 • Een rechte pony en dan wat speelser en piekerig geknipt.

Nog even op een rijtje

Zoals je ziet past er bij elke gezichtsvorm een perfecte pony. Welke je kiest hangt dus helemaal af aan jouw eigen voorkeur en natuurlijk je haarstructuur. Vraag daarom altijd bij de kapper na of deze pony geschikt is voor jouw haar.

 • Bij een kortere gezichtsvorm wil je juist je gezicht wat langer laten lijken. En bij een langere gezichtsvorm dus precies andersom
 • Heb je een wat ronder gezicht wil je juist dat deze wat minder rond lijkt door te kiezen voor rechtere lijnen
 • Een rechtere gezichtsvorm is juist weer gebaat bij ronder geknipte pony’s
 • Heb je een paar prachtige jukbeenderen, leg dan daar juist het accent op

Zit je favoriete pony of gezichtsvorm er niet tussen. Niet iedereen past natuurlijk perfect in een hokje. Ga dan altijd naar een van de ‘betere’ kappers. Hier weet je zeker dat de kappers goed op de hoogte zijn van de laatste trends en weten ze precies welke pony bij jouw gezicht past!

Je gezichtsvorm bepaalt niet alleen de leukste pony. Ook je verdere kapsel, brilmontuur en zelfs je halslijn wordt beïnvloed. Dit is dus ook nog maar een klein onderdeel uit een stijladvies.

Veel liefs,
Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.