Dit zijn de trendkleuren deze herfst/winter 2019-2020

Waar we vorige week nog ruim de 30 graden aantikte gaan we nu toch echt weer richting de herfst. En dat betekent niet alleen kouder weer en meer regen (ja, nog meer). Dat houd ook in dat de kledingwinkels op dit moment alweer druk bezig zijn met de nieuwe collectie en dat betekent nieuwe trendkleuren.

Misschien moet je er nu nog niet aan denken en draag je nog liefst je luchtige zomerjurkje even door. Maar een goede voorbereiding is het halve werk, toch! Vandaag laat ik je zien wat de trendkleuren deze herfst/winter zullen zijn.

Nu komen er elk seizoen verschillende trendrapporten uit. En hoewel veel van de kleuren overeenkomen, zitten er ook wel eens verschillen tussen.

Ik laat je dan ook 2 verschillende trendrapporten zien met de trendkleuren deze herfst/winter collectie.

De trendkleuren|Vakblad kleur & stijl

Het vakblad kleur & stijl is een Nederlands blad voor specialisten in het styling vak. Het blad is voor en wordt door stylisten geschreven. We kunnen dus wel met zekerheid zeggen dat veel van deze kleuren terug te vinden zijn in de winkels.

trend kleuren vakblad kleur en stijl herfst winter

Wat mij opvalt is dat we veel kleur terug zien dit seizoen. En voor elk kleurtype zitten er wel verschillende kleuren tussen die je goed zullen staan.

De trendkleuren| Pantone

Pantone is het wereldwijde kleurinstituut waar niet alleen de modewereld mee werkt. Maar denk ook aan interieur stylisten, drukkers, schilders etc. Het trendrapport van Pantone wordt dan ook door menig modeblad gebruikt! Hun rapport is gebaseerd op de London Fashion week!

Trendkleuren pantone herfst winter

Je ziet dat in beide trend rapporten veel warme tinten terug te vinden zijn, bijvoorbeeld sulphur spring en Rust. Dit past goed bij de herfst en dit zien we eigenlijk elk jaar gebeuren. Maar we zien dit seizoen ook verrassend veel lichtere kleuren terug. Denk aan het roze, de zacht paarse tinten en het lichte grijs. Kun je dit seizoen het zomergevoel toch nog een beetje langer vast houden.

De kleur waarvan wordt gezegd dat we die veel terug gaan zien is paars. En dan de verschillende tinten paars van lila tot donker paars. Hoewel sommigen nog een beetje terughoudend zijn met deze kleur, past hij vooral perfect bij de zomertypes. En daar lopen er heel wat van rond in Nederland.

Welke kleur past bij mij?

Wil je zelf ontdekken welke kleuren goed bij je passen? Dan is het ontdekken van je kleurtype een must! Je kunt dit heel makkelijk zelf ontdekken met behulp van de gezichtsframes uit de online cursus de perfecte garderobe.

in 5 stappen de
perfecte garderobe

wil je mijn geheim ook ontdekken?


KIJK HIER SNEL VERDER!

Krijg je liever persoonlijk advies, boek dan eens een workshop kleur of kleuradvies.

Welke kleur(en) kunnen we straks in jouw kast thuis vinden?

Mijn favorieten zijn van vakblad kleur & stijl Forest Biome, Gibraltar Sea en Violet Tulip.

En van Pantone, Blue Stone, Galaxy blue, Grapeade, Evening blue & Frost Gray.

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Pingback: De midi jurk, de ideale jurk voor het najaar - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *