Dit zijn de trendkleuren voor dit seizoen

Elk jaar maakt Pantone een rapport met de trend kleuren voor dit seizoen. Wereldwijd worden deze kleuren gezien als dé kleuren van het seizoen.

Dit seizoen zijn er veel warme kleuren terug te vinden. Perfect natuurlijk voor de warme kleurtypes onder ons. Er zijn dit jaar twee kleur palettes gemaakt. Beide geïnspireerd op de catwalk van twee wereldsteden. De kleur paletten lijken erg veel op elkaar maar er zijn toch wat verschillen terug te vinden.

De kleur die we dit seizoen veel terug gaan zien is de kleur rood. De rode kleur van het palette uit London is wat koeler dan die uit New York. Dus voor zowel de koele als de warme types keus genoeg.

Een kleur die we weinig hebben gezien de laatste jaren is de kleur oranje. Dit seizoen komt hij terug in de kleur autumn maple. Een prachtige kleur voor de herfsttypes onder ons. Oranje is een kleur waar je misschien ook als herfsttype snel voorbij zal lopen. Maar ik daag je uit hem eens te proberen, hij zal je misschien versteld kunnen laten staan 😉

Naast de warme en koele kleuren zijn er ook kleuren terug te vinden die we als neutrale kleuren bestempelen. Dat houd in dat ze niet uitgesproken koel of warm zijn. Ze kunnen dus door velen gedragen worden. Ik heb het over de kleuren Neutral Gray, Shaded Spruce en Navy Peony.

Als je van een beetje kleur in de kast houd dan zit je goed dit seizoen. Er is veel kleur terug te vinden deze collectie.

Welke kleur(en) spreken jou het meeste aan? Ik ben sowieso altijd fan van de kleur blauw, het maakt niet uit of het nu donker of licht blauw is. Daarnaast houd ik van de kleur rood, het straal kracht en lef uit. Het is niet een kleur die ik snel zal dragen als top of jasje (simpelweg omdat het niet mijn beste kleur is). Ik zal hem eerder aanschaffen als accentkleur. Dus bijvoorbeeld een tas, schoenen of horloge.

Dat is ook mijn tip voor jou. Vind je een kleur fantastisch maar staat hij je niet zo goed in het gezicht. Zoek dan mooie accessoires in die kleur. Kun je er toch nog van genieten 😉

Kleur palette uit New York

Kleur palette London

Wil je weten welke kleuren jou laten stralen? Dan is een kleurenanalyse zeker wat voor jou!

Veel liefs,

Marloes

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *