Het effect van mouwen op je figuur is groter dan je denkt

Vorige week heb ik onder mijn trends blog een leuke stijlvraag ontvangen:

” Wat een leuke blog weer! Ook ik ben blij met de informatie over bloemenprints.
Wat ik me wel afvroeg, en dat schoot me weer te binnen bij het zien van de laatste rode top, is welk effect mouwlengte op je figuur heeft. Ik vind de rode kant top prachtig, maar ik kan niet inschatten of ik spijt ga krijgen van dergelijke halve mouwen. Ogen je bovenarmen dan (nog) dikker? Ik ben benieuwd.

Groetjes Jessica”

Het effect van je mouwen wordt nog wel eens onderschat. Een mouw kan niet alleen je armen steviger of slanker laten lijken. Ook de rest van je figuur wordt beïnvloed door je mouwen.

Ik beantwoord jullie vragen graag op mijn blog. Dus ik was helemaal happy met deze vraag. Heb jij ook een vraag waarmee ik je kan helpen? Laat hem dan achter bij de reacties.

Stevige bovenarmen:

Zijn je armen wat stevig, kies dan voor een soepelvallende stof die niet te strak om je arm zit. Zorg er ook voor dat de mouw niet eindigd op het breedste deel van je arm. Een driekwart of lange mouw is de beste keus. Nu kan ik mij voorstellen dat je in de zomer liever wat kortere mouwen draagt. Zorg er dan voor dat de aandacht naar iets ander wordt getrokken. Bijvoorbeeld een mooie ketting of een bewerkte halslijn.

Dunne bovenarmen:

Voor de dames met dunne bovenarmen is het juist ideaal om wat meer volume te creëren. Kies ook liever niet voor strakke stoffen, deze accentueren juist je al dunne bovenarmen. Kies liever voor een wijdere mouw. Een mouw met details voor meer volume is ook ideaal. Laat de driekwart mouw liever liggen.
 

Driekwart mouwen:

Deze mouwen zorgen ervoor dat je armen slanker lijken. De driekwart mouw zorgt er ook nog eens voor dat je benen langer lijken. Voor de dames met kortere benen dus ook een ideale mouwlengte.
 

Halve mouw:

De halve mouw eindigd rond je elleboog. Hierdoor creëert hij een horizontale lijn op taille hoogte. Voor de dames met een slanke taille is dit een echt toppertje. Heb je geen aanwezig taille. Laat deze mouwlengte dan liever achterwege.
 

Kapmouw:

Je armen zullen langer lijken met deze mouwen. Heb je korte armen dan is dit dus een fijn mouwtje voor jou. Let wel op dat hij stevige bovenarmen juist accentueert.
 

Trompetmouw:

De uitlopende mouwen zijn ideaal voor de dames met een v-figuur. Deze zorgt er namelijk voor dat je heupen breder lijken. Voor de dames met brede heupen dus helaas een minder goede keus.
 

Lange mouw:

De mouw die we het meeste dragen is de lange mouw. Deze eindigd rond je heuphoogte. Dit zorgt ervoor dat er een horizontale lijn op heuphoogte komt. Heb je brede heupen en wil je geen aandacht op je heupen leggen kies dan voor een halve of driekwart mouw.

Zoals je kunt zien hebben de mouwen veel invloed op je figuur. Je kunt deze tips gebruiken om je figuur meer in balans te krijgen of juist om in balans te houden. Je kunt je pluspunten accentueren en je onzekerheden camoufleren.

Dank je wel voor je vraag Jessica, ik ben er helemaal blij mee 🙂
Heb jij nog een brandende stijlvraag? Laat hem dan achter bij de reacties.

Veel liefs
Marloes

Comments 2

  1. Hoi Marloes,

    Heel leuk om mijn vraag beantwoord te zien! En natuurlijk fijn om nu uitgebreide informatie te hebben over welk type mouw wat voor effect heeft. Ik heb je blog opgeslagen onder mijn bladwijzers en ga er bij mijn volgende keer shoppen zeker rekening mee houden. Dankjewel!!

    Groetjes, Jessica

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.