Herfsttype, welke kleuren staan mij goed?

Ben ik een herfsttype? Welke kleuren passen bij het herfsttype? Deze vragen krijg je vandaag beantwoord! Bij bepalen van je kleurtype kijk je naar je persoonlijke uiterlijk. Dat betekent de ondertoon van je huid, de kleur van je ogen en je natuurlijke haarkleur!

Wanneer je je kleurtype kent zul je veel minder twijfels hebben tijdens het shoppen en kun je veel gerichter op zoek gaan naar kleding die je super goed zal staan.

Kenmerken van het herfsttype

  • Een goudgele of  goudbruine huid met een warme ondertoon
  • De kleur van de ogen zijn bruin of groen en het oogwit kan wat gelig lijken
  • De haarkleur van het herfsttype is van nature kastanjebruin, honingkleurig of rood

Om je persoonlijke uiterlijk goed te bekijken, kijk je altijd met je gezicht richting het daglicht. Sta je namelijk dicht bij een lamp of in direct zonlicht dan beïnvloed dat de kleuren die je ziet.

Pas je nu niet perfect in het lijstje? Dan kan! Ik vertel je er later in dit blog wat meer over.

Herfsttype kleuren

Het herfsttype kan het beste kiezen voor zachte en gedempte kleuren met een warme ondertoon. Hieronder zie je een aantal kleuren die binnen het herfstpalet vallen.

Herfsttype kleuren kaart
Let op! Kleuren komen op een beeldscherm anders over

Top kleuren herfsttype

Natuurlijk is het ene herfsttype de andere niet. Bij een kleuradvies kijk ik dan ook altijd naar de top kleuren en combinatie kleuren. De top kleuren zijn kleuren die je dicht bij het gezicht kan dragen en deze kleur kun je prima alleen dragen. Een combinatie kleur zal je niet mega fantastisch in het gezicht staan en kun je dus beter combineren met een top kleur.

Wist je dat enkele van je topkleuren terug te vinden zijn in je persoonlijke uiterlijk? Ik schreef er al eens een blog over, deze vind je hier!

Contrast waarde herfsttype

Wanneer je weet welke kleuren je fantastisch staan ben je al een heel eind, de meeste miskopen die ik namelijk tegenkom tijdens een garderobecheck zijn gemaakt door het kiezen van een ‘verkeerde’ kleur. Maar ook de contrast waarde van je kleding heel veel invloed op je leuke outfit.

De hoogste contrast waarde die we kennen is het verschil tussen zwart en wit. In je natuurlijke uiterlijk kunnen we ook een contrastwaarde terug vinden.

herfsttype contrastwaarde

Verschillende herfsttypes

Zoals ik eerder al vertelde past niet iedereen in een hokje! Er zijn namelijk binnen het herfsttype weer verschillende types te vinden. Namelijk het warme herfsttype, het diepe herfsttype en het neutrale herfsttype. In dit blog zal ik hier verder niet op ingaan. Binnenkort kun je hier meer over vinden op mijn blog, wil je zeker weten niks missen? Volg mij dan op Instagram en/of Facebook!

Nu is het vinden van je kleurtype niet altijd makkelijk via een lijstje! Het komt al snel voor dat je jezelf in een verkeerd kleurtype zet. Wil je echt weten welke kleuren er absoluut in jouw kast thuishoren? Dan is een kleuradvies een goed idee.

En val jij onder het herfsttype? Of pas je misschien toch beter thuis bij het zomertype, wintertype of lentetype?

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Altijd stijlvol de deur uit met deze tips! - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.