Het imagoadvies van Kirstin

Ik neem jullie vandaag mee tijdens het imagoadvies van Kirstin. Ze mailde mij een tijd geleden of imagostyling haar verder zou kunnen helpen bij het solliciteren.

Kirstin is namelijk opgeleid als lerares voor de basisschool. Nu studeert ze aan haar 2e graads Nederlands, deze heeft ze namelijk nodig om les te mogen geven op het voortgezet onderwijs en het MBO.

Nu heeft ze al meerdere keren gesolliciteerd, maar is helaas afgewezen. De moed is haar nu een beetje in de schoenen gezakt. Waardoor ze nu al een langere tijd niet meer gesolliciteerd heeft.

Kirstin is een leuke, spontane vrouw die open over haar onzekerheden praat. Dit is natuurlijk ideaal voor mij als imagostylist. Maar het is ook belangrijk om tussen de regels door te luisteren. Iemand die open overkomt kan ook genoeg niet vertellen. Dus ik begin altijd met een luchtig gesprek met veel open vragen.

Kwaliteiten

We beginnen daarna aan haar kwaliteiten lijst. Ze begint vol enthousiasme meerdere kwaliteiten aan te kruisen. Ze heeft snel een flinke lijst vol! Daar houd ik van. Een vrouw die weet wat ze kan en wat ze in huis heeft. Toch begint de twijfel al snel toe te slaan. Meerdere van haar kwaliteiten zitten haar ook soms in de weg. Zo is perfectionisme een kwaliteit die als hij doorslaat een stress factor wordt. Zo werkt het met alle kwaliteiten, zorg dat ze in je voordeel werken en niet tegen je gaan werken.

Met Kirstin ga ik aan de slag om haar lijst met kwaliteiten terug te brengen naar 5 top kwaliteiten. Met deze top 5 gaan we verder aan de slag. De andere kwaliteiten bezit ze nog steeds en zet ze ook in. Maar deze top 5 gebruikt ze het meest.

Haar top 5:

  1. Oog voor detail
  2. Stoer
  3. Vrouwelijk
  4. Gevoelig
  5. Open
Moodboard

Met haar top 5 in de pocket gaan we verder met de vertaalslag maken naar kleding. We pakken er een paar tijdschriften bij en we maken een moodboard. Het gaat er niet om of het je staat of dat je erin past. Het gaat hier om sfeer, gevoel en iets waar je blij van wordt. Kirstin koos niet alleen voor kleding maar ook voor andere items en sfeer beelden die bij haar passen. Als alles opgeplakt is gaan we de echte vertaalslag maken naar haar kwaliteiten. Want wat ziet ze aan het plaatje? Wat voor een gevoel krijgt ze erbij? Al snel vult ze verschillende kwaliteiten in op haar moodboard. Ze ziet nu in dat kleding een bepaalde kwaliteit weerspiegeld. Dat kan voor iedereen anders zijn. Want imagostyling doe je niet alleen voor de buitenwereld maar vooral voor jezelf.

Denk maar aan het effect van een stel sexy hakken of je favoriete sneakers. Ze geven je beide een ander gevoel, beide kun je dragen op verschillende momenten. Zo werkt het ook met kleding! Maar toch gaan we er vaak onbewust mee om.

Daarom laat ik iemand eerst bewust worden van het effect van kleding.

Moodbard imagoadvies

Kleuren

We gaan verder met kleur. Net zoals bij kleding heeft kleur ook veel effect op je gevoel. Kirstin heeft al ooit een kleurenanalyse gehad bij iemand anders. Ze vertelt mij dat er kleuren uitkwamen die ze helemaal niet mooi vindt. Dit hoor ik vaak terug in mijn werk, zo zonde! Kirstin voelt zich persoonlijk het meest aangetrokken tot de frisse lente kleuren. Qua persoonlijke uiterlijk staan de pure zomerkleuren haar het mooist. Ze vind deze kleuren ook wel mooi, maar zou ook graag lente kleuren terug willen laten komen. Dit zien we vaak, uiterlijk en persoonlijkheid in kleur botsen met elkaar.

Mijn tip is dan ook, combineer ze met elkaar. Het enige waar je rekening mee kunt houden is om de juiste kleuren dicht bij je gezicht te houden. In Kirstin haar geval, dus de zomer kleuren. De frisse lente kleuren kan ze goed gebruiken als accessoires zoals armbanden, schoenen of een tas. Zo slaat ze twee vliegen in één klap! Persoonlijkheid en uiterlijk…

Lentetype imagoadvies De kleuren trekken meer aandacht, dan haar gezicht!

Zomertype imagoadvies De kleuren versterken haar gezicht en uitstraling!

Wat levert het haar op

Wat heeft het Kirstin nu opgeleverd een imagoadvies?

Ze vertelt mij het volgende: ‘Ik vind het fijn dat je niet vast blijft zitten in je negatieve gedachten over je zelfbeeld. En dat je de moeite waard bent om er aandacht aan te schenken. Je krijgt er weer positieve energie van.’

Je moet imagoadvies ook zien als een investering. Het kost ook tijd om alles te implementeren in je leven. Jezelf leren kennen, nieuwe dingen uitproberen, een eigen stijl ontwikkelen waar je jezelf prettig bij voelt. Het is een proces die je de tijd moet geven.

Kirstin je bent een top vrouw!
Dank je wel voor je openheid en bedankt dat je jouw verhaal durft te delen met de rest.

Wil jij ook graag weten wat een imagoadvies voor jou kan betekenen?
Stuur je vraag hier en krijg een vrijblijvend voorstel.

Veel liefs,

Marloes

Comments 1

  1. Dank je wel dat jij ook zo open bent geweest! Dat nodigt uit om zelf ook open te zijn wat maakt dat het echt een fijne, leerzame ochtend is geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *