accessoires combineren

Hoe combineer je accessoires met je outfit

Een leuke outfit verdient het om afgemaakt te worden met accessoires. Dit kun je eigenlijk zien als een kers op de taart! Maar hoe combineer je accessoires met je outfit. Waar let je op en vooral wat staat bij wat.

Bij het uitkiezen van mijn accessoires let ik altijd op deze drie dingen

  • Focus
  • Effect
  • Stijl

De focus van je accessoire

Accessoires zorgen ervoor dat je aandacht ergens naar toe getrokken wordt. Bij oorbellen is het dus je gezicht dat meer aandacht krijgt, bij een ketting waar hij eindigt, een riem zorgt voor een horizontale lijn rondom je buik en bij een armband/horloge gaat de aandacht naar je polsen en hand.

Ben je wat onzeker over je buikje, ga dan geen opvallende riem dragen. En ben je wat onzeker over je volle boezem ga dan geen grote en opvallende ketting om je nek hangen.

Vrouw met een ketting die in verschillende lengtes wordt weergegeven
De focus ligt op waar de ketting eindigt

Het effect van je accessoire

Naast dat je accessoire een focus punt creëert doet hij nog iets belangrijks, namelijk hij creëert een bepaald effect. Dat effect kan in je voordeel werken, maar helaas ook in je nadeel. Wat ik veel zie en hoor is dat vrouwen zeggen dat iets hun niet staat. Maar wat het vaak is dat de accessoire waar ze het over hebben het verkeerde effect op hun lichaam en vormen heeft.

Zo doet de lengte van je ketting ook veel voor je lichaam. Het bepalen van de juiste lengte vertel ik uitgebreid in de video. Deze kun je vinden aan het einde van dit blog!

De stijl van je accessoires

Welke stijl echt bij jou past is natuurlijk heel persoonlijk. Hou je juist van bling bling of ben je iemand met een wat rustige stijl? Als ik een opvallend kledingstuk draag, draag ik hier meestal oorbellen bij in het zilver (ben je een warm type dan kies je liever voor goud). Dit zorgt ervoor dat je accessoires niet teveel aandacht gaan trekken. Hou je juist van wat meer bling, kun je ook kiezen voor accessoires in dezelfde kleur.

Kleurencombinaties

Vooral in de zomer hou ik ervan om wat meer kleuren met elkaar te combineren. Nu pakken we even het kleurenwiel erbij, want ik heb een heel handig trucje. Stel je hebt een blauwe trui aan en je wilt hier wat meer kleur aan toevoegen met je accessoires. Kies dan voor de kleur ernaast in het kleurenwiel, dus paars of groen. Of kies voor de kleur die er tegenover staat, oranje in dit geval. Dit zijn kleuren die altijd goed bij elkaar zullen staan en niet voor een onbedoeld clowns effect zorgen.

Kleurenwiel

De grootte van je accessoires

De grootte van je accessoire kan heel simpel uitgelegd worden. Grote vrouw betekent grote accessoires, fijne vrouw betekent fijne accessoires. Dit geeft namelijk een totaal plaatje wat klopt met elkaar. En dat vinden we mooier om te zien (dit heeft niks met mode te maken, maar ons oog vind harmonie prettiger om te zien).

Pols met verschillende accessoires armbandjes
Één armbandje is te fijn voor mijn grovere botstructuur. Maar drie armbandjes vormen samen de juiste grootte.

Heb je nog een vraag of weet je echt niet welke accessoire bij die ene outfit past. Vertel het mij hieronder bij de reacties en ik beantwoord je vraag met alle liefde.

In de video vertel ik nog wat meer over het combineren van accessoires, dus kijk snel verder.

https://www.instagram.com/tv/B5KUVzyp5hw/?utm_source=ig_web_copy_link

Veel liefs,
Marloes

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.