Hoe contrast in je kleding zorgt voor een fantastische look

Vandaag een pittig onderwerp. Hoe contrast in je kleding zorgt voor een fantastische look. Wanneer ik een kleuradvies geef aan iemand is dit een standaard onderwerp. Het is een onderwerp die vaak wat meer uitleg nodig heeft. Dus ik hoop dat ik hem zo duidelijk mogelijk kan omschrijven voor je.

We beginnen bij het begin

Wat is contrast nu eigenlijk? Ik kan het zo het simpelst uitleggen. Je neemt de kleuren zwart en wit, tussen deze twee kleuren ligt het hoogste contrast. Neem nu de kleuren zwart en donkergrijs, tussen deze twee kleuren ligt een laag contrast.

 Hoog    Laag

In harmonie is alles mooier

Waarom zou je nu willen weten welk level van contrast je persoonlijke uiterlijk heeft? Wanneer je jouw kleding aanpast aan je persoonlijke uiterlijk. Is het voor jezelf in de spiegel en voor de ander een fijn geheel om naar te kijken. Je ziet er dan simpelweg beter uit. Als je jezelf nu afvraagt waarom je er beter uit wil zien….Omdat je het waard bent natuurlijk. Hoe cliché dat nu ook klinkt 😉

Hoe ontdek je jouw level?

Neem net zoals ik heb gedaan een mooie selfie. Ik heb hem bewerkt met de ‘kleur’ mono, of dit ook zo wordt genoemd op jouw telefoon weet ik niet zeker. Maar je begrijpt wat er moet gebeuren 😉

 

Bekijk de kleur van je haar, huid en je ogen. Als je deze eens goed bekijkt in welk level passen ze thuis op de grijsschaal?

Let op: Mijn haar is gekleurd, hierdoor heb ik mijn persoonlijke uiterlijk beïnvloed. Bij een kleuradvies ga je zoveel mogelijk uit van de natuurlijke haarkleur. Weet je niet precies wat je natuurlijke haarkleur is, omdat je het altijd kleurt. Ga dan uit van hoe de kleur er nu uitziet. Maar onthoud dat je deze dus zelf kunt veranderen. En dus je contrast level dan ook weer kan veranderen.

Haar: 1 & 9 (Twee levels omdat ik highlights heb)
Huid: 8
Ogen: 5

Mijn hoogste level zit op 7 stappen.
Het verschil tussen de aanzet van mijn haar en mijn huid.

Maar ik heb ook veel lichte delen in mijn haar. Als ik daarvan uitga kom ik op een level van 4 stappen.
Het verschil tussen de lichte delen in mijn haar en mijn ogen.

Hoog contrast: 6 of meer stappen
Medium contrast: 4 tot 6 stappen
Laag contrast: tot 4 stappen

Laat het terugkomen in je kleding

Ik ga uit van een hoog tot medium contrast in mijn kleding. Bekijk hieronder maar eens goed de voorbeelden.

Leuk om te zien toch? Je ziet namelijk duidelijk dat de eerste en tweede foto mijn gezicht veel meer laten stralen dan de derde foto. En als ik dan zou moeten kiezen tussen foto één en twee, dan ga ik voor één. Mijn huid ziet er net wat beter uit en onder mijn ogen is de huid iets minder donker. Dat zoiets kleins, zoveel verschil kan maken hé!

Wil je meer weten over jouw persoonlijke contrast en welke kleuren jou laten stralen? Dan is een kleuradvies de juiste keus.

Veel liefs,

Marloes

Comments 2

  1. Pingback: Zomertype, welke kleuren staan mij? - La confianza

  2. Pingback: Herfsttype, welke kleuren staan mij goed? - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *