Deze rok is perfect voor jouw figuur

Zodra de zon gaat schijnen trek ik ze weer uit de kast. Gek genoeg, draag ik tijdens de koude winter en herfst dagen nauwelijks een rok. Terwijl ik hem tijdens de warme dagen alleen maar draag. Ik voel mij er super vrouwelijk in en nog een pluspunt. Met de juiste rok vallen mijn stevige benen ineens een heel stuk minder op.. Een win-win situatie dames!

Dit artikel is gepubliceerd in maart 2017. Hij is in juli 2018 volledig geoptimaliseerd én voorzien van nieuwe content.

Om te ontdekken welk model is weggelegd voor jou, is het handig om je figuurtype te kennen. Als dit je nog onbekend is of je twijfelt nog dan ontdek hem dan hier.

De perfecte rok voor de zandloper & het acht figuur:

Heb jij een zandloper of een acht figuur dan ben je gezegend met mooie vrouwelijk rondingen. De kokerrok is daarom een favoriet bij veel dames. En ik ben het hier helemaal mee eens. De kokerrok zal deze rondingen namelijk perfect laten uitkomen. Een oudje die ook bezig is met zijn come back te maken is de gerende rok. Deze lijkt in principe veel op de kokerrok, alleen loopt hij onderaan iets naar buiten. Voor de dames met stevige kuiten is dit model ideaal, hij laat ze namelijk slanker lijken 😉 Wat je wel moet weten over deze modellen is dat je jouw top altijd en met de nadruk op ALTIJD erin draagt… Anders gaat de aandacht naar de verkeerde plaatsen. Wanneer je hem erin draagt, gaat de aandacht naar jouw ultieme pluspunt… Die slanke taille.

Kokerrok Gerende rok

De perfecte rok voor het peer figuur:

Voor de dames met een peer figuur zijn modellen met een A lijn ideaal. Bij de eerste rok zorgen de verticale figuurnaden er ook nog voor eens dat de heupen iets smaller lijken.  Kies altijd voor soepelvallende stoffen omdat deze mooi langs je rondingen heen zullen vallen, zonder onnodig meer volume te creëren.  Volgens de stijl regels draag je bij een peer figuur geen rok met print… Maar ja, ik ben altijd al een beetje rebels geweest, dus!! Van mij mag je echt wel een gave rok met print dragen. Als je er maar voor zorgt dat de top meer aandacht trekt, denk aan bijvoorbeeld een mooi helder kleurtje. Ook voor het peer figuur geldt, de top IN de rok. Want dan kunnen we allemaal genieten van die prachtige smalle taille van je 😉

A lijn rok a lijn rok met print

De perfecte rok voor de rechthoek/H figuur

Val jij onder het figuurtype rechthoek ook wel het H figuur genoemd. Dan wil je misschien wat meer vrouwelijke rondingen creëren. De A-lijn rok in een stevige stof does the trick! Hou je juist van jouw rechte vormen dan past een recht model ook perfect bij jouw figuur. Je top is het mooist als je die laat eindigen net boven je heupbeen.

A lijn rok H figuurrechte rok

 

De perfecte rok voor de omgekeerde driehoek/V-figuur

Voor de dames met wat bredere schouders is het mooi om hier balans in te brengen. Kies daarom voor de a-lijn rok met veel volume. Kies bijvoorbeeld voor leuke prints, opvallende kleurtjes of veel ruches. Draag er een top met een v-hals op om nog meer balans te brengen tussen je schouders en heupen. Je top laat je ook net boven je heupbeen eindigen.

A-lijn rok V figuur A-lijn rok perfect rok

De perfecte rok voor het appelfiguur:

Voor het Appel figuur is een uitlopende rok zoals het A-lijn model ideaal. Kies wel voor soepelvallende stoffen die mooi langs je lichaam vallen. Ook het rechte model flatteert je appel figuur perfect. Je top laat je net boven je heupbeen eindigen. Een niet de diepe V-hals legt de aandacht op die mooie voorgevel van je 😉

A lijn rok appel figuur Spijkerrok appel figuur

Zoals je ziet is er voor elk figuurtype wel een ander model te vinden. Ook zijn er modellen die bij meerdere figuurtypes passen. Het zit hem dan vaak in de rest van de styling, dat het verschil zal maken.

Ik heb je ook laten zien dat stijlregels niet altijd een vaststaand feit zijn… Dus heb jij een favoriet model, die stiekem niet bij jouw figuurtype past. Laat dan hieronder je figuurtype en het model rok achter… Dan verklap ik, hoe jij je favoriete rok het beste kunt combineren.

Veel liefs,

Marloes

Comments 1

  1. Pingback: 4 ultieme tips om slanker te lijken precies waar jij wil! - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *