Ben jij klaar voor de mode trends van dit moment?

Het zonnetje schijnt de lucht is blauw. De lente komt er nu echt aan. Je ziet al een tijdje de nieuwe lente/zomer collectie hangen in de winkels. Maar ben jij klaar voor de mode trends van dit moment?

Elk jaar komen en gaan er mode trends, dat maakt ons leven ook een stukje lastiger. Niet alle trends zijn namelijk weggelegd voor je. Nu kun je klakkeloos alle trends gaan overnemen of je kunt mijn tips lezen en miskopen voorkomen. Kies maar 🙂

“pas op dat je geen bloemetjesgordijn wordt”

Waar je ook kijkt, bloemenprints vind je in elke winkel terug. Ik hou wel van een bloemenprintje op z’n tijd. Het straalt vrouwelijkheid uit en past perfect bij de ronde lijnen van mijn lichaam. Kies je voor een top in print dan verdoezelt hij ook nog eens je buikje. Kies wel een bloemenprint uit die bij je lichaamsbouw past. Kleine bloemetjes bij kleine vrouwen, grote bloemen bij grote vrouwen. Doe je dat niet heb je de kans dat je op een bloemetjesgordijn lijkt.

 

“Ruches brengen je lichaam snel uit balans”

Een trend waar je ook niet onderuit kan zijn de ruches. Persoonlijk laat ik ruches graag hangen. Ze geven namelijk volume en dat is nu net niet waar ik naar op zoek ben. Daarnaast is mijn zandlopenfiguur al in balans, dat wil ik graag zo houden. Heb je juist een peer figuur dat kun je ruches on top juist goed gebruiken om meer balans in je lichaam te creëren. Voor de omgekeerde driehoek kun je ruches juist op je onderlichaam goed inzetten.

 

“Show die taille dames”

Iets waar ik met mijn zandloperfiguur helemaal blij van word is het taille riempje. Je ziet ze terug bij jurken en zelfs bij de blazers. Voor de dames met een smalle taille is dit een geschenk uit de hemel. Heb je thuis een riempje? Probeer hem dan eens te combineren met kleding die je al hebt. Voor de dames die geen duidelijke taille hebben. Draag dan een mooi recht model. Deze past veel beter bij jouw figuur.

“Streepjes zijn niet meer weg te denken”

Ook dit jaar is de streep weer veel aanwezig. Vorig jaar heeft Marie-José hier al eens over geschreven. Lees hem dus zeker terug en vind jouw perfecte streepjes patroon.

 

“Kies je kleur”

Een kledingitem kan prefect bij je lichaam passen. Maar als de kleur niet goed is, zal het je nooit mooi staan. Dat klinkt misschien een beetje cru maar ik ga het niet mooier maken dan het is. Zoek een kleur uit die bij je past, die je gezicht er mooier, egaler en frisser uit laat zien. Bekijk daarom altijd wat de kleur met je doet bij daglicht. Nu weet ik dat bij de meeste winkels geen sprankeltje daglicht te vinden is bij de paskamers. Dus kijk thuis eens kritisch naar je net gekochte kleding.

De kleuren die we nu veel terug zien zijn de pastel kleurtjes. Ook rood is een kleur die weer te vinden is. Welke kleur rood jou laat stralen vind je hier

 

Heb jij een fashion vraag? Laat hem hieronder achter bij de reacties of stuur mij je vraag. Ik beantwoord hem graag voor je in een volgend blog.

Veel liefs,
Marloes

 

Comments 5

 1. De tip over bloemetjes komt me goed van pas! Ik zie overal bloemenprintjes hanger maar weet nooit wat bij mij past/wat me goed staat! Ik ga zeker meer kleur en printjes aanbrengen in mijn kledingkast. Gelukkig heb je me al eens in een advies gezegd welke kleuren bij me passen en in combinatie met dit artikel kan ik zeker leuke kleding vinden voor de lente en zomer!

  1. Post
   Author
 2. Wat een leuke blog weer! Ook ik ben blij met de informatie over bloemenprints.
  Wat ik me wel afvroeg, en dat schoot me weer te binnen bij het zien van de laatste rode top, is wel effect mouwlengte op je figuur heeft. Ik vind de rode kant top prachtig, maar ik kan niet inschatten of ik spijt ga krijgen van dergelijke halve mouwen. Ogen je bovenarmen dan (nog) dikker? Ik ben benieuwd.

  Groeten, Jessica

  1. Post
   Author

   Hoi Jessica, mouwlengte heeft zeker invloed op je figuur. Vind je het goed als ik je vraag beantwoord in een volgend blog.

 3. Pingback: Het effect van mouwen op je figuur is groter dan je denkt - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *