Marloes Rodriguez imagostylist aan het pijnzen

Hoe kun je het beste kleding combineren?

Je hebt dames die moeiteloos een leuke outfit uit de kast weten te toveren en dat 7 dagen in de week. Maar de meerderheid zal zich meer herkennen in de term “een volle kast en niks om aan te trekken”.

Dit artikel is gepubliceerd in november 2016. Hij is in maart 2019 volledig geoptimaliseerd én voorzien van nieuwe content.

Als je mijn verhaal kent weet je dat ik niet ben geboren als een echt mode meisje. Ja ik vond kleding altijd al wel leuk en wou er ook graag leuk uitzien. Maar ik bakte er niet altijd wat van, ik wist simpelweg niet waar ik moest beginnen. Dus ik deed wat de meeste dames doen namelijk het volgende….

Leuke outfit

Wanneer we gaan shoppen komen we vaak thuis met een leuke outfit, deze hebben we uitgezocht of is ons geadviseerd als een compleet setje. Het setje is qua kleur helemaal op elkaar afgesteld en past perfect bij elkaar. Eenmaal een keer of 10 gedragen begint het setje wat saai te worden, de nieuwigheid is er immers nu wel af. Dus we proberen wat anders, maar ja met wat? Dus daar sta je dan voor je volle kledingkast…. Je probeert wat uit, maar het is het elke keer net niet. Daar sta je dan met je leuke outfit, waar je nu al op uitgekeken bent.

Wanneer je gaat shoppen is een complete leuke outfit natuurlijk altijd goed. Maar alle kledingstukken moeten ook los van elkaar te combineren zijn. Daarvoor hoef je alleen maar tot 3 te tellen, dus elk kledingstuk moet minimaal met 3 andere items in je kast te combineren zijn. Als dit niet lukt dan past het simpelweg niet bij de rest van je garderobe en kun je het dus beter in de winkel laten hangen.

De weesjes

In iedere kast hangen ook de weesjes. Je kent het vast wel je bent helemaal verliefd geworden op dat ene leuke truitje. In je hoofd past hij wel bij die ene broek. Eenmaal thuis aangekomen matcht hij toch niet helemaal. En eigenlijk ook niet met de rest van je kledingkast. Oeps! Tja dan zit er maar een ding op, er weer iets bijkopen. Heb je meteen weer zo’n leuke outfit (Je weet wel, die je maar op één manier kan dragen)

Kleding combineren tot een leuke outfit

Maar hoe kun je dan nu het beste kleding combineren tot een leuke outfit?

  1. Begin met 1 item, welk kledingstuk in de kast geeft jou een goed gevoel vandaag. Elke dag is anders en de ene dag heb je hier zin aan en de andere dag aan wat anders.
  2. Denk aan wat je gaat doen vandaag? Heb je een gesprek met een potentiële klant of ga je lekker op stap met je vriendinnen. Bepaal dan welke stijl jou het juiste gevoel geeft die dag! Denk hierbij niet alleen aan de juiste stijl, maar ook aan comfort. Zo is een dagje shoppen op die nieuwe pumps misschien niet zo’n goed idee.
  3. Is er een eyecatcher aanwezig in je outfit, denk aan een opvallend kleurtje, een printje of een leuke accessoire! We gaan namelijk vaak voor veilig en dan mist er simpelweg iets aan je outfit. Zorg dat er een goede balans in je garderobe is qua basisitems en eyecatchers.
  4. I LOVE pinterest… Even geen inspiratie? Pak pinterest erbij, zoek op het item welke je hebt uitgekozen bij punt 1. En laat je inspireren! Of nog beter, maak op voorhand al pinterest borden aan en wanneer je het nodig hebt, staat alles al klaar.
Handig om op te slaan!

Nog een extra tip: Is het een druilerige dag? Ga dan eens verschillende setjes maken met de tips hierboven en zet ze op de foto. Ben je in de ochtend nog niet echt wakker en ben je geneigd om weer iets standaards uit de kast te pakken, check dan eerst even je outfit foto’s!

Wil je meer weten over het combineren van je kleding? Dan zijn deze blogs ook interessant voor jou.

Kleding combineren met deze drie tips
Het geheim achter de regel van 3
Kleding combineren met kleuren
Meer kleur in je kast

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *