3 tips voor de kleine vrouwen onder ons

Ik moet eerlijk bekennen dat ik met mijn bijna 1 meter 80 nu niet bepaald in de categorie kleine vrouw val.  Maar dat mag de pret niet drukken. Want in mijn werk als styliste kom ik natuurlijk genoeg kleine vrouwen tegen. Ik heb een top 3 gemaakt van de ‘problemen’ waar ze tegen aanlopen en ik deel ze hieronder met je.

Dit artikel is gepubliceerd in april 2017. Hij is in juli 2018 volledig geoptimaliseerd én voorzien van nieuwe content.

Te lange mouwen en broekspijpen

Iets waar je als kleine vrouw bijna altijd tegen aan loopt is het feit dat alles te lang is. Mouwen, broekspijpen, rokken ga zo maar door. Broekspijpen worden omgekruld en mouwen bungelen over de handen heen. Niet echt je beste look dames!

Mouwen die te lang zijn doen mij altijd denken aan iets kinderlijks. Iedere moeder kent het wel. Je koopt kleding voor je kind ook wel eens op de groei 🙂 Daarnaast maakt het je ook nog eens optisch kleiner.

Zo zorgt het omslaan van je broekspijpen er ook voor dat je kleiner lijkt. En denk nu niet dat je ze dan gewoon zo kunt laten, want dan rimpelt de broekspijp aan de onderkant zo erg dat ook dit je benen korter en voller laat lijken.

Maar wat kun je nu wel doen met die veel te lange onderdelen? Misschien een beetje cliché maar zorg dat je een goede kleermaker vindt of dat je zelf achter de naaimachine kruipt. Iets laten inkorten is ook niet eens zo prijzig en is het geld dubbel en dwars waard.

Ook zijn er merken speciaal voor de kleine vrouwen (tot 1.60) Zalando heeft hele mooie merken speciaal voor jou, dus neem er maar eens een kijkje.

Het propjes effect

Wat ik ook veel terug zie is het propjes effect. Ik zie veel kleine vrouwen hun lichaam in tweeën of zelfs in drieën delen, dat klinkt nu misschien nog als een goochel truc. Maar wat ik hiermee bedoel is dat je boven en onder een andere kleur kleding draagt, gooi daar nog een andere kleur schoenen onder en je hebt drie delen. Als je al niet zoveel lengte hebt dan is het niet zo slim om jezelf ook nog eens in meerdere delen te hakken.

Zorg daarom dat de kleur van je kleding in elkaar overloopt. Het zogenoemde ton sur ton effect.  Zo creëer je een verticale lijn. En deze zorgt er weer voor dat je langer en ook nog eens slanker lijkt.

Kledingtips-voor-de-kleine-vrouw

Welke schoenen kies je nu?

De kleur van je schoenen lijkt misschien niet zo belangrijk maar niks is minder waar. Schoenen in een andere kleur dan je broek zorgen ervoor dat je benen ook een stuk korter lijken. Zoals je hierboven al kon zien/

Dus maak ook lengte met de kleur van je schoenen. Heb je blote benen of wil je een schoen die bij elke kleur broek past? Kies dan voor een nude kleur/huidskleurige.

Loop jij nu nog ergens anders tegen aan? Of heb jij ook een goede tip of ken je een merk/winkel voor de kleine vrouwen onder ons? Laat hem dan hieronder achter, zo helpen we elkaar weer een handje verder.

Nog meer kledingtips voor de kleinere vrouw, vind je op mijn pinterest bord

Veel liefs,
Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.