plus size kledingtips

Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer

Als ik om mij heen kijk zie ik vrouwen met een maatje meer vaak in veel te wijde kleding rondlopen, de kleding laat ze zelfs dikker lijken. Dat is zonde en zeker niet nodig, vandaag leer ik je dat je ook met een maatje meer gezien mag worden. We weten inmiddels dat er meerdere figuurtypes zijn en vanuit daar werk ik ook. Weet je nog niet welk figuurtype jij bezit? Klik dan hier

Er zijn veel algemene tips te vinden over waar je rekening mee kunt houden als je een maatje meer hebt. Ik zal hieronder ook wat algemene tips geven die jou kunnen helpen. Daarnaast geef ik tips passend bij jouw figuurtype, want we weten inmiddels dat elk figuurtype andere kledingregels heeft.

Ton sur ton: Dit betekent dat je kleuren in elkaar laat overlopen, hierdoor lijk je langer en slanker. In de voorbeelden hieronder kun je dit goed terug zien.

Aansluitende kleding: Kleding hoort niet strak te zitten maar aansluitend dus het moet je lichaamslijnen volgen, zo komen je pluspunten het beste uit. Als je kleding los en wijd valt lijk je zeker een paar kilo zwaarder.

Kleur en pit: Ton sur ton laat je langer en slanker lijken maar sommige dames vinden de outfit dan wat saai worden. Wil je wat meer kleur en pit? Draag dan een mooie ketting, sjaal, oorbellen en/of tas in een lekker kleurtje. Ben je niet zo van de accessoires? Een lipstick in een felle kleur werkt ook.

Schoenen: Wanneer je schoenen in dezelfde kleur als je broek of een nude kleur draagt, lijk je langer en slanker. Ook een hak doet wonderen, je figuur wordt door de hak op een natuurlijke manier gelift. Kies liever voor een wat steviger hak of een sleehak, dit past beter bij je postuur. Een kleine hak doet ook al wonderen!

Naast deze algemene tips laat ik je nu per figuurtype zien waar je op kunt letten. Lees ze zeker allemaal even door, sommige tips werken namelijk voor meerdere figuurtypes. Kom je er niet helemaal uit welke extra tips jij ook kunt toepassen? Stel dan je vraag bij de reacties!

8 Figuur

Bij het acht figuur is het belangrijk dat je jouw smalle taille terug laat zien. Het shirt en het jasje zijn licht getailleerd en zijn daarom zeer geschikt. De hele outfit loopt door in zijn kleuring, het zogenoemde ton sur ton effect. Wel belangrijk bij jouw figuur is dat de top altijd in een lichtere kleur is dan je broek, hierdoor komt de aandacht nooit op je benen te liggen. Het jasje zorgt ervoor dat je smaller lijk, dit komt doordat de mouwen donkerder zijn dan het middenstuk.

Peer figuur

Bij het A figuur ook wel de Peer genoemd is het belangrijk dat je meer balans tussen je schouders en je heupen creëert. De top heeft een wat bredere hals, hierdoor creëer je jouw schouders meer in balans met je heupen. De horizontale lijn/naad aan de bovenkant van het jasje heeft dit effect ook. Het model van het jasje en de top zijn licht getailleerd en showen dus jouw slankste punt, namelijk je taille! Deze mag gezien worden, doe je dat niet dan lijk je alleen maar voller. De hele outfit loopt door qua kleur, het zogenoemde ton sur ton effect. Zorg er wel voor dat je top/jasje altijd lichter is dan je broek, hierdoor gaat de aandacht niet naar je benen.

Zandloper figuur

Bij de zandloper is het belangrijk dat je jouw smalle taille terug laat zien. De blouse is licht getailleerd en doet zijn werk. De hele outfit loopt door in zijn kleuring, het zogenoemde ton sur ton effect. De ketting zorgt voor wat meer pit en zorgt ervoor dat de aandacht naar je gezicht getrokken wordt. Laat je top/shirt/jasje nooit op het breedste punt van je heupen eindigen, ander leg je juist daar de nadruk op. Belangrijk bij jouw figuur is dat de bovenkant altijd in een lichtere kleur is dan je broek, hierdoor komt de aandacht nooit op je benen te liggen.

Appel figuur

Kledingtips voor de stevige vrouw met een o figuur

Bij het O figuur ook wel de appel genoemd zijn je benen het slankste deel. Hier zie je ook dat de kleuren in elkaar overlopen, ton sur ton. Alleen bij deze outfit is het de broek die de meeste aandacht trekt door zijn lichtere kleur. De top heeft een mooie v-hals, deze open halslijn laat je langer en slanker lijken. Het vest heeft verticale lijnen, hierdoor lijk je smaller en creëer je meer balans in je figuur. De tas en de rode lipstick maken de outfit helemaal af!

De rechthoek

De rechthoek heeft geen uitgesproken slankste punt, bij dit figuurtype is het belangrijk om meer vrouwelijke rondingen te creëren. De top heeft verticale lijnen en een aanwezig detail in v-vorm, hierdoor lijk je langer en smaller. Het vestje loopt onderaan rond weg, dit zorgt voor net wat meer rondingen voor je rechte figuur. De outfit loopt qua kleur mooi door, omdat het geheel al heel kleurig is heb ik gekozen voor een nude sleehak en een bijpassende tas.

Het V figuur

Bij de omgekeerde driehoek ook wel de appel genoemd zijn je benen het slankste deel. Hier zie je ook dat de kleuren in elkaar overlopen, ton sur ton. Alleen bij deze outfit is het de broek die het meeste aandacht trekt door zijn lichtere kleur. De top is heel simpel en trekt hierdoor geen aandacht, de verticale lijn onderaan zorgt ervoor dat de heupen meer in balans komen met de schouders. Ook deze outfit heeft al een pittig kleurtje, dus de schoenen en de bijpassende tas heb ik rustig gehouden.

Zoals je kunt zien hoef je jezelf niet te verbergen achter wijde kleding, ook de kleur zwart is niet je beste vriend als je een maatje meer hebt. Door een hele outfit in zwart te dragen zie je er al snel uit als een groot zwart vlak, dat lijkt mij ook niet de bedoeling! Wij als kleurexperts weten dat de juiste kleuren jouw er slanker uit kunnen laten zien. Experimenteer dus zeker met kleur en onthoud dat de juiste pasvorm ook erg belangrijk is!

Tot volgende week!

Jouw persoonlijke styliste
Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.