Koel of warm haar voorbeeld

Moet mijn haarkleur koel of warm?

Ik ken en zie weinig vrouwen die hun natuurlijke haarkleur nog hebben. Afgelopen jaren zag je ook weer een nieuwe trend voorbij komen. Het grijs blonde haar (assig blond in vaktermen). En dit jaar komt er een nieuwe as tint om de hoek namelijk de mushroom kleur, dit is de brunette variant.

Wat ik toch vaak zie is dat de ondertoon van het haar niet matcht met de ondertoon van de huid. Zonde, wordt je namelijk niet echt knapper van. Je krijgt er een beetje een grauwe kleur van!

Heb je een keer een miskoop gedaan in de verkeerde kleur top, dan trek je hem s’avonds weer uit. Bij je haar werkt dat helaas niet zo. Hier loop je elke dag mee rond. Best belangrijk om daar eens wat beter op te gaan letten dames….

Koele haarkleuren of kies je toch voor warme haarkleuren?

Laten we even beginnen bij het begin. De ondertoon, voor de meeste begint hier het abracadabra verhaal al. Koel of warm? Ik wil gewoon blond, bruin of misschien wel rood haar.

Het koel of warm gedeelte zal ik even uitleggen. Iedereen heeft een bepaalde ondertoon in zijn huid. Dat wil zeggen een koele of warme ondertoon. Wanneer je een haarkleur uitkiest moet hij matchen met de ondertoon van je huid. Dus koel of warm. Heel simpelweg gezegd zie je er dan veel beter uit. Hij past dan namelijk veel beter bij je huid, anders lijkt het net alsof je een slechte pruik op hebt!

Check hier welke ondertoon jouw huid heeft!

Blonde haarkleur

Blond is toch wel een geliefde kleur in Nederland. Het wordt vaak gezien als jong en fris! Maar naast deze voordelen zitten er ook wat nadelen aan blond… Namelijk dat het snel wat ‘gelig’ kan worden. Het wordt dan gewoon warmer. Geen probleem als je een warme ondertoon in je huid hebt. Maar voor de koele typjes onder ons is het niet zo prettig.

Laat jij dus net als ik je haar koel blond verven. Houd het dan na je kappersbezoek ook goed bij met een zilvershampoo. Mijn ultieme favoriet is de Schwarzkopf zilvershampoo!

Juiste haarkleur (1)
Bruine haarkleur

Ook brunettes kunnen in beide vormen voorkomen. Het is dus verstandig om duidelijk aan te geven bij de kapper welke ondertoon bruin jij graag wilt. En dit hangt dus af van de ondertoon van je eigen huid.

Juiste haarkleur (2)
Rode haarkleur

Ben je van nature rood/rossig, dan heb je een warme ondertoon in je huid. Blijf dan ook altijd in de warme tinten. Heb je juist een koele ondertoon maar wil je graag je haar rood verven, vraag dan specifiek naar een koele kleur rood.

Juiste haarkleur (7)

Welke haarkleur past bij mij?

Naast de ondertoon in je huid die moet matchen is het ook belangrijk om niet gigantisch af te wijken van je eigen haarkleur. Dus ben je van nature licht blond, zou ik je nooit adviseren om donkerbruin te kiezen. Ook al is de ondertoon dan goed, het is zo’n groot verschil met je persoonlijke uiterlijk dat je huid er nooit beter uit zal gaan zien.

Mijn tip is dan ook, ga nooit verder dan 3 tinten lichter of donkerder dan je natuurlijk haarkleur.

Veel liefs,
Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.