Lentetype, welke kleuren passen bij mij?

Ben ik een lentetype? Welke kleuren passen bij het lentetype? Hier zal ik je in dit blog antwoord op gaan geven. Het ontdekken van je kleurtype is zo handig. Je weet precies welke kleuren er in je kast thuishoren, welke kleuren er beter in de winkel kunnen blijven hangen. En je ziet er simpelweg een stuk beter uit wanneer je de juiste kleuren draagt.

Nu is het niet altijd makkelijk om aan de hand van een lijstje je exacte kleurtype te bepalen. Daar vertel ik je later in dit blog wat meer over!

Kenmerken van het lentetype

  • Een lichte ivoor tot perzikkleurige huid met een warme ondertoon
  • De kleur van de ogen zijn blauw, groen, grijs/groen of bruin/groen
  • De natuurlijk haarkleur is licht tot donkerblond met een gouden ondertoon (warm), rood of bruin

Bekijk je persoonlijke uiterlijk altijd met je gezicht richting het daglicht. Sta je te dicht bij een lamp of in direct zonlicht dan worden de kleuren die je ziet beïnvloed.

Lentetype kleuren

Het lentetype is op het mooist in frisse, heldere kleuren met een warme ondertoon. Hieronder zie je een aantal kleuren die bij het lentetype passen.

Kleuren van het lentetype
Let op! Kleuren op een beeldscherm kunnen anders overkomen

Top kleuren lentetype

Niet elk lentetype ziet er natuurlijk hetzelfde uit. Dit betekent dus ook dat ieder lentetype andere top kleuren heeft. Top kleuren zijn kleuren die je super goed staan en waarvan je gezicht gaat stralen. Binnen het kleurenpalet zullen er ook combinatie kleuren zitten, deze zullen je niet super goed staan en kun je dus beter met een topkleur combineren.

Je kunt je een paar van je top kleuren vinden in je persoonlijke uiterlijk. Ik heb hier al eens een blog over geschreven, deze vind je hier!

Contrastwaarde lentetype

Als je je kleurtype kent, weet je welke kleuren je goed zullen staan. Maar er is nog wat meer nodig. Je contrastwaarde zorgt er namelijk voor dat een leuke outfit een fantastische outfit wordt! Contrastwaarde betekent het verschil tussen donker en licht, de grootste contrastwaarde is het verschil tussen zwart en wit.

In je uiterlijk kunnen we ook een contrastwaarde terug vinden, wanneer deze waarde terug komt in je outfit valt alles perfect samen.

Verschillende contrastwaarden van het lentetype

Verschillende lentetypes

Zoals is al eerder vertelde kun je niet altijd goed je kleurtype bepalen aan de hand van een lijstje. Zo zijn er ook weer verschillende lentetypes te vinden. Licht lentetype, warm lentetype en helder lentetype. In dit blog ga ik hier verder niet op in, maar ik zal er binnenkort eens wat meer over gaan vertellen. Wil je dit niet missen? Volg mij dan op Instagram en/of Facebook!

En ben jij een lentetype? Of pas je toch beter thuis bij het zomertype, wintertype of herfsttype?

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Wintertype, welke kleuren staan mij goed? - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.