marloes met make-up en bril

Make-up tips voor brildragers

Vaak hebben we een make-up routine ontwikkeld en hier wijken we niet snel vanaf. En of je nu al langer een bril draagt of pas net een bril hebt. Het is altijd goed om even te checken of je make-up nog goed zit 😉 Vandaag deel ik je mijn make-up tips voor brildragers.

Een bril is tegenwoordig veel meer dan een hulpmiddel om beter te zien, ze zijn een echt fashion item geworden. Dat is natuurlijk fantastisch, maar dat betekent ook dat de monturen vandaag de dag ook wat opvallende en kleurrijker zijn. Niks mis mee, maar houd dan wel rekening met je make-up

Make-up tips bij een bril met min glazen

Heb je min glazen dan zorgt je bril ervoor dat je ogen wat kleiner lijken. Gelukkig kan de juiste make-up ervoor zorgen dat dit effect tegen wordt gegaan.

  • Gebruik een lichtere kleur met een klein shimmertje op je bewegende ooglid. Dit zorgt ervoor dat je ogen naar voren komen en dus groter lijken.
  • Gebruik je graag een lijntje rondom je ogen, stop dan halverwege je ooglid. Vervaag het iets uit en tadaaa! Je zult verstelt staan van het effect.
  • Een wimperkruller is je beste vriend. Doordat je wimpers een mooie krul krijgen, lijken je ogen ineens weer een stukje groter. Teveel gedoe elke ochtend? Probeer dan eens een Lash lift!
Wimperkruller

Make-up tips bij een bril met plus glazen

Bij een bril met plus glazen is het effect juist andersom. Je ogen lijken wat groter, op zich geen probleem. Maar ook hier kun je beter uitkijken dat het niet to much wordt.

  • Gebruik het liefst matte kleuren, veel shimmer is al snel teveel van het goede.
  • Kies voor zachte en neutrale kleuren, je wilt natuurlijk geen clownseffect creëren
  • Een eyeliner verkleint je ogen iets. Geen fan van eyeliner? Probeer dan eens tightlinen (Waterproof oogpotlood op je bovenste waterlijn)
w7 nude palette
Het perfecte palette vol met matte en neutrale kleuren.
Te koop bij Bol.com

Extra make-up tips voor brildragers

  • Zorg ervoor dat je mascara niet klontert, breng het aan in een zigzaggende beweging
  • Vergeet je wenkbrauwen niet, ook al vallen ze iets weg achter je bril.
  • Heb je last van donkere kringen onder je ogen, gebruik dan een goede concealer.
  • Poeder je gezicht af met een transparante poeder, dit voorkomt dat er make-up en vuil op je bril terecht komt.
Concealer
De beste budget concealer te koop bij Bol.com

Dat je er met een bril ook goed uit kan zien wisten we al. En met deze make-up tips voor brildragers weet jij al helemaal de show te stelen. Welke tips kende jij nog niet en ga je meteen uitproberen?

Veel liefs,
Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.