Mijn 5 beste shopping tips

Een vraag die mij regelmatig wordt gesteld, waar shop jij het liefst? Nu is het echt niet zo, dat waar ik shop ook de beste kleding voor jou hangt. Vaak ligt het aan je persoonlijke smaak en je budget waar je het liefste heen gaat. Wat ik je vandaag wel kan meegeven is mijn 5 shopping tips, dus waar je op kunt letten tijdens het shoppen.

Kwaliteit

Dit is toch wel de eerste shopping tip waarmee ik moet beginnen, namelijk de kwaliteit van kleding. Wist je dat de fashion industrie een van de meest vervuilende factoren is op deze wereld? Vast niet, net zoals velen denken we er niet over na. Mijn tip is dan ook kies eens wat vaker voor kwaliteit waar je langer van kunt genieten. In de plaats van elke maand weer met volle tassen thuis komen van de grote en goedkopere ketens.

Sale

De tweede shopping tip is een mooie aanvulling op de eerste. Want wat als je budget het niet toelaat om altijd maar voor kwaliteit te kiezen? Dan is shoppen tijdens de sale de beste uitkomst. Loop tijdens de sale eens binnen bij de winkels waar je normaal niet binnen loopt omdat het ‘te duur’ is. En ga dan vooral op zoek naar basis items zoals broeken, jasjes, vesten en kies dan voor tijdloze kleuren als bijvoorbeeld antraciet, blauw, zwart, wit en beige. Dit zijn namelijk kleuren die niet blijven hangen bij anderen en ze zijn ideaal om mee te combineren. Kies je bijvoorbeeld voor een rood jasje, dan weet iedereen in je omgeving dat je een rood jasje hebt.

Maak een lijstje

Wanneer je bewust op zoek bent naar nieuwe kleding is het verstandig om een boodschappenlijstje te maken. De derde shopping tip is dan ook duik voordat je de stad ingaat eens in je kledingkast. Wat mist er in je garderobe? En wat staat er bovenaan je verlanglijstje? Zo houd je overzicht tijdens het shoppen en kom je niet weer thuis met allemaal items waar je eigenlijk niet naar op zoek was.

Shop alleen

Ben je een echte twijfelkont tijdens het shoppen? Dan is de vierde shopping tip, ga het liefste alleen shoppen. Iemand anders projecteert al snel hun eigen persoonlijke smaak op jou, waardoor je geheid met de perfecte stijl van de ander in huis komt. En maak zeker weten dat lijstje!

Online shoppen

De online fashion industrie is groot en heeft een onuitputtelijk aanbod. Wat het voor sommige juist erg aantrekkelijk maakt, want je kunt echt alles vinden. En dan heb je ook nog eens het gemak dat je thuis kunt passen en je de deur niet uit hoeft.

Maar er zitten ook wat nadelen aan… Zo kun je erg slecht beoordelen of de pasvorm juist is, de kleur er ook zo in het echt uitziet, de maten wel kloppen en de kwaliteit prijsverhouding wel overeenkomt.

Ik moet zeggen dat ik liever in het echt ga shoppen, maar ik maak ook zeker gebruik van de online winkels. Zo bestel ik regelmatig de jeans voor mijn man en zoon online, simpelweg omdat hun lengtematen niet in de winkels te vinden zijn… Ook zijn er bepaalde merken die ik niet in de omgeving kan krijgen en waar ik dus online voor ga shoppen.

Shoppen betekent voor iedereen wat anders, voor de een is het een gezellige bezigheid terwijl het voor de ander een ware nachtmerrie is hahaha. Het shoppen van kleding wordt nog makkelijker wanneer je kennis over de juiste pasvormen en beste kleuren hebt. Een investering die je dubbel en dwars weer terug kunt verdienen.

Wat voor een shoptype ben jij? En ga je juist graag alleen of gezellig samen shoppen?

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *