Wie is het gezicht van la confianza?


Marloes Rodriguez Imagostylist
Ik ben Marloes Rodriguez imagocoach en oprichter van La Confianza.

Nu kan ik hier wel neerzetten dat ik altijd al gevoel voor kleur en stijl heb gehad. Maar dat is niet waar. De waarheid is dat ik er niet zoveel van begreep. Natuurlijk zag ik dat sommige vrouwen zich heel stijlvol konden kleden. Dat wou ik ook wel. Voor iemand anders een leuk setje uitzoeken ging ook nog. Maar voor mijzelf was het niet zo makkelijk. Ik kwam regelmatig vol moed het pashokje uit om tot de ontdekking te komen dat het er nu niet bepaald stijlvol uitzag. En dan hebben we het nog niet over de vele miskopen die in mijn kast hebben gehangen.

Als dat je maar al te vaak gebeurt wordt je steeds veiliger. Dit betekent niet dat ik er onverzorgd of slecht uitzag. Maar uitstralen wie ik echt ben deed het nu ook niet echt. In die tijd waren gedachten als misschien ben ik gewoon niet stijlvol, vrouwelijk, slank, mooi of goed genoeg zeker niet vreemd voor mij.

Bij toeval kwam er een imagostylist op mijn pad. Ze sprak over de effecten van kleur. Wat mijn interesse meteen heeft gewekt. Bij thuiskomst kwam ik er zelfs achter dat er hele opleidingen voor bestaan. Je zult begrijpen dat de volgende stap een opleiding tot imagostylist is geworden.

Dankzij mijn opleiding ontdekte ik ontzettend veel over mijzelf. Over hoe mijn figuur in elkaar steekt. Wat mijn pluspunten zijn. Hoe ik mijn onzekerheden minder aandacht kan geven. Welke kleuren mij laten stralen, welke mij versterken en nog veel meer.

Wie nu denkt dat kleding oppervlakkig is heeft het verkeerd. Ik ging mij namelijk steeds zelfverzekerder voelen. Ik ging mijzelf en mijn figuur meer waarderen. Dit werkte door in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik greep nieuwe kansen aan. Ging mijn hart weer volgen en werd ondernemer.

De kennis en ervaring die ik heb opgedaan in de psychologie heb ik geïntegreerd met styling.

Imagocoaching is namelijk meer dan een mooie buitenkant.

La Confianza is een weerspiegeling van wie ik ben. De kracht van kleur en stijl heeft mij zoveel gebracht. Wat ik heb ontdekt en ervaren wil ik heel graag met jullie delen.

Nog een leuk feitje: La Confianza betekent zelfvertrouwen in het Spaans