marloes rodriguez

Wie is het gezicht van la confianza?


Toen ik op mijn 30e begon aan de opleiding tot psychosociaal therapeut, had ik nooit gedacht dat ik deze kennis zou inzetten als stylist

Waar het allemaal begon


Ik ben geboren in 1982 in Enschede , daar ben ik opgegroeid met mijn vader, moeder en zus. Ik was altijd al een meisje met een sterke wil en een echte kletskous (ik kreeg wel eens geld van mijn oom om 5 minuten mijn mond te houden).

Je kent toch wel die vriendenboekjes, waar je allerlei vragen kon invullen en deze eindigde vaak met de vraag “Wat wil je later worden?” Al op jonge leeftijd vulde ik daar eigen baas en politieagent in.

Best gek eigenlijk want ik kom niet uit een ondernemers familie. Ik denk dat ik toen al een sterke behoefte had aan vrijheid, de vrijheid om mijn eigen ding te doen, mijn volledige potentie te benutten en mijn kwaliteiten optimaal in te zetten.

Het leven had eerst nog andere plannenToen mijn ouders rond mijn 11e gingen scheiden bracht dat veel onrust met zich mee. Zoveel dat ik uiteindelijk op mijn 15e in een internaat kwam te wonen. Waar mijn leeftijdsgenootjes zich bezig hielden met school en uitgaan, was ik voornamelijk bezig met overleven en klaargestoomd worden om voor mijzelf te gaan zorgen op mijn 18e. Toen dit uiteindelijk zo ver was, was school al op een laag pitje gezet. Ik moest voor mijzelf zorgen, dus een baan leek mij destijds een beter idee.

Mijn leven liep prima, ik kon goed voor mijzelf zorgen en samen met mijn jeugd vriendje kochten we samen een huis. Alles liep op rolletjes en de droom van een eigen onderneming begon weer meer de aandacht te vragen. Maar ja in wat? Toen ik op mijn 20e voor het eerst moeder werd waren er weer andere prioriteiten.

” You’r mind is your only limit “

De zin die alles veranderde


Je zult inmiddels begrijpen dat mijn verhaal nog een andere wending heeft genomen. Want toen ik tijdens een training deze zin hoorde veranderde alles

“Zwarte kleding schept afstand”

Euhm, hoe dan! Ja leuke kleding kan je best een goed gevoel geven, maar zit er zoveel meer achter dan.

Nu ben ik een persoon die wanneer ze iets niet volledig begrijpt of als iets mijn interesse wekt ik het lekker ga uitpluizen. Dus lang leve het internet… Na een paar avonden het hele internet uitgeplozen te hebben, stuitte ik op een opleiding tot imago stylist. Zo impulsief dat ik ben heb ik mij maar meteen ingeschreven. Hier wou ik meer van weten.

Tijdens deze opleiding vielen er steeds meer kwartjes, ik heb zoveel aha momentjes gehad dat ze niet meer te tellen zijn. Want dat kleding zoveel invloed heeft op jouw denken, voelen en doen had ik nooit kunnen denken. Een interesse in styling had inmiddels plaats gemaakt voor een ware passie.

Iedereen die er maar over wilde horen vertelde ik alles erover. Dit werd zo sterk dat ik zelfs tegen alle verwachtingen in tijdens mijn laatste jaar gestopt ben met de opleiding tot psychosociaal therapeut. Ik wist het zeker, ik wou alleen nog maar hier mijn energie is stoppen!

een eigen praktijk


Ik heb altijd al een interesse gehad in psychologie, zo heb ik mij na de geboorte van mijn zoon ingeschreven bij de opleiding psychologie. Ik zou dan weer volledig in de schoolbanken komen en daar kwam weinig begrip en steun voor vanuit mijn omgeving. Ik was nu moeder en dat moest mijn eerste prioriteit zijn. Dus ik melde mijn weer af….

Toen ik op mijn 22e er alleen voor kwam te staan met mijn zoon was er al helemaal geen ruimte meer voor een opleiding. Al snel bleek dat hij wel erg druk was, zo werd hij doorverwezen naar een medisch kinderdagverblijf (hij hing letterlijk in de gordijnen op de opvang). Het was een heerlijk kind, maar inderdaad eentje die je scherp in de gaten moest houden. Het overkwam hem allemaal, ze noemde heb de ‘Tasmanian devil’ zo raasde hij ook door het huis. Ik droomde nog steeds van een eigen onderneming, maar wist nog steeds niet waarin.

Toen ik mijn huidige man leerde kennen kwam er eindelijk rust. De rust om eens adem te halen en weer naar mijzelf te kijken. We verhuisde naar Oldenzaal en kregen samen onze dochter. Ik had een leuke baan bij de politie en mijn leven liep op rolletjes.

Een eigen onderneming, ja dat wou ik nog steeds erg graag. Maar ja in wat?

Toen ik naast mijn baan een opleiding tot psychosociaal therapeut ben begonnen wist ik het, ik wil een eigen praktijk

” If you can dream it, you can do it “


mijn onderneming was een feit


Mijn droom werd eindelijk werkelijkheid, mijn onderneming was een feit. Een onderneming waarin ik al mijn kennis en ervaring in kwijt kan.

Waarin ik het styling vak perfect kan laten samensmelten met de wereld van de psychologie.

Een onderneming waarin ik styling gebruik om andere vrouwen zichzelf vol zelfvertrouwen te laten zien aan de buitenwereld in hun authentieke stijl. Zodat ze volop zichtbaar zijn voor hun ideale klant en hun droom onderneming werkelijkheid wordt.

Want ik geloof, dat hoe je leven er ook uitziet. Wat de verwachtingen van anderen ook zijn of wat je ook hebt meegemaakt. Je er altijd van kunt leren en van kunt groeien. Want een droom blijft een droom, tenzij je actie onderneemt.

Nu even wat luchtigs


Nou dat was wel een lang en serieus stuk om te lezen… Dus even tijd voor wat leuke weetjes over mij

– Voordat ik in het styling vak terecht kwam, heb ik regelmatig een echte mode flater gemaakt. En ja, daar zijn foto’s van

– Ik dans in een volwassen hiphop team en we doen zelfs mee aan wedstrijden

– Je mij ’s nachts wakker kunt maken voor gekookte aardappelen met spinazie al la crème

– Ik een ontzettend ochtend humeur heb, het eerste uur mogen er geen onzinnige vragen gesteld worden

– Je mij beter niet de weg kunt vragen, ik rijd nog verkeerd met de navigatie aan

– Ik altijd veel te vroeg op afspraken kom, ik hou niet van te laat komen

Genoeg over mij , wie ben jij?


Wat leuk dat je tot zo ver bent gekomen. Je hebt nu een goed beeld over mij kunnen krijgen en ben erg nieuwsgierig wie jij bent.

Wat is jouw verhaal? Wat heb je al overwonnen? En ik ben vooral benieuwd naar al je dromen?

Ben je op zoek naar meer zelfvertrouwen in het ondernemen en in jezelf. Kom dan in actie en stuur mij een berichtje.

Ik neem dan vrijblijvend contact met je op. Zo kunnen we op een laagdrempelige manier met elkaar kennis maken. Samen kijken we of ik je kan helpen om jouw droomonderneming een feit te maken.

Neem contact opHondsdraf 15, 7577 AJ, Oldenzaal06-28944953


Open 9.00/18.00


Stuur mij een email


Heeft u een vraag? Laat het mij weten! Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.    voer de juiste letters in aub

    captcha