kledingtips prints

Hoe vind je de perfecte print in drie stappen

Ik hou wel van een print in mijn kleding. In mijn kast zijn er dan ook vele terug te vinden. Ik ben persoonlijk fan van de dierenprints maar er zijn er zoveel meer. Waar ik op let als ik voor mijzelf of voor een klant ga shoppen deel ik graag met je.

Want ook bij prints houd ik rekening met bepaalde ‘regels’. Echte regels zijn er niet in persoonlijke stijl. Je vindt iets mooi of niet, als jij een item wil dragen wat niet binnen de ‘regels’ valt maar je voelt je er fantastisch in moet je het ook vooral dragen. Dat doe ik namelijk ook 🙂

Ronde of rechte print

Een print kan een recht of rond design hebben. Welke het beste bij je past hangt af van je figuur. Nu is het niet zo dat als je wat voller bent je meteen ronder bent.

Het hangt af van je figuurtype en de belijningen van je lichaam. Heb je bijvoorbeeld hele rechte schouders, zijn je heupen wat rechter en zijn je billen wat platter. Dan val je vaak in de rechte belijning en zullen de rechte prints jou beter staan.

Heb je juist ronde heupen en billen, lopen je schouders wat ronder af. Dan zijn de prints met ronde vormen ideaal voor jou.

 

Grootte van je print

Prints zijn er ook in verschillende formaten. Smal, medium en groot, welke het beste bij je past hangt af van je botstructuur. Je zult begrijpen, bij de fijnere dames passen de smalle prints het beste en bij de grotere dames de grotere prints.

Kleur in je print

Ik heb al veel verteld over kleuren en het effect ervan. Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat een print in een van je topkleuren je fantastisch zal staan.

Maar je kunt nog ergens opletten bij het kiezen van een print. Namelijk het contrast in je print. Dat betekent het verschil tussen donker en licht. Zwart/wit in het hoogste contrast.

Dit is vooral mooi bij mensen die een hoog contrast in hun uiterlijk hebben van nature. Denk aan donker haar, een hele lichte huid en lichtere ogen. Ben je nu blond, heb je een medium huidskleur en blauw/grijzige ogen dan val je waarschijnlijk in het lage of het medium contrast. Dan zijn prints die ook laag of medium in contrast zijn jouw beste keus.

  

Wil je graag weten welke kledingtips er nog meer bij jouw figuur passen? Tijdens de online cursus de perfecte garderobe leer je er alles over!

in 5 stappen de
perfecte garderobe

wil je mijn geheim ook ontdekken?


KIJK HIER SNEL VERDER!

Veel liefs,

Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Zwart, je favoriete kleur ook in de zomer! - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *