Ben jij klaar voor de trend van dit moment? Printjes

De printjes zijn helemaal on trend dit moment. Elke winkel hangt er vol mee. De één trekt met gemak een printje aan, de ander vindt het toch nog wel een beetje spannend. ‘val ik niet teveel op’, ‘is dit wel weggelegd voor mijn leeftijd’, ‘lijk ik dan niet dik?. Zomaar een greep uit de onzekerheden die ik wel eens voorbij hoor komen. Ik zeg iedereen kan printjes dragen, ja ook jij!

Want waarom zouden we ons willen verstoppen achter saaie kleding die niks zegt over onze persoonlijkheid. We kunnen toch veel beter al die ‘regeltjes’ (die we ons zelf wijs hebben gemaakt) laten varen en dragen wat we echt leuk vinden. En nu snap ik dat je misschien net uit je comfortzone durft te komen en dat je wel een beetje hulp kan gebruiken.

Nou heb jij even geluk, want ik vertel je er alles over in dit blog!

Er zijn op dit moment 2 printjes die praktisch in elke winkel terug zijn te vinden. Namelijk de animal print en de ruitjes print, 2 totaal verschillende stijlen. Maar beide ohhh zo leuk!

Animal print

De animal print zijn we inmiddels al wat meer gewend, hij is al een paar seizoenen terug te vinden in de winkel. Dus het nieuwe is er wel een beetje af. Maar ik kan als printjes lover er nog geen genoeg van krijgen, hoe zit het bij jou?

Bij de animal print kun je op een aantal dingen letten, zodat je zeker weet dat je goed zit.

  1. De kleur, zo zijn er vooral bij de leopard print de warme en de koele types. Zorg dat je bij je gezicht uit de buurt blijft van de verkeerde, want daar wordt niemand knapper van! Ben ik dan een warm of koel type?
  2. De stijl, een animal print kan al snel een tikkeltje ordinair lijken. Combineer hem daarom vooral met stijlvolle kleding en kleuren. En voor de blondjes onder ons, is het vaak nog net wat beter opletten hoe je het combineert, tenzij je voor de Veerkampjes look gaat. Dan mag je helemaal los!
  3. Animal printjes zijn bijna altijd met ronde vormen, dit betekent volgens de ‘stijl regels’ dat deze vooral mooi zullen staan bij vrouwen met bijvoorbeeld het Zandloper, Peer, Acht en het Appel figuur. Deze hebben wat rondere schouders en heupen, wat dan weer mooi overloopt in de ronde vormen van de animal print.
  4. Boven of onder, dit klinkt nu een beetje gek! Maar waar jij je printje draagt, daar gaat de aandacht naar toe. Wil je graag de aandacht weghouden van je wat stevige benen en heb je liever dat ze kijken naar die smalle taille van je? Draag hem dan op je bovenlichaam. Heb je juist liever dat de aandacht naar je slanke benen gaat? Draag dan het printje als broek of rok.

Warm

Het ruitje

De ruitjes print is weer terug, we hebben hem al een flink tijdje niet meer gezien. Dus voor sommige is het even wennen. Ook bij het ruitje is het handig als je de volgende tips in je achterhoofd houd.

  1. De ruitjes zijn er in alle kleuren te vinden. Kijk dus goed naar welke kleur het beste bij je past, vooral als je het dicht bij je gezicht draagt.
  2. Het ruitje heeft juist een hele klassieke uitstraling en kan als snel te tuttig lijken voor sommigen. Combineer hem dan juist met de wat stoerdere items zoals een jeans, een leren jasje of wat dacht je van de leopard print.
  3. Het ruitje is juist recht en strak van vorm. Volgens de ‘stijl regels’ is dit printje juist weggelegd voor de dames met wat rechtere schouders en heupen zoals bij het V en het H figuur.
  4. Ook bij het ruitje geldt de boven of onder tip. Waar jij je printje draagt, daar gaat de aandacht naar toe. Wil je graag de aandacht weghouden van je wat stevige benen en heb je liever dat ze kijken naar die smalle taille van je? Draag hem dan op je bovenlichaam. Heb je juist liever dat de aandacht naar je slanke benen gaat? Draag dan het printje als broek of rok.
Combineren van prints

De tips hierboven zijn ideaal als je voorzichtig al wat printjes draagt of als je het toch nog iets te spannend vindt. Vaak is het dan fijn om te weten welke prints je zeker weten goed zullen staan. Want als je de verkeerde print pakt heb je al snel het gevoel dat het niet voor je is weggelegd. Zonde! Want het ligt toch vaak aan de vorm of de kleur van de print en niet aan jou.

Wil je echt een stapje verder gaan dan is het combineren van printjes een leuke uitdaging. En er is een handig trucje voor. Namelijk kijk naar de grootte van de prints. De mooiste combi’s maak je met groot en klein. Ik laat het je hieronder zien. De printjes op nr. 1 zijn qua grootte vergelijkbaar… En op een of ander manier werkt dat niet goed samen. Terwijl de printjes van nr. 2 prima samen werken, doordat de leopard print wat fijner is.

printjes combineren (1) 1.

printjes combineren 2.

Mocht je nu toch wat meer hulp kunnen gebruiken met het combineren van je printjes en de rest van je kledingkast. Kom dan eens naar de masterclass combineren kun je leren. 

Heb ik je al overtuigd dat iedereen printjes kan dragen en kan combineren? Of hangen er toch nog wat onzekerheden boven je hoofd.

‘Val ik niet teveel op?’ Ja, je wordt zichtbaarder als je printjes draagt, maar dit is niet in negatieve zin. Je laat anderen een stukje van je persoonlijkheid zien en dat kan best spannend zijn in het begin. Dat mag ook, het wordt wat anders als je jezelf laat tegen houden door deze gedachte en dus geen printjes draagt….

‘Is dit wel weggelegd voor mijn leeftijd?’ Ja, als jij het mooi vindt dan past het nog steeds bij JOU, je leeftijd is maar een nummer en laat je door niemands mening tegen houden, het is tenslotte maar een mening!

‘Lijk ik dan niet te dik?’ Nee, als je de tips in je achterhoofd houd van boven of onder komt alles goed. En voor alle rebelse dames die lekker tegen de ‘stijlregels’ in willen gaan. Zo kan het ook 😉

Lady’s draag vooral wat jij wil en zie deze tips vooral als inspiratie om uit je comfortzone te komen. Er is geen goed of fout, alleen maar een persoonlijkheid die gezien mag worden!

Veel liefs,

Marloes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *