passion planner

Raak jij het overzicht ook wel eens kwijt?

Als je eens goed om je heen luistert heeft iedereen het druk. We proberen alle ballen in de lucht te houden en er wordt heel wat van je verwacht. Soms raak je het overzicht een beetje kwijt. Als iemand je vraagt hoe gaat het. Is het antwoord als snel “ja goed, alleen een beetje druk”. Hoe vaker we roepen dat we druk zijn, hoe drukker we ons voelen.

Ook ik riep dit zinnetje maar al te graag….Ik was het overzicht ook een beetje kwijt. Ik voelde mij er niet happy bij dus ik ging op zoek naar iets wat mij kon helpen. Sinds twee maanden gebruik ik de passion planner. Ik gebruikte al een tijd alleen mijn digitale agenda op mijn mobiel. Wat ik merkte was dat ik hierin het overzicht snel verloor en mijn weken net iets te vol plande. Ik had dus echt weer behoefte aan een ouderwetse papieren versie.

Ik had al meerdere keren de passion planner voorbij zien komen. Het is geen standaard agenda je kunt er namelijk veel meer mee. Ik heb de planner genomen zonder datum zodat ik ook gewoon halverwege het jaar kon beginnen.

Ik zal in het kort laten zien wat je er allemaal mee kunt doen.

Wensen en prioriteiten

De planner begint meteen met een beetje nadenk werk. Namelijk het maken van een wenslijst voor over 3 maand, 1 jaar, 3 jaar en voor je hele leven. Je mag alles bedenken wat je maar wil. Geen ego die zegt, dat kan niet, je hebt geen geld, je bent niet dit of je hebt niet dat. Gewoon alles opschrijven wat in je opkomt. Als je jouw lijstje klaar hebt ga je prioriteiten stellen. Wat wil je nu echt bereiken de komende tijd.

Dit worden je gamechangers die je verder uitwerkt en een tijdlijn aan gaat vast hangen. De passion planner is zo ingericht dat je elke week je focus kan invullen zodat je jouw doelen voor ogen houd. Kijk daar hou ik van. Iedereen kent wel de goede voornemens na oud en nieuw, hoe lang houd je dat meestal vol? Niet echt lang, de focus raak je op een bepaald punt kwijt. Met de hulp van de passion planner dus niet meer.

Je wenslijst en chamechangers komen in het midden van de planner nog eens terug. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je wensen en gamechangers veranderen in een jaar.

Reflectie houd je scherp

Je hebt een handig maandoverzicht waarin ik mijn afspraken vermeld zodat ik in één oogopslag kan zien hoe ik mijn tijd heb verdeeld. Na elke maand vul ik braaf mijn maandelijkse reflectie in. Het zet je aan het nadenken over de afgelopen maand. Je staat even stil bij de mooie dingen die je hebt beleeft en waar je dankbaar voor bent.

Ik houd wel van een beetje structuur

Daarna kom je aan bij de weekoverzichten. Elke week kun je je focus opschrijven voor die week, maar ook voor elke dag. Je hebt een vakje voor de goede dingen die zijn gebeurt die week. Maar ook een quote met een opdracht eronder. Deze doe ik alleen als ik er een goed gevoel bij heb. Je kunt onderaan een persoonlijke to do list en een werk to do list invullen. Ik ga vaak op zondag of maandagochtend er even voor zitten en vul het voor die week in. Het helpt mij om helder te krijgen wat ik allemaal wil doen die week en helpt mij dat ik geen dingen vergeet. Ik gebruik dit deel dus ook gewoon als mijn agenda.

Alles in één

Achterin de planner zitten blanco pagina’s en een handig opbergvakje. Ik schrijf daar voornamelijk mijn zakelijke ideeën in. Voor de passion planner had ik overal boekjes en noties liggen. Als ik dan wat zocht moest ik het hele huis op de kop zetten. Nu heb ik alles in één overzicht.

De passion planner brengt voor mij meer focus, duidelijkheid en ik houd wel van een beetje structuur in mijn leven. Ik gebruik mijn digitale agenda er nog steeds naast, maar dan alleen voor afspraken.

De passion planner heb ik besteld op hun site. Hij komt uit Amerika dus als je hem besteld moet je er wel even op wachten. Ze hebben heel vaak een korting van 50% dus als je geduld heb zou ik daar zeker op wachten.

Gebruik jij nog een papieren agenda? Laat het mij weten 😉

Veel liefs,

Marloes

Comments 4

 1. Vandaag zelf een nieuwe agenda aangeschaft voor precies deze redenen. De Mascha planner! Echt een aanrader! Te koop bij bol.com

  1. Post
   Author
 2. Wat een superleuke agenda!! Ik wil er zeker ook een! Is de planner zonder datum wel met dagen waar je dan de datum kunt invullen??
  Want dat lijkt me dan echt ideaal! Bedankt voor je leuke blog, dikke knuffff

  1. Post
   Author

   Hij is echt heel fijn. De dagen staan gewoon vermeld je hoeft dan alleen de datum in te vullen. Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *