marloes en marie-jose showen hun pluspunten

Show je pluspunten met deze simpele truc!

Iets waar wij vrouwen goed in zijn is het benoemen van de minpunten van ons lichaam. Tijdens mijn workshops vraag ik daarom ook altijd om 3 pluspunten te benoemen. Nou, het is net alsof ik hun banksaldo en diepste geheimen vraag… Zou ik vragen om hun onzekerheden, dan hebben we bij de meesten aan 1 A4’tje niet genoeg. Ik ben altijd streng en wil ook echt 3 pluspunten terug zien op hun persoonlijke stijlkaart.

Dit artikel is gepubliceerd in september 2016. Hij is in juli 2018 volledig geoptimaliseerd én voorzien van nieuwe content.

Klinkt dat dan niet arrogant?

Ik leg ook meteen even uit wat het verschil is tussen arrogant zijn en een goed zelfbeeld hebben. Want die schijnen we nog wel eens te verwarren met elkaar. Arrogant zijn betekent dat jij denkt dat je beter of mooier bent dan een ander. Jij hebt bijvoorbeeld mooie slanke benen en iemand die dat niet heeft is minder mooi dan jou. Vaak zijn arrogante mensen juist onzeker en denken ze dat hun zelfbeeld beter wordt door anderen af te zeiken!

Een goed zelfbeeld hebben betekent dat je er mag zijn en dat je trots bent op jouw pluspunten. De ander heeft misschien wel hele andere pluspunten. Maar dat betekent voor jou niet dat diegene minder mooi is dan jij…

Merk  je het verschil!

Kwetsbaar opstellen

Maar waarom vinden we het dan toch vaak lastig om onze pluspunten te benoemen. Tja stel je voor dat de ander het niet met je eens is… Dan stel jij je kwetsbaar op en maakt de ander je misschien met de grond gelijk…

Wat een ander ervan vindt is een mening…. Dus het is geen feit!
Wat wel een feit is, is dat jouw pluspunten jou een goed gevoel geven over jezelf!

Er is licht aan het einde van de tunnel

Hoe kun de pluspunten van je figuur nu eens in het zonnetje zetten? Er is een heel simpel trucje voor en die ga ik je nu verklappen. Het heeft allemaal te maken met het gebruik van kleur.

Het zit namelijk zo dat je ogen lichtere kleuren sneller opvangen dan donkere kleuren. De lichte kleuren krijgen dus meer aandacht. Dat heeft te maken met de golflengte van kleuren en de kegeltjes in je oog, ik zal je de verdere theorie besparen 😉

Nu hoef je niet meteen zwart/wit te denken, het verschil hoeft namelijk niet altijd zo groot te zijn. Een klein verschil werkt ook. Voel je hem nog niet helemaal…Tuur eens door je ogen, nu zie je het vast wel.

show-je-pluspunten-7-150×150     show-je-pluspunten-8-150×150

Maar waar draag je nu de lichtste kleur boven of onder?
Daarvoor is het handig om je figuurtype te kennen, deze kun je hier ontdekken.

Lichtste kleur boven

De lichtste kleur boven dragen is ideaal voor jou als je een zandloper, acht of het peer figuur hebt. De aandacht gaat dan namelijk naar die slanke taille van je!

show-je-pluspunten-146×300 Zandloper figuur

Lichtste kleur onder

De lichtste kleur onder dragen is ideaal voor jou als je een appel figuur hebt of de omgekeerde driehoek jouw figuurtype is. Want dames die benen van jou zijn het waard om gezien te worden!

show-je-pluspunten-2-161×300 Omgekeerde driehoek

Heb je nu als figuurtype de rechthoek dan mag je lekker zelf kiezen… Speel met de kleuren wat jij zelf het mooist vindt staan. Of gebruik gewoon beide 😉

Accessoires

Voor de oplettende dames… Wat nu als je de broek én top in 1 kleur draagt? Of hoe zit het met die mooie jurk die je in de kast hebt hangen, die is ook in 1 kleur.

Dan gaan accessoires je helpen bij dit trucje. Draag bij een zandloper, acht of peer figuur bijvoorbeeld een mooie ketting of een set oorbellen in een lichte of opvallende kleur. Zo gaat de aandacht alsnog naar boven.

Heb je als figuurtype de omgekeerde driehoek of heb je een appel figuur? Draag dan bijvoorbeeld schoenen of een armband in een lichte of opvallende kleur. Zeker weten dat dan de aandacht naar die mooie slanke benen van je gaat.

Zoals je ziet mag je best trots zijn op je pluspunten. Deze benoemen maakt je echt niet arrogant! Dus schrijf ze eens voor jezelf op (minimaal 3 hé, ook hier ben ik streng 😉 ). Hang ze op een plek, bijvoorbeeld je slaapkamer! En kijk er elke dag eens na. Hier mag je trots op zijn en als jij je richt op het positieve, valt het negatieve vanzelf minder op..

En voor de echte daredevil… Deel jouw pluspunten hieronder. En inspireer anderen met jouw lef!!

Oké ik begin!
Mijn eigen pluspunten, dus mijn eigen feiten!

1. Mijn slanke taille
2. Mijn stralende ogen
3. Mijn vrouwelijke rondingen

Nu jij!

Veel liefs,

Marloes

Comments 1

  1. Pingback: 3 tips zo combineer jij de kleur cognac zonder probleem! - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.