streepjes combineren

Streepjes, streepjes en meer……

We zien het allemaal terug in de winkels, de streepjes zijn weer helemaal hot. Zelf ben ik er ook dol op!
Ik wil wel eerst een misverstand uit de wereld helpen. Strepen maken niet altijd dikker en breder, ze kunnen je zelfs flatteren.

It’s all in the pattern Girls!

Brede strepen met ook nog eens een groot contrast in kleur maken je inderdaad breder, maar smalle strepen die dicht op elkaar liggen hebben juist een flatterend effect. Ze laten je zelfs smaller lijken, je ogen kunnen namelijk deze smalle streepjes niet goed volgen. Daarom creëren ze juist een soort ladder effect naar boven en verticale lijnen maken slanker.

Kleding met strepen is vaak simpel te combineren. Je kunt het heel basic en veilig houden , maar je kunt ook zeker los gaan met streepjes en deze gedurfd met verschillende prints combineren.

Vind je het nog lastig en eng om zoveel strepen en prints met elkaar te combineren?
Dan kun je beginnen met een mooie streep gecombineerd met een egale kleur zoals hieronder:

streepjes kleding

Het is trouwens erg leuk om de kleur van jouw kledingstuk weer terug te laten komen in de accessoires , door bijvoorbeeld een tas of schoenen in dezelfde kleur te dragen.

Ben je dan een beetje gewend aan de streep en wil jij toch een stapje verder gaan dan heb ik ook nog een paar leuke setjes samengesteld waar jij je inspiratie uit kan halen!

En denk eraan: Streepjes kunnen met alles! Dus brede met smalle streepjes combineren kan ook heel goed of met de polkadots die ook helemaal hot zijn!

En dan….. voor de gevorderden!

Ga je streep eens combineren met een print.
Bijvoorbeeld met een mooie bloemenprint, maar let hierbij dan wel op dat de bloemen niet op verkeerde plekken zitten.

Daardoor kun je namelijk iets voller lijken dan je eigenlijk bent!

Nou ben ik eigenlijk wel benieuwd wat jullie van de streep vinden. Draag jij graag een streep en welke?Hoe combineer jij ze eigenlijk?

Laat een reactie achter en nog leuker met een foto van jouw gestreepte setje!

Tot volgende week!

Jouw persoonlijke styliste
Marie-José

Comments 1

  1. Zooooo blij met mijn gestreepte lange vest!! Eindeloos combineren met jeans of lichte stretch broek en shirtje of blouse…love it!!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.