Met deze tips vind jij de perfecte oorbellen

Toen ik zondag¬†over de kermis liep zag ik dat bijna elke vrouw een paar mooie oorbellen in had. Ik houd er wel van en ben daarom ook trotse bezitter van een ontelbaar aantal setjes ūüėČ Maar het kiezen van de juiste oorbellen is nog¬†niet zo makkelijk als het lijkt. Ook ik heb setjes thuis die bij nader inzien toch niet zo leuk blijken te staan. Met deze¬†tips is dat verleden tijd en¬†vind ook jij de perfecte oorbellen.

Bij het kiezen van oorbellen kijken we eerst naar welke we mooi vinden, maar je kunt ook rekening houden met een aantal andere dingen, namelijk:

Je postuur: Bij iedereen is de botstructuur anders, de ene vrouw is fijner gebouwd en de ander is juist wat grover gebouwd. Welk postuur jij hebt kun je makkelijk zelf nameten. Daar is namelijk een simpel schema voor, gewoon je lengte, je pols en je enkel opmeten en vergelijk hem hieronder.

lengte             pols             enkel             schoenmaat           Je postuur

< 1.65              < 14              < 20               < 37                          Fijn
1.65 Р1.75       14 Р16          20 Р23          37 Р40                    Gemiddeld
> 1.75              > 16              > 23               > 40                         Grof

Nu je weet welke postuur je hebt, kun je rekening houden met het formaat van je oorbellen. Fijne oorbellen zullen het mooist staan bij de wat fijnere dames en grote grove oorbellen bij de dames die net als ik gezegend zijn met een grovere botstructuur.

Kleuren: We kunnen het jullie niet vaak genoeg zeggen, kleur bepaald of iets je mooi of niet zo mooi zal staan. Zo werkt dat ook bij oorbellen, ben je een koel type dan zal zilver je mooier staan en voor de warme types zal goud je beter flatteren. Kies je voor een kleurtje zorg dan dat hij je gezicht laat stralen en je oogkleur versterkt, zoals je hieronder bij mij kunt zien.

Vormen: De vorm van een oorbel kunnen de vormen van je gezicht versterken op een positieve en op een negatieve manier. Ik zal hieronder de drie veel voorkomende vormen bespreken.

Lange oorbellen: Deze maken je gezicht langer en zijn dus perfect voor de dames met een wat ronder gezicht. Heb je juist een wat lang gezicht dan kun je deze oorbellen beter in de winkel laten hangen.

Druppelvorm en triangel: Doordat deze wat breder aan de onderkant zijn zorgen ze voor meer volume rond de kaaklijn, perfect voor de dames met een smalle kin en/of kaaklijn. Heb je juist een smal voorhoofd dan kan je juist beter voor deze vorm gaan¬†‚ąá

Ringen: Deze maken strakke lijnen in je gezicht wat zachter en is voor vele dames een perfecte oorbel. Heb je een rond gezicht dan kan deze oorbel je gezicht nog ronder laten lijken dus kies dan liever voor wat hoekige ‘ringen’.

Accessoires zijn bij ons een groot onderdeel van een complete stijlanalyse. Wil je van de twijfel af en echt weten wat bij jou past? Kijk dan eens naar de mogelijkheden op onze site

Welke van de oorbellen staan mij het mooist? Laat het mij weten bij de reacties ūüôā

Veel liefs je persoonlijke styliste
Marloes xxx

Comments 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.