2 trend kleuren die iedereen wil hebben!

Er zijn deze collectie veel nieuwe trends terug te zien. Zo zijn de printjes hotter dan ooit en kunnen we er niet meer om heen. Kleur is terug!! Waar we de afgelopen jaren veel pastel tintjes terug zagen. Hebben de pastelletjes nu ruimte gemaakt voor de heldere kleuren.

Er zijn 2 trend kleuren die iedereen wil hebben!…

Vandaag zet ik deze twee kleuren in de spotlight! En niet zomaar, maar met een reden. Want wie mij al langer volgt weet inmiddels dat kleuren je kunnen laten stralen. Maar kleuren kunnen je ook  simpelweg er slechter uit laten zien. Daarom is het belangrijk om te weten welk kleurtype je bent, zodat je stralend de dag door kunt 😉

Voor de tips die zo gaan komen is het handig als je weet welke ondertoon je hebt!

Welke kleur groen staat mij?

Nu dat allemaal duidelijk is gaan we verder naar de eerste kleur, groen!

Groen is een secundaire kleur uit het kleurenwiel. Het is een vermenging van blauw (koel) en geel (warm). Dit betekent dat de originele kleur groen niet uitgesproken warm of koel is. Mengen ze er meer blauw doorheen wordt hij koeler en mengen ze er meer geel doorheen wordt hij warmer…. Volg je het allemaal nog 😉

Kleurenwiel

En dan komen we nu ter zake…. Zorg dat je voor groen gaat die bij je past!
Want voor iedereen is er een juiste kleur groen te vinden.

Links zie je dat de groene top een blauwe gloed heeft en de rechter een gele gloed. Dit is nu duidelijk te zien omdat ze naast elkaar weergegeven worden.

Groen koel en warm

Mijn tip is dan ook, vergelijk de kleuren met elkaar in de winkel. En denk eraan! Kleuren bekijk je in daglicht. Anders worden ze beïnvloed door het licht van de lampen.

Welke kleur rood staat mij?

Een kleur waar we ook niet omheen kunnen dit seizoen is rood. Rood is een primaire kleur, dus er zit geen vermenging van blauw (koel) of geel (warm) door. Om het allemaal wat lastiger te maken hahaha…

Kleurenwiel

Meng je er blauw doorheen wordt hij koeler en meng je er geel doorheen wordt hij warmer.

Rood koel en warm

Ook hierbij is mijn tip, vergelijk verschillende kleuren rood met elkaar. Zo is het ook voor jou makkelijker om te zien.

Wil je graag weten welke kleuren jou nog meer laten stralen? Bekijk dan eens wat een kleurenanalyse voor jou kan betekenen.

Kom je liever samen met iemand? Dan is de workshop kleur & stijl altijd een goed idee!

Zo zie je maar weer dat er altijd een kleur is die jou fantastisch zal staan! Probeer het eens uit en heb je vragen, stel ze dan hieronder bij de reacties.

Veel liefs,

Marloes

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *