vrouw die gaat hardlopen om af te vallen

Vakantiekilo’s?? Zo ben je ze in een mum van tijd weer kwijt

Heb je last van wat extra vakantiekilo’s? Geen probleem zo ben je ze in een mum van tijd weer kwijt.

Natuurlijk weten we allemaal dat gezonder eten ervoor zorgt dat de kilo’s weer verdwijnen. Maar dat lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan, dus vandaag mijn tips.

• Begin vandaag, geen excuses meer….We weten allemaal dat morgen overmorgen   wordt. Ik begin aankomende maandag kennen we ook wel allemaal 😉

• Haal gezonde dingen in huis, we kunnen nu nog genieten van heerlijk zomer fruit dus sla je slag. Heb je een snackaanval… pak dan een stuk fruit, een stukje komkommer of een lekker worteltje.

• Heel cliché maar water drinken is wel een van de belangrijkste dingen die je kunt doen 1,5 tot 2 liter per dag klinkt misschien veel maar je went er snel aan. Je hebt zelfs apps voor je smartphone die je helpen met meer water drinken, je krijgt dan een melding om je te herinneren dat het tijd is om water te drinken.

• Wist je dat je trek in iets kunt verwarren met dorst, je lichaam haalt dan de signalen door elkaar. Probeer het maar eens als je trek hebt, drink het liefst 1 á 2 glazen water en wacht een paar minuten, je zult merken dat de trek verdwijnt.

• Vermijd stress, stress zorgt ervoor dat het hormoon cortisol wordt aangemaakt. Deze zorgt ervoor dat je eetlust omhoog gaat en dat wat je eet wordt opgeslagen als reserve en dan voornamelijk als buikvet.

• Zorgen de extra vakantiekilo’s voor stress? Bedenk dan eens dat je een leuke tijd hebt gehad met lekker eten en drinken, maak je er dus niet te druk om. Je begint vandaag weer met een gezonder eetpatroon, dus ze zijn zo weer verdwenen.

• Sporten is niet alleen goed voor de calorieverbranding maar zorgt er ook voor dat je minder stress ervaart en dus minder cortisol aanmaakt, dus je slaat twee vliegen in 1 klap.

Heb jij nog goede tips tegen de vakantiekilo’s laat ze dan achter bij de reacties.

En bedenk je goed… Je bent niet op dieet, je past je levensstijl aan 😉

Liefs jouw persoonlijke styliste
Marloes xxx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *