Ingrid ondergaat een garderobecheck van La Confianza

Vandaag neem ik je mee tijdens de garderobecheck van Ingrid

 

Vandaag neem ik je mee tijdens de garderobecheck van Ingrid. Zij is één van de gelukkige winnaars van de gratis garderobecheck die ik heb weggegeven tijdens een Facebookactie.

Ze vertelde mij “Ik ben bijna afgestudeerd en wil graag mijn kledingkast wat professioneler maken. Maar ik weet niet welke kleren ik dan nieuw moet kopen of wat ik nog kan houden/combineren”

Ingrid is een jonge dame van 22 jaar, ze is bijna afgestudeerd aan haar opleiding social work (voorheen de sph).

Ik heb Ingrid al eens eerder ontmoet tijdens een workshop visagie.

Het verbaast mij dan ook niets dat haar make-up er in de vroege ochtend al piekfijn uit ziet.

Al haar kleding ligt al klaar in de woonkamer, ze slaapt namelijk op het krappe zolderkamertje. Wat bewegingsvrijheid is wel handig tijdens een garderobecheck. Ingrid heeft van mij al de opdracht gekregen om een pinterest bord aan te maken met haar favoriete outfits. Zo kan ik makkelijk en snel zien welke stijl Ingrid het meeste aanspreekt en kunnen we daarmee aan de slag.

Met de kleurkragen bekijken we samen welk kleurtype ze is. Ingrid heeft van zichzelf een hele lichte huidskleur en ze geeft aan dat ze er al snel erg bleekjes uitziet. Juist dan zijn de juiste kleuren erg belangrijk om er gezond en fris uit te zien. We zijn het samen eens dat ze meer een zomertype is. Ingrid zat zelf nog te denken aan het wintertype, toch zien we dat deze winterkleuren alle aandacht van haar gezicht weg halen.

Ook haar figuurtype komt aan bod. Ze had het zelf al goed, ze is namelijk een zandloper. Haar schouders en heupen zijn nagenoeg even breed en haar taille is zo’n 20 cm smaller. Ingrid is niet zo groot namelijk 1.63 en ze draagt maat 44/46.

Omdat Ingrid niet zo groot is, is het voor haar belangrijk om lengte te creëren in haar kleding. Hierdoor lijkt ze langer en slanker. Dit kun je makkelijk doen door dezelfde kleur kleding te dragen of in dezelfde kleurnuance te blijven, dat noemen we ton sur ton. Ook de schoenen tellen hierin mee. Houd je net zoals Ingrid wel van een beetje kleur in je outfit? Combineer je outfit met kleurrijke accessoires uit je kleurenpalet.

Net zoals vele anderen ziet Ingrid zwart als een zakelijke kleur. Tevens is hij ook nog eens makkelijk te combineren geeft ze aan. Het probleem met zwart is dat dit een kleur is die uit het winterpalet komt. Ben je net zoals Ingrid en zomertype dan kan zwart je al snel bleker, ouder en afstandelijker laten lijken. Voor Ingrid is antraciet en donkerblauw een kleur die ze beter kan kiezen in haar garderobe.

Ingrid haar garderobe bevat heel veel vrolijke kleuren. Dit zijn voornamelijk kleuren die uit het winterpalet komen. Net zoals iedereen kan Ingrid niet meteen een hele nieuwe garderobe aanschaffen omdat de kleuren niet helemaal bij haar passen.

Mijn advies is daarom ook altijd, neem mijn tips en trucs mee als je nieuwe kleding gaat shoppen. Voor nu kan ze de heldere winterkleuren wat afzwakken door er een lichtere kleur bij te dragen. Je ziet dat dezelfde roze top er minder hard uitziet bij het lichtere vest dan bij het zwarte vest.

Heb jij ook het gevoel dat jouw garderobe niet meer klopt. Maak dan snel een afspraak met mij voor een garderobecheck.

Veel liefs jouw persoonlijke styliste
Marloes xxx

Comments 1

  1. Heey!
    Wat is het een leuk artikel geworden! En ook fijn om alles nog mooi na te kunnen lezen! Ik heb echt heeeeeeel veel gehad aan je tips en ben heel blij dat de keuzes aan kleding combineren ineens veel groter is geworden! Sommige dingen had ik echt geen idee van dat ik het kon combineren!

    Dankjewel!

    En ik kan trouwens echt iedereen dit soort dingen aanraden 😉 Hopelijk hebben anderen hier ook wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *