Wat vertelt de kleur bruin?

Bruin is al een hele tijd uit ons modebeeld geweest. Maar maakt dit seizoen een ware comeback. Dat wil zeggen dat er ineens meer verschillende tinten bruin terug te vinden zijn in de winkels.⁣⁣ Maar wat vertelt de kleur bruin eigenlijk?

In de kleurenpsychologie staat bruin voor een sterke en gegronde kleur. Denk maar aan een boom met zijn diepe wortels. ⁣⁣Maar bruin kan ook snel saai en koppig lijken. Hij gaat niet van zijn plaats en buigt niet snel mee.

⁣⁣Om het nog wat ingewikkelder te maken zijn er ook nog eens verschillende tinten bruin, elk met hun eigen taal.

⁣⁣Ik heb de kleurdoeken weer eens uit de kast gepakt. En vertel je graag wat meer over deze kleurfamilie.⁣⁣ Zo laat ik je met verschillende foto’s zien, wat de kleur met mijn uiterlijk doet. En hoe je elke kleur kunt inzetten in je onderneming.

Cognac

Warm bruin, wij kennen hem als de kleur cognac. Deze kleur herken je aan de ‘oranje’ toon. Je ziet dat deze kleur qua uiterlijk niet goed past bij mijn gezicht. Zo wordt mijn huid erg rood. Maar is de kleur ook niet in harmonie met mijn hoofd, mijn hoofd en de kleurdoek lijkt een duidelijke scheidingslijn te hebben. Ons oog pakt hem namelijk op als twee aparte delen.

Cognac spreekt een duidelijke taal, zo wordt hij geassocieerd met warmte en geborgenheid. Maar deze tint is ook erg chique en straalt rijkdom uit (rijkdom betekent niet per se geld, dit kan ook geluk betekenen).⁣ De perfecte kleur wanneer je krachtig en toch zacht wil overkomen.

Staat de kleur cognac je niet goed in je gezicht, dan kan deze kleur je ook gaan tegenwerken wanneer je hem dicht bij je gezicht draagt. Hij haalt dan de harmonie weg en dat wordt onbewust opgepikt door anderen. Je moet dan meer moeite doen om je boodschap goed te laten overkomen. Omdat de ander het gevoel heeft dat er iets niet klopt (dat het de kleur is, weet je ideale klant echt niet 😉 )

Wil je toch gebruik maken van de taal van cognac. Draag dan bijvoorbeeld een paar cognac kleurige schoenen.

Kastanjebruin

Donkerbruin, een van de bekendste is kastanjebruin. Dit is een kleur die qua uiterlijk al beter bij mijn gezicht past. Hij straalt kracht en volwassenheid uit. De perfecte kleur om je expert status mee te verhogen als je net als ik een wat zachter uiterlijk hebt. Of wanneer je wat jonger bent en professionaliteit wilt uitstralen.

Let wel op dat je hem combineert met een andere kleur, anders kan het snel wat saai en veilig worden.⁣⁣

Taupe

Taupe, qua uiterlijk is dit de kleur die het beste bij mijn gezicht staat. Mijn huid is rustig, egaal en minder rood. Taupe is een kleur die natuurlijk oogt, het is een veilige kleur die beschermend over kan komen. Taupe is de perfecte kleur om toegankelijk en zacht over te komen. Juist als je een wat ‘strenger’ uiterlijk hebt, kan deze kleur verzachtend werken.

Welke taal wil je spreken?

In mijn onderneming wil ik kracht en lef uitstralen. Dit doe ik door eerlijk en open te communiceren. Mijn kennis wil ik met zoveel mogelijk vrouwen delen. Omdat ik geloof dat vrouwen zich onnodig klein houden. Met de taal van kleding kun je meer uit je schulp leren komen en een waardevoller en gelukkiger leven leiden. Dus hoewel taupe beter bij mijn uiterlijk past, zou ik als ondernemer eerder voor kastanje of cognac gaan. En jij?

‘kleuren spreken luider dan woorden’

Nu weet je dus waarom! Elke kleurfamilie kan weer onderverdeeld worden in verschillende tinten. En je uiterlijk, de situatie, de kledingstijl, de combinaties die je ermee maakt. Alles heeft invloed welke taal jij uiteindelijk spreekt met je kleding. En of die potentiële klant ja zegt op jouw aanbod, je e-book gaat downloaden, stopt met scrollen of jou ziet als de expert die kan helpen.

Ben jij het zat om jezelf klein te houden. Weet je dat je meer te halen valt uit het leven en ben je er klaar voor om te groeien met je onderneming?

Outfits met impact, start binnenkort weer! In deze 8-weekse online cursus ga je samen met mij ontdekken welke kleur, stijl en outfits voor jou de beste taal spreken. De taal die ervoor gaat zorgen dat je makkelijker en sneller jouw droombedrijf waar kunt maken.

Liefs,
Marloes

Comments 4

    1. Post
      Author
    1. Post
      Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.