Welk figuurtype heb ik? Je ontdekt het hier

Weet jij welk figuurtype je hebt?  De meeste vrouwen in Nederland hebben hier geen idee van. Best zonde! Want je figuurtype kennen helpt je met het vinden van de juiste kleding voor jouw figuur. Dat betekent minder pashokjes stress en minder miskopen. Klinkt goed toch?

Figuurtypes

Er zijn verschillende figuurtypes zo hebben we de:

 1. Zandloper (X)
 2. Peer figuur (A)
 3. Omgekeerde Driehoek (V)
 4. Acht figuur (8)
 5. Rechthoek (H)
 6. Appel figuur (O)
Welk figuur heb ik
Figuurtype opmeten

Op de een of andere manier hebben wij vrouwen nog wel eens een verkeerd beeld van ons eigen lichaam 😉 Dus ik zeg altijd meten is weten. Ik ga je uitleggen hoe je heel makkelijk thuis kunt ontdekken wat je figuurtype is. Trek een lekker aansluitend huispak aan en ga eens voor de spiegel staan. Wat zie je? Heb je een duidelijk aanwezige taille of is deze niet of nauwelijks aanwezig? Wat is de verhouding van van je schouders ten opzichte van je heupen?

Je kunt ook iemand om hulp vragen. Pak er dan eens een meetlint bij en meet je schouders, taille en heupen eens op. Meet je heupen altijd op het breedste punt. Schrijf de centimeters op en vergelijk ze met elkaar.

Pas je niet perfect bij een figuurtype? Dat kan aangezien niet iedereen perfect in een hokje geplaatst kan worden. Kijk dan naar welk figuurtype het meest lijkt op die van jou.

Zandloper

Als zandloper heb je een duidelijke smalle taille (vaak wel meer dan 25 cm verschil met de heupen) Het gewicht zit bij jou verspreidt over je hele lichaam, als je aankomt of afvalt gebeurt dat op alle delen van je lichaam. Het breedste punt van je heupen zit ten hoogte van je dijbeen. De onzekerheid van de zandloper zijn vaak de wat bredere heupen ten opzichte van de taille. Deze kledingtips helpen je om je pluspunten te benadrukken en je onzekerheden te verdoezelen.

Zandloper eigen werk
Peer figuur

Bij het peer figuur zijn je schouders duidelijk smaller dan je heupen. Je taille is veel smaller dan je heupen. Billen en heupen zijn vol en rond. Je borsten zijn niet groot. Wanneer je aankomt of afvalt is dat voornamelijk rond je heupen en billen. Heb je een peer figuur dan zijn het vaak de heupen en billen die je het meest onzeker maken. Deze kledingtips helpen je deze onzekerheden de baas te worden!

Peer figuur eigen werk
Omgekeerde driehoek

Bij de omgekeerde driehoek zijn je schouders duidelijk breder dan je heupen. Je taille is niet tot nauwelijks aanwezig. Borsten en armen zijn voller. Je hebt slanke benen en platte billen. Wanneer je aankomt of afvalt gebeurt dat als eerste op je bovenlichaam. Juist je vollere bovenlichaam in vergelijking met je onderlichaam maakt het soms lastig om de juiste kleding te vinden. Deze kledingtips gaan je hierbij helpen!

V figuur eigen werk
Acht figuur

Het acht figuur lijkt veel op het zandloper figuur. Alleen bij het 8 figuur zit je breedste punt van je heupen veel hoger, net onder je taille. Dus ook jij hebt een duidelijk smalle taille en je heupen en schouders zijn nagenoeg even breed. Wanneer jij afvalt of aankomt is dat net zoals bij het zandloper figuur bij jou ook over het hele lichaam. Heb jij het acht figuur dan kan het zijn dat je veel vrouwelijke rondingen bezit, deze kunnen je af en toe wat onzeker maken. Dan komen deze kledingtips je zeker van pas!

Acht figuur eigen werk 2
De Rechthoek

Bij de rechthoek zijn je schouders en heupen nagenoeg even breed. En is er niet tot nauwelijks een taille aanwezig. De rechthoek heeft vaak veel rechte lijnen en de vrouwelijke rondingen zijn helaas niet tot nauwelijks aanwezig. Niet getreurd, deze kledingtips zullen je hier bij helpen.

Rechthoek eigen werk
Appel figuur

Bij het appelfiguur zijn je schouders breder dan je heupen. Als je aankomt is dat vaak rond je buik. Je hebt geen duidelijke taille en soms is je taille zelfs wat breder. Je hebt slanke benen en smalle heupen. Heb je een appelfiguur dan is het vaak je buikje die je het meest onzeker kan maken. Deze kledingtips zullen je helpen om je buikje wat meer te verdoezelen.

Appel figuur

Welk figuurtype heb jij? Kom je er niet uit, stuur mij dan gerust een berichtje. Ik help je graag verder!

Veel liefs,

Marloes

Comments 24

 1. Pingback: Show je pluspunten met deze simpele truc! -

 2. Pingback: Op zoek naar de perfecte winterjas? Je vindt hem hier.. -

 3. Pingback: Heb jij de perfecte kerstoutfit al gevonden? -

 4. Pingback: Welk van de drie lichaamstypes ben jij? Welke stoffen passen daarbij - La confianza

 5. Pingback: Heb jij de perfecte kerstoutfit al gevonden? - La confianza

 6. Pingback: Met deze tips weet jij welke trui jij moet kiezen! - La confianza

 7. Pingback: Hoe draag jij je sjaal deze herfst? - La confianza

 8. Pingback: Op zoek naar de perfecte winterjas? Je vindt hem gewoon hier.. - La confianza

 9. Pingback: Show je pluspunten met deze simpele truc! - La confianza

 10. Pingback: Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer - La confianza

 11. Pingback: Kledingtips voor de zandloper - La confianza

 12. Pingback: Kledingtips voor de rechthoek - La confianza

 13. Pingback: Kledingtips voor de omgekeerde driehoek - La confianza

 14. Pingback: Kledingtips voor het O figuur - La confianza

 15. Pingback: Kledingtips voor het acht figuur - La confianza

 16. Pingback: Kledingtips voor het A figuur - La confianza

 17. Pingback: Deze rok is perfect voor jouw figuur - La confianza

 18. Pingback: 5 tips hoe je brede heupen kunt laten verdwijnen zonder een dieet - La confianza

 19. Pingback: Jouw perfecte kerstjurkje onder de €60,- La confianza

 20. Pingback: 1 wikkeljurk, 3 looks! - La confianza

 21. Pingback: 7 basisitems die niet mogen ontbreken in je kast - La confianza

 22. Pingback: Hoe vind je de perfecte print in drie stappen - La confianza

 23. Hey! Ik probeer er achter te komen wat mijn figuur is maar kan me nergens in vinden. Ik hoopte dat jij me verder zou kunnen helpen?
  Groetjes, Lara

  1. Post
   Author

   Hi,

   Kun je mij een foto mailen van jezelf in aansluitende kleding. Zoals een legging en strak shirt. (Je gezicht hoeft er niet bij op, mag wel uiteraard 😉)

   Dan kijk ik graag even mee.

   info@la-confianza.nl

   Groetjes Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.