Welk figuurtype heb ik? Je ontdekt het hier

Weet jij welk figuurtype jij hebt?  Vast niet, is ook niks ergs aan. Deze meeste vrouwen in Nederland hebben hier geen idee van.

Dit artikel is gepubliceerd in april 2016. Hij is in juli 2018 volledig geoptimaliseerd én voorzien van nieuwe content.

Wat we vast wel allemaal kennen is die onzekerheden over ons lichaam. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je aan het shoppen bent en je last krijgt van pashokjes stress. Je ziet een leuk topje, die de verkoopster aan heeft of de dame naast je in het pashokje aan probeert. Die moet jij ook hebben, denk je! Maar eenmaal aan vraag je jezelf af waarom hij bij jou zo raar staat… Tja die verkoopster is ook wel wat slanker, mooier of heeft meer rondingen dan jij… Zie je nu wel! Mij staat ook niets!!

Maar waar jij geen rekening mee hebt gehouden is dat die verkoopster, vriendin, model enzovoort misschien wel een heel ander figuurtype heeft dan jij. We kennen vast wel het spreekwoord, dat je appels en peren niet met elkaar moet vergelijken. Nou zo werkt het dus ook met je figuurtype!

En dan is je figuurtype nog maar een klein stukje van de puzzel… Want we hebben ook nog verschillende verhoudingen, botstructuren en lichaamstypes

Figuurtypes

We beginnen vandaag met de figuurtypes waarmee ik werk. Bekijk alle figuurtypes eens goed en ontdek later in dit artikel hoe ook jij je figuurtype kan opmeten!

 1. Zandloper (X)
 2. Peer figuur (A)
 3. Omgekeerde Driehoek (V)
 4. Acht figuur (8)
 5. Rechthoek (H)
 6. Appel figuur (O)

Welk figuur heb ik

Zandloper

Als zandloper heb je een duidelijk aanwezige en smalle taille (vaak wel meer dan 25 cm verschil met de heupen)
Het gewicht zit bij jou verspreidt over je hele lichaam, als je aankomt of afvalt gebeurt dat op alle delen van je lichaam. Het breedste punt van je heupen zit ten hoogte van je dijbeen. De zandloper wordt door de velen als het ideale figuurtype beschouwd. Vind hier je kledingtips.

Zandloper eigen werk

Peer figuur

Bij het peer figuur zijn de schouders duidelijk smaller dan de heupen. En je taille is veel smaller dan je heupen. Billen en heupen zijn vol en rond. De borsten zijn klein en  je houd vrij lang een plat buikje.  Jouw kracht zit hem in je slanke taille en platte buikje. Vind hier je kledingtips

Peer figuur eigen werk

Omgekeerde driehoek

Bij de omgekeerde driehoek zijn de schouders duidelijk breder dan de heupen. Je taille is niet tot nauwelijks aanwezig. Borsten en armen zijn voller. Je hebt mooie slanke benen en platte billen. Show die mooie slanke benen, ze zijn echt fantastisch! Vind hier jouw kledingtips

V figuur eigen werk

Acht figuur

Het acht figuur lijkt veel op het zandloper figuur. Alleen bij het 8 figuur zit het breedste punt van de heup veel hoger, net onder je taille. Dus ook een duidelijk aanwezige smalle taille en heupen en schouders zijn nagenoeg even breed. Het acht figuur is het figuur met fantastische vrouwelijke rondingen. Vind hier je kledingtips

Acht figuur eigen werk 2

 

De Rechthoek

Een rechthoek heeft geen tot nauwelijks een taille. De schouders en heupen zijn nagenoeg even breed. Wist je dat veel modellen een rechthoek figuur hebben! Omdat dit figuurtype simpelweg makkelijk te kleden is.  Vind hier je kledingtips

Rechthoek eigen werk

Appel figuur

Het appelfiguur heeft vaak grotere borsten. Je schouders zijn breder dan je heupen. Als je aankomt is dat vaak rond je buik. Je hebt geen duidelijke taille en soms is je taille zelfs wat breder. Je hebt mooie slanke benen en smalle heupen. Zulke mooie benen zijn om jaloers op te worden! Vind je kledingtips hier

Appel figuur

Figuurtype opmeten

Maar hoe weet je nu zeker welk figuurtype je hebt? (op een of andere manier hebben wij vrouwen nog wel eens een verkeerd beeld van ons eigen lichaam, herkenbaar 😉 )

Dus ik zeg altijd meten is weten. En ik ga je uitleggen hoe jij heel makkelijk thuis kunt ontdekken wat je figuurtype is. Trek een lekker aansluitend huispak aan en ga eens voor de spiegel staan. Wat zie je? Heb je een duidelijk aanwezige taille of is deze niet of nauwelijks aanwezig? Wat is de verhouding van van je schouders ten opzichte van je heupen?

Je kunt ook iemand om hulp vragen. Pak eens een meetlint erbij en meet je schouders, taille en heupen eens op. Meet je heupen altijd op het breedste punt. Schrijf de centimeters op en vergelijk ze met elkaar.

Welk figuurtype heb jij, laat het hieronder weten. Eens kijken welk figuurtype er in de Benelux het meest van rond lopen?

Pas je niet perfect bij een figuurtype? Geeft niks als dit zo is, niet iedereen is een hokje te plaatsen. Kijk dan naar welk figuurtype het meest lijkt op die van jou.

Kom je er echt niet uit? Vraag eens een goede vriendin om hulp, die eerlijk tegen je is. Ook een leuk idee, kom samen met je vriendinnen eens een workshop volgen, voor nog meer tips en trucs!

Onthoud ook altijd dat je figuurtype leren kennen maar een klein onderdeel van de puzzel is. Ieder figuur is anders in haar maten, gewicht en verhoudingen. Een uitgebreid stijladvies is zeker geen overbodige luxe!

Veel liefs,

Marloes

Comments 21

 1. Pingback: Show je pluspunten met deze simpele truc! -

 2. Pingback: Op zoek naar de perfecte winterjas? Je vindt hem hier.. -

 3. Pingback: Heb jij de perfecte kerstoutfit al gevonden? -

 4. Pingback: Welk van de drie lichaamstypes ben jij? Welke stoffen passen daarbij - La confianza

 5. Pingback: Heb jij de perfecte kerstoutfit al gevonden? - La confianza

 6. Pingback: Met deze tips weet jij welke trui jij moet kiezen! - La confianza

 7. Pingback: Hoe draag jij je sjaal deze herfst? - La confianza

 8. Pingback: Op zoek naar de perfecte winterjas? Je vindt hem gewoon hier.. - La confianza

 9. Pingback: Show je pluspunten met deze simpele truc! - La confianza

 10. Pingback: Kledingtips voor vrouwen met een maatje meer - La confianza

 11. Pingback: Kledingtips voor de zandloper - La confianza

 12. Pingback: Kledingtips voor de rechthoek - La confianza

 13. Pingback: Kledingtips voor de omgekeerde driehoek - La confianza

 14. Pingback: Kledingtips voor het O figuur - La confianza

 15. Pingback: Kledingtips voor het acht figuur - La confianza

 16. Pingback: Kledingtips voor het A figuur - La confianza

 17. Pingback: Deze rok is perfect voor jouw figuur - La confianza

 18. Pingback: 5 tips hoe je brede heupen kunt laten verdwijnen zonder een dieet - La confianza

 19. Pingback: Jouw perfecte kerstjurkje onder de €60,- La confianza

 20. Pingback: 1 wikkeljurk, 3 looks! - La confianza

 21. Pingback: 7 basisitems die niet mogen ontbreken in je kast - La confianza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *