Welke halslijn past het beste bij mij?

Ik vind het altijd leuk om een onderwerp te bespreken die ook echt leeft bij jullie. Dus toen ik vorige week op het schoolplein vroeg naar een leuk onderwerp om over te schrijven kwamen we op de vraag. Welke halslijn past nu het beste bij mij? Dus Katja deze is speciaal voor jou 😉
Loop jij ook ergens tegen aan bij het kopen van kleding, aarzel dan niet en stel je vraag bij de reacties.

We hebben het al vaker gehad over de verschillende pasvormen en waarom het ene model je beter staat dan de ander . Ook de halslijn doet heel veel voor je figuur en voor je gezichtsvorm. Je kunt je ergens de aandacht juist wel of niet op vestigen met een halslijn.

Ronde hals:
De ronde halslijn is misschien wel het meest voorkomende model, best grappig eigenlijk want deze is zeker niet voor iedereen de meest ideale halslijn. Deze halslijn zorgt ervoor dat je borsten groter en ronder lijken, dus je kunt er ook zeker je voordeel mee doen. Ook voor de dames met een recht figuur creëer je de illusie van meer rondingen. Wil je juist wat minder rond lijken, kies dan liever niet voor deze halslijn. Ook voor de dames en heren met een rond gezicht is dit niet de beste keus, hij benadrukt dan juist je ronde gezicht.

V-Hals:
Ook de v-hals zien we veel voorbij komen en zeker niet zonder reden. De v-hals is namelijk voor de meeste figuurtypes zeer geschikt. Hij verlengt je nek en maakt je optisch een stuk slanker. Heb je kleine borsten dan kan deze halslijn juist minder geschikt zijn, ook de dames met een peer figuur halen niet veel voordeel uit de v-hals. Heb je een lang gezicht of een lange nek onthoud dan dat ze met een v-hals nog langer lijken.

Col:
De col is weer helemaal terug deze collectie. Vooral voor de koukleumpjes een ideale halslijn 😉 De col is vooral voor de dames met een smal gezicht ideaal, ook een lange nek kan zo mooi verdoezeld worden. Heb je juist een wat breder gezicht dan kan de col je gezicht nog breder laten lijken. De col zorgt er ook voor dat je borsten voller lijken, vindt je ze groot genoeg? Laat ook dan de col in de winkel liggen.

Boothals:
De boothals zorgt ervoor dat de schouders en je gezicht breder lijken. Dus ideaal voor het peer figuur en ideaal voor de dames met een smal gezichtje. Heb je juist brede schouders of een brede kaaklijn, sla deze halslijn dan maar over.

Vierkante hals:
De vierkante hals is ook voor veel figuurtypes geschikt. Heb je een brede nek of een een brede kaaklijn dan kun je beter niet kiezen voor deze halslijn.

Off shoulder:
Afgelopen zomer waren ze al niet meer weg te denken, maar ook in de herfst collectie zijn ze nog terug te vinden. Deze halslijn is voor de dames met een peer figuur een absolute must. Hij maakt namelijk de schouders breder, heb je al brede schouders van jezelf laat deze dan maar links liggen. Ook voor de dames met volle armen is deze niet zo geschikt, hij legt er net te veel aandacht op. Wil je toch blote schouders kies dan liever voor de open shoulder top.

Strapless:
Deze dragen we voornamelijk tijdens de warme tijden, maar het zou zonde zijn om deze nu over te slaan. Het strapless model is niet zo geschikt voor de dames met kleine borsten, ook voor de dames met zeer volle borsten is hij niet echt ideaal. Zit je er tussen in dan heb je geluk 🙂 Voor de dames met volle bovenarmen is het ook niet je beste vriend.

Halter:
En dan zijn we al weer aangekomen bij de laatste. De haltertop, deze is ideaal als je meer ‘volume’wilt creëren bij je borsten en/of je schouders. Heb je stevige armen dan kun je de haltertop beter links laten liggen.

Naast de vorm van de halslijn houden wij ook nog rekening met de diepte van een halslijn.

Veel liefs jou persoonlijke styliste
Marloes xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.