marloes die nadenkt welke lipstick bij haar past

Stel je vraag: Welke kleur lippenstift past bij mij?

Iedereen kent wel zo’n moment dat je thuis komt en je nieuwe lippenstift vol goede moed op je weelderige lippen smeert. Maar op het moment dat je in de spiegel kijkt veranderd die oh zo mooie kleur ineens in een soort pipo de clown effect. Je begrijpt er niets van, vol verslagenheid kijk je nogmaals in de spiegel en denkt… Hmm er klopt iets niet, op mijn hand vond ik hem nog zo mooi of bij mijn vriendin staat hij zo goed…

Daar gaan we al vaak de fout in.  Maar er zijn nog meer tips waar je op kunt letten bij de zoektocht naar een nieuwe lippenstift

Welke kleur lippenstift past bij mijn ondertoon?

Iedereen heeft een koele of warme ondertoon in zijn huid. Hoe je dat zelf makkelijk kunt ontdekken is om eens een kijkje te nemen aan de binnenkant van je pols. Zijn de aders daar overduidelijk blauw dan ben je een koel type, zijn ze meer groen dan heb je een warme ondertoon. Check ook dit blog eens over de ondertoon van je huid.

De kleuren van lippenstift zijn ook onderverdeeld in koele en warme ondertonen. Blauw staat voor koel en geel staat voor warm. Nu ben je vast niet op zoek naar een blauwe of gele lippenstift. Dus het is lastig om te zien, dat geef ik toe.

Welke kleur lippenstift past bij mij? Donker of licht!

Naast je persoonlijke voorkeur voor donker of licht, heeft ook je uiterlijk veel te maken met waar je het beste mee weg kunt komen. Ben je iemand met een lichte huid, blonde haren en lichte ogen dan kun je het beste gaan voor de wat zachtere tinten. Heb je daarentegen donkerbruin haar en bruine ogen dan zal een iets donkerder kleur jou het beste staan.

Wil ik mijn lippenstift laten opvallen? Of toch…..

Bedenk eens goed wat is jouw echte blikvanger. Zijn dat je mooie opvallende ogen of heb je prachtige lippen waar menigeen jaloers op is? Wanneer je prachtige ogen hebt kan een felle of donkere kleur op je lippen het al snel allemaal een beetje in de war brengen. De aandacht gaat dan juist naar je mond waardoor je ogen in het niets vallen. Of heb je juist lippen alá Angelina Jolie, dan kan een zachte nude tint deze mooie lippen juist in het niets laten vallen. Kijk dus eens goed in de spiegel en beoordeel zelf.

Hoe test je lippenstift het beste uit?

Het beste is natuurlijk op je lippen, maar ik kan mij voorstellen dat je daar niet op zit te wachten bij zo’n vieze tester. De zijkant van je handpalm is ook echt geen goed idee, houd je hand maar eens naast je lippen? De kleur komt er waarschijnlijk niet eens in de buurt. Wat ik vaak zelf doe is aan de binnenkant van de vingertop en deze houd ik dan naast mijn mond. Zo krijg ik een goed beeld wat de kleur in mijn gezicht doet.

Wat doe ik met mijn oude lippenstift

Geef het maar toe, je hebt er vast een aantal rondslingeren die je niet (meer) gebruikt. Gelukkig kun je er nog wel wat mee, waardoor het niet meer zo als geldverspilling voelt. Ze moeten niet te oud zijn, want ook je make-up kan bederven.

Is hij te donker? Probeer hem dan eens lichtjes aan te brengen met een kwastje, zo wordt de kleur een stuk minder intens. Is hij nog te donker doe dan eerst wat labello op je lippen, hierdoor zal de kleur nog wat lichter uitpakken.

Zijn de kleuren uit de mode, of ben je er simpelweg op uitgekeken? Probeer dan eens kleuren met elkaar te mengen. Ik doe dat zelf altijd met een kwastje op mijn hand.

Is de ondertoon of kleur niet goed? Misschien past hij dan beter bij een van je vriendinnen.

Welke kleuren lippenstift jou mooi staan hangt ook af van welk kleurtype je bent.

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Een basic shirt combineren doe je zo! - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.