Deze trui past bij jouw figuur!

De herfst is nu echt begonnen, de kachel staat weer aan, de bladblazers maken overuren en de winterjassen zijn allemaal weer tevoorschijn getoverd. Tijdens deze koude dagen is een lekkere warme trui absoluut geen overbodige luxe. Een trui kan je alleen wel snel voller laten lijken en sommige modellen zullen je figuurtype niet echt goed doen.

Weet je nog niet welk figuurtype je hebt? Check hem dan hier!

Zandloper & Acht figuur

Kies voor een (licht)getailleerd model zoals hieronder. Let erop dat je trui niet op het breedste punt van je heupen valt, dan lijken ze namelijk onnodig breder. De ronde onderkant van de linker trui zorgt ervoor dat je heupen een stuk smaller lijken en de v-hals zal je bovenlichaam slanker laten lijken.

Het Peer figuur

Voor jou is het belangrijk dat je schouders in balans komen met je heupen. Een trui met een boothals (iets wijdere halslijn) is hier perfect voor, deze zorgt meteen voor meer balans. Ook een lekkere col die wat breder valt, zorgt voor meer volume bij je schouders. Een getailleerd model zorgt er ook nog eens voor dat je mooie wespentaille tot zijn recht komt. Is de trui wat rechter zoals bij deze licht blauwe, draag hem dan helemaal of alleen aan de voorkant iets in je broek. Zo komt je figuur iets beter tot z’n recht. En ook voor jou geldt, laat je trui nooit op het breedste punt van je heupen eindigen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze onnodig breder lijken.
 

Het Appel figuur

Een soepel vallende trui is voor jouw figuur de beste keuze, laat de grof gebreide truien en truien met stevige stoffen liever in de winkel liggen. Een v-hals zal je bovenlichaam smaller laten lijken en is hierdoor een van je beste keuzes.

De rechthoek

Heb je een wat rechter figuur en wil je juist wat meer rondingen creëren? Kies dan voor ronde prints en een ronde hals. Ga je juist voor de sportieve look die ook goed bij je figuur past. Kies dan voor een wat rechter model in een stevige stof zoals bij deze sweater.
 

De omgekeerde driehoek

Houd je trui lekker rustig en kies niet voor grove breisels. De v-hals zal je bovenlichaam een stuk smaller laten lijken. De groene trui hieronder heeft ook nog eens een extra detail aan de zijkant. Zo creëer je ook een mooie balans met je schouders, doordat je heupen wat meer volume krijgen.

Wat ook een leuk model voor jou is, is het model met de trompet mouwen. Deze zorgen ook voor wat meer volume rond je heupen en brengt zo dus ook meer balans tussen schouders en heupen.
 

Met de koude dagen die eraan komen kun je wel een lekker warme trui gebruiken. En nu weet je precies welke trui jouw figuur het mooiste laat uitkomen. Ben jij iemand die graag een lekkere warme trui draagt? Of pak je toch liever wat anders uit de kast?

Veel liefs,
Marloes

Comments 4

  1. Post
   Author

   Leuk is die hè ? Wat ook zo fijn is aan de ronde onderkant is dat hij je heupen heel wat smaller laat lijken. Dat is toch een win win situatie ?

  1. Post
   Author

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.