Wintertype, welke kleuren staan mij goed?

Ben ik een wintertype? En welke kleuren passen bij het wintertype? Het weten van je kleurtype helpt je niet alleen kleuren uit te kiezen die je goed zullen staan. Het weten van je kleurtype zorgt er ook nog eens voor dat er heel wat minder miskopen in je kast komen te hangen.

Veel van de miskopen die ik voorbij zie komen tijdens een garderobecheck zijn toch wel gemaakt door het kiezen van de ‘verkeerde’ kleur. De juiste kleuren zorgen ervoor dat je huid mooi egaal eruit ziet, je ogen gaan stralen en eventuele lijntjes en oneffenheden ineens een stuk minder opvallen.

Nu kun je niet altijd aan de hand van een lijstje je kleurtype ontdekken, daarvoor heb je toch echt de juiste materialen voor nodig. Maar het is altijd leuk om eens een kijkje te nemen in de wereld van kleur 😉

Kenmerken van het wintertype

  • Roze, porseleinen of olijfkleurige huid met een koele ondertoon
  • De kleur van de ogen zijn: blauw, groen, grijs, bruin of zwart/bruin
  • De natuurlijke haarkleur van het wintertype is donkerbruin tot zwart of zilvergrijs

Kijk altijd met je gezicht richting het daglicht toe, zo kun je goed bekijken wat je natuurlijke kenmerken zijn in je uiterlijk. Sta je bij een lamp of in direct zonlicht worden de kleuren namelijk beïnvloed. Natuurlijk past niet iedereen perfect in een hokje, daar vertel in je straks wat meer over!

Wintertype kleuren

Het wintertype draagt donkere en heldere kleuren met een koele ondertoon. Hieronder zie je een aantal kleuren die goed bij het wintertype passen.

Ben jij een wintertype? Dan zie je dat zwart binnen het winterpalet valt, let wel op dat zwart je er altijd wat ouder en ‘harder’ uitlaat zien. Een mooie vervanger is bijvoorbeeld antraciet of donkerblauw!

Wintertype kleuren kaart
Let op! Kleuren kunnen op een beeldscherm anders overkomen

Top kleuren van het wintertype

Bij een kleuradvies maak ik altijd onderscheid tussen top kleuren en combinatie kleuren. Het ene wintertype is namelijk het andere wintertype niet. Dus zal ook iedereen andere kleuren ontdekken die beter zullen staan.

De juiste kleuren zorgen er niet alleen voor dat je huid er egaler uitziet, dat je ogen meer gaan stralen, je lijntjes en oneffenheden minder opvallen. Een echte top kleur zorgt ervoor dat je gezicht alle aandacht krijgt.

Wist je trouwen dat een enkel van je topkleuren terug te vinden is in je persoonlijke uiterlijk? Ik schreef er al eens eerder een blog over, deze vind je hier!

Contrast van het wintertype

Je weet nu welke kleuren binnen het winterpalet vallen. Maar wil je echt een leuke outfit samenstellen dan kun je ook nog rekening houden met de contrastwaarde. Dat wil zeggen, het verschil tussen donker en licht. De hoogste contrastwaarde die we kennen is zwart en wit. In je natuurlijke uiterlijk kunnen we ook een contrast waarde terugvinden.

contrast waarde van het winterype

Verschillende wintertypes

Ik vertelde je al eerder dat niet elk wintertype perfect in een hokje te plaatsen is. Dat komt omdat we het wintertype ook weer kunnen onderverdelen in diepe winter, heldere winter en koele winter. In dit blog zal ik hier niet verder op ingaan. Maar ik zal er binnenkort eens wat meer over vertellen op mijn blog! Zorg dus dat je niks mist en vol mij op Instagram en Facebook!

Kleurtype test

Eerlijk is eerlijk, kleurenleer is best pittig. Het ontdekken van je kleurtype is niet altijd makkelijk aan de hand van een lijstje, het kan zo gebeuren dat je jezelf al snel toewijst aan een verkeerd kleurtype.

En ben jij het wintertype of pas je misschien toch thuis bij het zomertype, herfsttype of lentetype?

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Herfsttype, welke kleuren staan mij goed? - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.