Zelfbruiner: Mijn favoriete product en hoe breng je het aan?

Over het aantal zonuren de laatste week hebben we niks te klagen. Maar om een gelijkmatige en bronzy glow te krijgen, is een uurtje bakken in de zon niet genoeg. Vooral in de zomermaanden gebruik ik daarom graag een zelfbruiner. Vandaag geef ik je mijn tips hoe je dit mooi en makkelijk aanbrengt. En ik verklap ook nog eens welk product mijn absolute favoriet is!

Voorbereiding is key

Je wil natuurlijk geen rare vlekken als je aan de slag gaat met een zelfbruiner, dus je zal wat moeten doen aan voorbereiding.

  • Verzorgen
  • Scheren
  • Scrubben

Met verzorgen bedoel ik dat je zo’n gehydrateerd mogelijk huidje wil. Dus de dagen VOOR dat je aan de slag gaat met je zelfbruiner smeer je elke dag een lekker lik bodylotion op je lichaam. Dit doe je dus de dagen ervoor! Wanneer je aan het zelfbruinen gaat, dan mag er geen lotion meer op je huid aanwezig zijn. Dus ook niet van de avond ervoor.

Voordat je gaat zelfbruinen stap je lekker onder de douche, dit doe ik meestal de avond ervoor. Ik verwijder alle ongewenste haartjes en scrub mijn hele lichaam goed. Dit zorgt er namelijk voor dat alle dode huidcellen verwijderd worden en je dus geen vlekken krijgt. Sla deze stap dan ook echt niet over!

Aanbrengen van de zelfbruiner

Zelfbruiner kun je op verschillende manieren aanbrengen. Zo heb je bijvoorbeeld een spray, een lotion en een foam. Welke jij het prettigst vind is persoonlijk. Ik gebruik graag een foam, zo heb ik de meeste controle over waar en hoe ik het aanbreng.

Voor welke manier van aanbrengen je ook kiest is het altijd verstandig om met een zelfbruiner handschoen nog even het product goed te verdelen. Zo krijg je een egale teint en houd je je handen schoon.

Let altijd op bij de voeten, knieën, ellebogen en handen/polsen. Dit zijn gebieden waar je snel de mist mee in kan gaan. Ik verdeel het product altijd over mijn hele lichaam, behalve deze gedeeltes. Wat er nog op de handschoen is overgebleven gebruik in dan voor deze gedeeltes, veeg er lichtjes overheen. Pas op voor je nagels, blijf daar dan ook bij uit de buurt. Anders krijg je van die oranje nagelriemen.

Over je gezicht hebben we het nog niet gehad. De een neemt hem wel mee met het zelfbruinen, de ander niet. Bij mij verschilt dit nog wel eens, soms ben ik namelijk al wat bruiner in mijn gezicht van de zon. Wanneer ik hem wel meeneem, doe ik dit ook met wat er nog op de handschoen is overgebleven. Ik gebruik dus niet veel op mijn gezicht.

voor en na het zelfbruinen
Het resultaat na het zelfbruinen is een subtiele en egale teint!

Inwerktijd zelfbruiner

Wanneer je de zelfbruiner egaal over je huid hebt verdeelt is het even wachten. Wachten tot het product helemaal is ingetrokken, dit duurt niet zo lang. Meestal ga ik dan in mijn nakie 😉 de was doen of rommel ik wat aan boven. De inwerktijd van de zelfbruiner die ik gebruik is tot 6 uur, dit betekent dus dat ik pas naar een uur of 6 weer onder de douche spring. Dit kan soms ook langer of korter zijn hoor, ligt aan hoe mijn dag eruit ziet. Ik was mijn lichaam met een beetje zeep en dep mijn huid zachtjes droog na het douchen!

Zelfbruiner kan tijdens de inwerktijd afgeven aan je kleding, dus draag donkere en luchtige kleding. Je wilt natuurlijk niet dat die strakke jeans je hele egale teint verpest! En slippers dus ook….

effect van zelfbruinen

Hoe lang blijft zelfbruiner zitten

Hoe lang zelfbruiner blijft zitten verschilt per persoon en wat je doet aan voorbereiding en onderhoud. De meeste merken geven aan dat het zo’n 5-7 dagen blijft zitten. Het is dan wel belangrijk dat je goed hebt gescrubd voor die tijd en dat je na die tijd ook nog wat doet aan onderhoud. Ik smeer vanaf de tweede dag mijn lichaam altijd in met bodylotion, zo heb je langer plezier van je zelfgebruinde teint.

Ben je nu op vakantie en lig je elke dag te weken in het zwembad, dan blijft je tan helaas wat minder lang zitten. Wees ook voorzichtig met het afdrogen van je huid, dep liever dan dat je lekker robuust loopt te schuren 🙂

Bondi Sands zelfbruiner

Mijn favoriete zelfbruiner van dit moment is de Bondi Sands self tanning foam. Ik gebruik de kleur dark, dit klinkt heel heftig maar dat is het echt niet.

Het voordeel van een foam is dat ik alle controle heb over waar ik het smeer en is het duidelijk te zien waar ik al ben geweest. Vooral dit laatste zorgt voor een egale teint.

De Bondi Sands wordt ook erg mooi qua kleur, hij is niet oranjeachtig! En niemand wil natuurlijk als Willy Wortel over straat.

Bondi sands self tanning foam
Te koop bij Bol.com

Het enige nadeel aan zelfbruiners vind ik het typische geurtje, dit ruik je alleen tijdens de inwerktijd. Na de eerste douche is de geur ook verdwenen.

in 5 stappen de
perfecte garderobe

wil je mijn geheim ook ontdekken?


KIJK HIER SNEL VERDER!

Zelfbruiner is bij goed gebruik helemaal niet zo eng. Als je voor de eerste keer een zelfbruiner gebruikt, houd je dan vooral aan deze tips (en trouwens ook als je voor de 10e keer zelfbruiner gebruikt)

Ga je liever voor safe? Neem dan een spray tan bij een salon in de buurt! Bereid je dan wel goed voor met een scrubje 😉

Veel liefs,
Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *