6 mode tips voor de kleur van het jaar 2018

Pantone heeft de kleur van het jaar uitgeroepen. Dit jaar is Ultra Violet de gelukkige winnaar.
Dus bereid je er maar op voor dat je de kleur paars veel terug gaat zien dit jaar. Nu is paars vaak een ondergeschoven kindje in ons modebeeld. We zien paars vaak als iets mystiek of extravert en niet iedereen is er gecharmeerd van.  Best jammer eigenlijk, want paars kan je hele outfit best wat leuker maken. Vandaag geef ik je 6 mode tips  voor de kleur van het jaar 2018.

Durf jij het aan!

Wat vind jij van de kleur paars? Vraag jezelf dat eens af voordat je meteen weer af gaat op de trends. Als je de kleur bekijkt welk gevoel krijg jij er dan bij. Vind je het een mooie kleur of vind je hem simpelweg lelijk. Ultra Violet is een aanwezige kleur, wat doet dat met je? Zou je het spannend vinden om de kleur te dragen, want ook jij zal dan opvallen! Spreekt de kleur je wel aan maar vind je het spannend. Stap dan eens uit je comfortzone. Vind hieronder je eigen manier van styling, een manier die bij jouw persoonlijk past. Want dat is wat ik noem je persoonlijkheid kleden.

Kleur van het jaar 2018 ultra violet

Kleine stapjes

Ben je een beetje geïntimideerd door de kleur, maar spreekt de kleur je stiekem wel aan? Begin dan eens met kleine stapjes zoals accessoires in het paars. Denk aan oorbellen of een horloge.

Horloge en oorbellen in kleur van het jaar 2018

Je make-up

Paars is een kleur die vooral  bruine ogen eruit zal laten springen. Dus gebruik een oogschaduw of eyeliner eens in het paars. Laat je niet meteen afschrikken door de kleur. Hij is veel minder heftig dan je in eerste instantie zal denken.

kleur van het jaar 2018 in makeup

Schoenen

Eigenlijk vallen schoenen onder de categorie accessoires maar ik vind ze een apart stukje waard. Schoenen kunnen je hele outfit zoveel leuker maken. Het geeft meteen een hele andere vibe aan het geheel.

kleur van het jaar schoenen

Kleding in de kleur van het jaar

Paars is niet koel of warm en is dus makkelijk te combineren met andere kleuren. Draag je ultra violet dicht bij je gezicht zoals een top of sjaal. Kijk dan eens goed in de spiegel.  Maakt hij je huid egaler en frisser of juist dof en minder mooi? Bedenk dat hoe mooi je de kleur ook vindt, als hij je in het gezicht niet staat is het gedoemd om een miskoop te worden. Wil je de kleur graag dragen omdat hij zo goed bij je persoonlijkheid past, draag hem dan op een van de andere manieren. In ieder geval bij je gezicht vandaan!

Kleur van het jaar 2018 outfits

Combineren

Een kleur zoals paars lijkt misschien een hele uitdaging om te combineren. Maar dat valt best wel mee! Je moet alleen weten wat je ermee wilt. Je gevoel en je persoonlijkheid wat betreft een kleur geeft hier de doorslag in. Voor mij betekent paars extravert en vrouwelijk. Maar voor jou kan hij wel heel iets anders betekenen! Ik ben qua kleding meer introvert maar als persoonlijkheid meer extravert. Dus ik combineer paars graag in kleine elementen, anders wordt het al snel teveel voor mij.. Zoals je hieronder ziet gebruik ik functionele accessoires of een paar mooie pumps onder een donkere outfit.

persoonlijkheid in beeld kleur van het jaar

Het nadenken over wat je wil uitstralen en hoe je van binnen en buiten bent is een onderdeel van je persoonlijkheid kleden. Wil je hier meer over weten neem dan hier eens een kijkje voor meer info.

Wat vind jij van de kleur van het jaar Ultra Violet? Is het een kleur die je zou gaan dragen? Omdat wij vrouwen elkaar wat meer kunnen inspireren, zou ik het leuk vinden als je jouw mening hieronder deelt ❤️

Bekijk mijn pinterest bord voor meer inspiratie

Veel liefs,

Marloes

Comments 4

 1. Ik vind paars prachtig. Draag het al als lid van Red Sister Soc., maar ook privé. Is niet zo makkelijk verkrijgbaar, maar dit jaar dus waarschijnlijk wel. Top!

  1. Post
   Author
 2. Ik vind het een pracht kleur,en nu mijn haar steeds grijzer wordt,staat de kleur paars mij goed.Ik ben er blij mee.

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *