Zilvershampoo, mijn top 3!

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, gele haartjes kom maar gauw 😛 Wil jij je koele blonde haren ook zo lang mogelijk mooi houden dan is een goede zilvershampoo onmisbaar in je routine.

Vooral in de zomer, wanneer de zon weer eens wat vaker schijnt wordt je haar sneller geelachtig (dus gewoon wat warmer om in kapperstermen te blijven). En dat maakt niet uit of je blond bent dankzij de kapper of dankzij je genen, dus je natuurlijke blonde haarkleur.

Om je blonde haren zolang mogelijk mooi te houden is zilvershampoo je beste vriend. Door de jaren heen heb ik heel wat flesjes zilvershampoo er doorheen gejaagd. En ik kan met een gerust hart zeggen dat ik weet welke goed werken. Ik ben namelijk zo’n lucky lady (NOT) waarvan het haar snel, en met snel bedoel ik echt snel wat warmer wordt.

Nu heb ik een koele ondertoon in mijn huid, dus is het ook het mooist wanneer mijn haar wat koeler blijft. Zilvershampoo zit dus ook steevast in mijn routine. Ik gebruik meerdere merken, dat heeft weer te maken met de werking. Dus ik zal hieronder mijn top 3 zilvershampoo met je delen en uitleggen hoe vaak ik het gebruik!

Schwarzkopf zilvershampoo

We beginnen met een oudje, deze is namelijk al heel wat jaartjes op de markt te verkrijgen. Zoals het plaatje je al laat zien, wordt deze shampoo gebruikt voor het mooi houden van grijze haren. De gemiddelde oma kent dit flesje dan ook vast wel! Deze heb ik jarenlang gebruikt en ben er zeker tevreden over. Onlangs ben ik overgestapt naar een ander merk en eerlijk is eerlijk, daar ben ik nog meer tevreden over. Nu had ik al gezegd dat ik vrij snel last hebt van warmte in mijn haar. Heb jij dat niet, dan is deze misschien al goed genoeg voor jou!

Schwarzkopf zilvershampoo
Te koop bij Kruidvat €5,99

L’Oréal zilvershampoo

Ik ben een liefhebber van de Kruidvat aanbiedingen, dus toen ik deze een tijdje geleden in het foldertje zag staan. Dacht ik, deze ga ik eens proberen. Er zit namelijk ook een bijpassende conditioner bij! En ik moet zeggen dat deze het ook erg goed doet. Ik was mijn haar het liefst elke 4 á 5 dagen, deze shampoo en conditioner gebruik ik dan ook bij elke wasbeurt. Dat raad ik niet iedereen aan, het ligt dus echt aan je eigen haar of dat nodig is.

L'Oréal zilvershampoo
loreal zilvershampoo
Te koop bij kruidvat shampoo & conditioner € 6,99 per stuk

Artistique No Yellow shampoo

Voor het wat zwaardere werk komt de Artistique no yellow shampoo goed van pas. Deze gebruik ik dan ook alleen maar als mijn haar echt te warm is geworden en mijn standaard zilvershampoo het niet meer koel genoeg krijgt. Als je deze shampoo gebruikt moet je rekenen op een paarse gloed op je handen en nagels hahaha! Zo krachtig is deze shampoo, was dus meteen na het inbrengen van de shampoo je handen goed met zeep.

 Artistique No Yellow shampoo
Online te koop voor €9,95

Ik was mijn haar eerst altijd met een normale shampoo voor ik deze gebruik, ik kom dan onder de douche weg en dep mijn haar wat droog. Dan verdeel ik een flinke hoeveelheid Artistique zilvershampoo erover en laat het 15 á 20 minuten inwerken. Meestal rommel ik wat aan in de badkamer, ga mijn wenkbrauwen epileren of doen een maskertje op of zo!

Daarna spoel ik het goed uit onder de douche en sluit af met de conditioner van L’Oréal! Dit is echt een heavy duty zilvershampoo dus als jouw haar snel pakt heb je kans op paarse plukken, begin bij het gebruik van deze shampoo dus met 5 minuten inwerktijd en kijk hoe jouw haar reageert.

Na het gebruik van deze shampoo, was ik de volgende wasbeurt mijn haar met gewone shampoo!

Dit zijn mijn 3 favoriete zilvershampoo’s en deze werken perfect voor mij! Ieder haar is natuurlijk anders. Ik heb veel en dik haar, dat snel wat warmer wordt en mijn haar is gekleurd.

Heb jij een andere favoriet? Laat dan bij de reacties weten welk merk er in jouw badkamer te vinden is. En laat ons vooral weten hoe vaak jij het gebruikt en wat jouw haartype is! Zo helpen we elkaar ook nog een beetje ❤

Even tussendoor! Wist je trouwens dat ik een online cursus heb over de perfecte garderobe. Deze cursus helpt je naar een positiever zelfbeeld en meer plezier met de inhoud van je kledingkast. Wil je hier meer over weten klik dan snel verder!

in 5 stappen de
perfecte garderobe

wil je mijn geheim ook ontdekken?


KIJK HIER SNEL VERDER!

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Leuk artikel. Ik gebruik eigenlijk al heel lang het Kruidvat huismerk. Mijn haar wordt niet heel snel warmer, dus ik gebruik het zo ongeveer om de 4 wasbeurten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *