zwarte jeans

Zo blijft je zwarte jeans ook echt zwart

Een zwarte jeans ligt praktisch bij iedereen wel in de kast. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zwarte jeans ook echt zwart blijft. Want helaas zien we maar al te vaak dat die prachtige zwarte jeans ineens erg vaal wordt. Zonde natuurlijk, maar gelukkig met deze tips ook te voorkomen!

Azijn badje

Heb je net een nieuwe zwarte jeans aangeschaft? Leg hem dan een nachtje in een badje met water en doe daar een flinke scheut azijn bij door. De azijn zorgt er namelijk voor dat de kleur gefixeerd wordt en zo houd jij langer plezier van de kleur.

Was je jeans niet te vaak

Een zwarte jeans (of eigenlijk elke jeans) was je het liefst niet te vaak. Wil je hem wat opfrissen, neem dan een lekkere warm douche. Hang je jeans daarna even in de douchecabine. Door de stoom van het douchen wordt je jeans weer lekker fris! Of nog makkelijker, tegenwoordig heb je wasmachines met een stoomfunctie. Je wast dan je kleding niet, maar frist het alleen weer even op. Zo hebben wij een AEG met deze handige functie!

Was op de juiste manier

Was je jeans altijd binnenstebuiten en het liefst maar op 30 °. Hierdoor blijft de kleur beter behouden. Gebruik een wasmiddel die speciaal voor zwarte kleding is. En gooi hem na het wassen niet in de droger, maar laat hem op een rekje drogen. Door de droger wordt niet alleen de kleur sneller vaal, je voorkomt ook die lelijke witte strepen.

En als het dan toch gebeurt…

Ook al houd je je netjes aan al deze tips, het kan toch gebeuren dat je zwarte jeans op den duur wat vaal is geworden. Ren dan niet meteen naar de winkel om weer een nieuwe te kopen, maar verf je jeans dan gewoon weer lekker zwart. Ik gebruik hiervoor altijd de textielverf van Dylon, deze intens zwarte verf zorgt ervoor dat de kleur weer net als nieuw wordt. Goedkoper dan een nieuwe jeans 😉

Dylon intense black textielverf

Heb jij nog tips om je zwarte jeans zo lang mogelijk zwart te houden? Deel je tips hieronder!

Veel liefs,
Marloes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.