Zomertype, welke kleuren staan mij?

Wist je dat het zomertype het meest voorkomende kleurtype in Nederland is. Het heeft vast iets te maken met de Nederlandse genen, je kent het wel. Blond haar en blauwe ogen. Als je nu denkt dat ieder blondje met blauwe ogen een zomertype is, dan heb je het mis. Het gaat nog een stukje verder dan dat. Om het kleurtype te bepalen kijk je naar de ondertoon van je huid. De kleur van je ogen en je natuurlijke haarkleur. Alleen komt er weer een maar….

Je kunt niet altijd aan de hand van een lijstje met zekerheid zeggen dat je tot een bepaald kleurtype behoort, daarvoor is toch echt een kleuradvies nodig. Toch is het altijd leuk om in dit blog eens verder te duiken in de wereld van kleur 😉

Kenmerken van het zomertype

  • Rozige huid met een koele ondertoon
  • Kleur van de ogen: blauw, groen, grijsachtig
  • Natuurlijke haarkleur: van blond tot brunette, denk aan asblond en asbruin of het welbekende peper en zout kleurtje!

Om goed te kijken naar je natuurlijke uiterlijk is het belangrijk om altijd met je gezicht naar het daglicht te gaan staan. Vermijd dus lampen en direct zonlicht, deze beïnvloeden namelijk de kleuren die we zien.

Kleuren van het zomertype

Het zomertype is op haar mooist wanneer ze gedempte en zachte kleuren draagt met een koele ondertoon. Hieronder zie je een aantal kleuren die binnen het zomerpalet vallen. Je kunt zien dat er zowel lichte als wat donkere kleuren opstaan.

Ben je een zomertype? Kijk dan uit met te donkere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart. Te donkere kleuren kunnen al snel te hard voor je zijn. Antraciet is een perfecte vervanger voor de kleur zwart. Blauw- en groentinten staan vaak ook erg mooi!

Kleurenkaart zomertype
Let op! Kleuren kunnen op je beeldscherm anders overkomen.

Top kleuren en combinatie kleuren

Bij een kleuradvies maak ik altijd onderscheid in top kleuren en combinatie kleuren. Het is namelijk niet zo dat alle zomertypes dezelfde topkleuren hebben. Probeer dus eens verschillende kleuren uit, ga bij daglicht voor de spiegel staan en bekijk je gezicht eens goed. De juiste kleuren zorgen ervoor dat je gezicht egaler, jonger en frisser lijkt. De kleuren nemen niet de aandacht van je gezicht weg, maar zorgen er juist voor dat je gezicht alle aandacht krijgt.

Wist je trouwens dat een aantal van je topkleuren ook terug te vinden zijn in je uiterlijk? Je leest er hier alles over!

Contrast van het zomertype

Nu je weet welke kleuren je mooi zullen staan, is er nog iets waar je op kunt letten bij het combineren van je kleding. Namelijk je contrastwaarde, dat wil zeggen het verschil tussen donker en licht. Zwart en wit heeft de hoogste contrast waarde. In je persoonlijke uiterlijk kun je ook een contrastwaarde terug vinden. Volg je me nog hahaha, best een pittig onderdeel. Maar oh zo leuk om mee te werken.

verschillende contrastwaarden
Let op! De kleuren op je beeldscherm kunnen ander overkomen

Verschillende zomertypes

Als je nu denkt, oké ik ben het zomertype tadaaaa! Helaas pindakaas.Het zomertype kun je namelijk weer verder onderscheiden in lichte zomer, koele zomer en neutrale zomer. Hiermee ontdek je nog meer kleuren die binnen je kleurenpalet passen.

Veel liefs,
Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Wintertype, welke kleuren staan mij goed? - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.