vrouw met hand onder kin

Zwart slankt af…Toch?!

Als je de modewereld moet geloven is zwart dé kleur als je wat slanker wil lijken. Menig imagocoach is het hier niet altijd mee eens. Ik krijg regelmatig te horen. Maar zwart slankt af… Toch?!

Er zitten nog al wat haken en ogen aan deze uitspraak. Een gedeelte klopt zeker! Maar dat is niet het hele verhaal achter de kleur zwart.

Diepte

Bij zwart is het lastig voor ons oog om diepte te kunnen zien. Om deze reden wordt zwart vaak als ideaal afslankend effect genoemd. Je ziet dus simpelweg de eventuele zwembandjes niet. Wat ze je er niet bij vertellen is dat je hierdoor juist meer let op de lengte en de breedte. Hierdoor lijk je dus meer een massief zwart vlak. Of dat nu echt de bedoeling is moet je jezelf dus even afvragen.

Makkelijke te combineren

Ik krijg vaak te horen dat zwart makkelijk is, het past overal bij. Zwart is officieel geen kleur en om deze reden kan het makkelijk met kleuren gecombineerd worden. Grijs bijvoorbeeld is ook geen kleur, deze kan dus ook makkelijk gecombineerd worden.

Lekker veilig

Zwart wordt ook vaak gebruikt om je lekker achter te schuilen. Wanneer je niet lekker in je vel zit of je jezelf wat onzeker voelt is zwart je beste vriend. Maar voor de meesten onder ons zit zwart niet in haar kleurenpalet. Dat zou dus betekenen dat je juist met zwart aandacht gaat trekken. Het past immers niet bij je uiterlijk, dus dat valt op! Als voorbeeld heb ik Nicol Kidman genomen. Op de linker foto zie je dat haar hoofd en haar niet aansluit bij de zwarte jurk. Het staat een beetje vreemd en dat trekt aandacht. Op de rechter foto komt haar gezicht zacht over. Terwijl ze meer kleur draagt is het niet overweldigend aanwezig.

Zakelijke look

De taal van kleding wordt wel eens onderschat. In het bedrijfsleven wordt zwart namelijk vaak gedragen. Best gek eigenlijk! Zwart straalt onder andere autoriteit en afstandelijkheid uit. Als je dus net die klant wil binnen halen of de vriendelijke receptioniste bent. Dan straal je wel het tegenovergestelde uit!

Zoveel zwart….

Als je nu denkt… Shit 😯  75% van mijn kleding is zwart wees dan gerust. Ik zal je nog wat tips meegeven.
– Draag zwart altijd met een andere kleur. Zo ga je het grote zwarte vlak tegen.
– Zwart geeft een andere kleur meer power, maak daar gebruik van.
– Draag zwart liever niet dicht bij je gezicht. Of draag er een sjaal bij
– Geef je zakelijke outfit een persoonlijke touch! Laat zien wie je echt bent!
– Koop je wat nieuws… Sla dan zwart een keertje over

De taal van kleding is een fascinerend onderwerp. Er is geen goed of fout. Als jij je goed voelt in zwart. Moet je het vooral ook blijven dragen. Mijn blogs zijn er ter inspiratie. Ik schrijf ze om je bewust te maken van de kleding die je draagt. Niet alleen voor een mooie buitenkant, maar vooral voor je binnenkant ♥.

Veel liefs,

Marloes

Comments 1

  1. Pingback: Jouw perfecte kerstjurkje. - La confianza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.